Binnenland

De Jonge gaat eerste 20 panden opeisen voor asielopvang: ‘De dictatuur doet zijn intrede in Nederland’

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

De komende weken worden gemeenten met lege rijkspanden gedwongen om plekken te leveren voor vluchtelingen. Er zijn ruim 20 gebouwen in beeld. Dat hebben minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge en staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg laten weten na de ministerraad. Er is een noodwet van kracht die burgemeesters kan dwingen om opvang te regelen.

“Ik had het absoluut niet gewild, maar toch: de komende weken gaan we tegen een aantal gemeenten zeggen: u hebt een geschikt pand, de vergunningen zijn in orde, is in eigendom van COA (het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, red.) of het rijk, dus in dat pand gaan we asielzoekers opvangen. We wilden het eigenlijk niet zonder akkoord van de gemeente, maar de wet staat dit toe,” zei Van der Burg tegenover de pers.

Wij willen het niet

“Er zijn een aantal panden waarvan de bestemming klopt, die ook geschikt zijn om asielzoekers in op te vangen, maar waarvan de gemeente zegt: u mag het doen, maar wij willen het niet,” aldus Van der Burg.

“Tot nu toe gold de regel: als het COA het mocht doen, maar de gemeente wilde het niet, dat het niet gebeurde. Daarvan heeft het kabinet nu gezegd: als het mag volgens de regels, als het mag volgens de wet, maar de gemeente wil het niet, dan behouden we ons toch het recht voor om het te doen, om op die manier ruimte te creëren voor asielzoekers,” legde de minister uit.

Het pand is van ons natuurlijk

Op de vraag of hij niet bang is voor gemeentelijke muiterij, antwoordde De Jonge: “Het pand is van ons natuurlijk. We kunnen dat ook echt in gebruik nemen. Dat mag gