Gezondheid

Schokkend: Zo ziet een Happy Meal van de McDonald’s er na 6 jaar uit

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse Jennifer Lovdahl wilde testen hoeveel conserveermiddelen er in de frietjes en kipnuggets van McDonald’s zitten. Zes jaar lang bewaarde ze een Happy Meal op haar kantoor. Deze week plaatste ze een foto van het experiment op Facebook, die al bijna een kwart miljoen keer gedeeld is.

De snacks zien er na 2190 dagen nog bijna net zo uit als op de dag van de aankoop. “De inhoud was absoluut niet verrot, verteerd of uit elkaar gevallen,” schrijft de gezondheidsspecialiste. “Wel rook alles een beetje naar karton.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/10/nfn-donatie-2.png

Over het experiment zegt ze: “Dit toont aan hoe ongezond dit eten is. Er zitten veel chemicaliën in. Kies voor echte voeding. Appels, bananen, wortels en selderij zijn veel beter.” Het aankoopbonnetje uit 2010 zit nog aan de doos vastgeniet.

De fastfoodreus raakte vorig jaar in opspraak toen bekend werd dat in de frietjes van McDonald’s liefst 14 ingrediënten zitten. Eén daarvan is polydimethylsiloxaan (E900), een soort silicone die ook wordt gebruikt in borstimplantaten, speelgoedblubber en cosmetica. De stof werkt ook goed tegen hoofdluis. Een ander ingrediënt is tert-butylhydrochinon (E319), een op petroleum gebaseerde chemische stof die de houdbaarheid verlengt en verkleuring en bederf tegengaat.

Eerder werden op sociale media ook al foto’s geplaatst van hamburgers die na jaren nog niet bedorven waren. McDonald’s zei toen: “Om eten te laten bederven zijn speciale omstandigheden noodzakelijk. Zo is er vocht nodig. Zonder voldoende vocht kunnen bacteriën en schimmels niet groeien en zal het eten niet vergaan.”

It’s been 6 years since I bought this “Happy Meal” at McDonald’s. It’s been sitting at our office this whole time and…

Geplaatst door Jennifer Lovdahl op woensdag 3 februari 2016

[RTL Nieuws, AD]

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?
0 0 stemmen
Artikel waardering

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jippiiieeee!!!
jippiiieeee!!!
9 jaren geleden

Het eten blijft zo goed als onveranderd en goed uit zien, door al die E-nummers enz. toevoegingen…?
dus daarom zien mensen er veel jonger uit dan vroeger… ;-D

Axmann
Axmann
9 jaren geleden

Iedereen zeurt maar over McDonalds, maar zie het eens van de positieve kant: als je maar vaak genoeg eet bij McDonalds blijf jezelf er óók nog goed uitzien, na vele jaren.

Armonicus
Armonicus
9 jaren geleden

Voedsel wat schimmels en insecten laten liggen, mag je geen voedsel meer noemen. Zo te zien, zijn de schimmels al aan de kassabon begonnen, omdat die wel voedingswaarde bevat!

Paul
Paul
9 jaren geleden

Zo verwonderlijk vind ik dit niet, er zijn genoeg levensmiddelen zonder conserveringsmiddelen die, mits juist verpakt en bewaard, vele jaren houdbaar zijn.
De mens heeft altijd veel moeite gedaan om levensmiddelen te conserveren, juist omdat er in de winter in de natuur geen vers voedsel is.

Voorbeelden:
Pasta (noedels)
Droogworst
Ingemaakt fruit/groente
Gedroogd fruit/groente
Knäckerbröt/Beschuit/Melba toast

Dus ik sta er absoluut niet van te kijken dat die uitgedroogde frietjes en nuggets er nog “goed” uitzien en heeft niks met conserveringsmiddelen te maken.

Peter
Peter
9 jaren geleden

Ik vind dat helemaal niet om mee te lachen!
weg met die verderfelijke multinationals

toch positief dat een kwart miljoen mensen het bekeken hebben,
want het zijn diezelfde mensen die zoiets in stand houden

Dolex
Dolex
9 jaren geleden

Rijk aan anti-oxidanten.

helder
helder
9 jaren geleden

je moet ook geen happy meal 6 jaar op je kantoor willen neerleggen !

Piet
Piet
9 jaren geleden

De meeste E-nummer stoffen zijn grondig getest. Schadelijkheid is nooit echt bewezen bij de geringe concentraties die we in eten en drinken vinden. Sterker nog, E-nummers maken voedsel en drank in veel gevallen juist veiliger, want schimmels en bacteriën worden ermee bestreden. Er is vooral veel ophef over E-nummers in alternatieve kring, maar in de wetenschappelijke wereld is er brede consensus dat deze stoffen grotendeels onschuldig zijn. Veel E-nummers komen overigens gewoon uit de natuur. Neem bijvoorbeeld E100 (curcumine uit geelwortel), E160d (lycopeen uit tomaat), E392 (rozemarijn extract), E900 (bijenwas) en E1503 (castorolie). Waarmee ik niet wil zeggen dat natuurlijke stoffen automatisch onschadelijk zijn, want ook dat is een wijdverspreid misverstand. In noten, granen en peulvruchten komt van nature schimmel voor; onder andere aflatoxine wat leverkanker kan veroorzaken. En in dierlijke producten komen bacteriën voor; onder andere Salmonella waardoor je voedselvergiftiging kunt oplopen. Onbewerkte producten zijn dus zeker niet per definitie beter.

Jeroenske
Jeroenske
9 jaren geleden

Ach ja ze doen slechte zaken en sluiten heel veel winkels dus mensen zijn toch bewuster geworden.
http://fortune.com/2015/04/22/mcdonalds-restaurants-closing/

Patricia Müller
Patricia Müller
9 jaren geleden

De keuze gebeurt met de voeten: Zolang nog iemand bij die poep restaurantjes iets koopt, zo lang zalen ze blijven bestaan. Gaat er niemand meer naartoe, is het met McDonald’s afgelopen.

Ikke
Ikke
9 jaren geleden

Jammer dat ze er geen vergelijkingsmateriaal naast heeft gelegen.
Grote kans dat ander voedsel er in een droge lade ook nog goed had uitgezien.
Ik dacht dat ik ooit ergens zo een vergelijkingsresultaat had gezien.

Bob
Bob
9 jaren geleden

Vind het altijd wel grappig om dingen over Mc Donalds te lezen met foto’s en mooie verhalen maar ik ben gaan inzien dat het geheel anders in elkaar zit. Vlees en vis wat uit het laboratorium komt is niet dierlijk maar wel vlees en dus geen dierlijke afvalstoffen (bacteriën) wat het vlees en vis doet rotten.

Het zit echt zo makkelijk in elkaar maar vele zitten nog in die geprogrammeerde negatieve manipulatie en kunnen niet zo denken.

Word eens wakker en ga eens verder denken!!!??
Hier een link over kweekvlees maar het was vele jaren al op TV bij RTL.
Te zien op RTL XL: Van Liempt Live – Kweekvlees uit het lab http://www.rtlxl.nl/?rtl.key=e6nueZM2UKMl5kI93WEFHA==#!/van-liempt-live-345351/87fc251f-9a2d-486d-8749-38c5dd2d7978

Koen
Koen
9 jaren geleden

Schimmels zijn overal en om te groeien is vocht nodig. Maakt niet uit welke burger je maakt, het droogt zo snel uit dat schimmels er niet op kunnen groeien. Seal de Mc Donalds burger in een plastic zak en de burger zal rotten!
http://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html

D Visser
D Visser
9 jaren geleden

Rozemarijnextract…

Rozemarijn extract

Stel je voor dat je in de supermarkt staat. Dan pak je een salami op en je ziet rozemarijn extract op het label staan. Je haalt opgelucht adem. Maar rozemarijn extract is in werkelijkheid een vervanger voor de antioxidanten (E300-21) met technisch klinkende namen. Zoals butylhydroxyanisool (BHA) en butylhydroxytoluene (BHT). Rozemarijn extract hoeft niet altijd een E-nummer te dragen (E392) en rozemarijn extract klinkt natuurlijker en lieflijker. Vooral als de salami ook nog het label biologisch draagt. Het extract heeft iets te maken met het kruid, meestal in gedroogde vorm. De antioxidanten van het kruid worden geïsoleerd via een extractieprocedure die ze verwijdert, en hiermee wordt ook elke rozemarijn smaak en geur verwijdert. Extractie gebeurt door middel van koolzuurgas of chemische oplosmiddelen zoals hexaan, ethanol en aceton. Rozemarijn extract met een neutrale smaak wordt dan aan fabrikanten verkocht, meestal als bruinachtige poeder. Het heeft niets te maken met het versgeknipte, groene kruid dat we kennen.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x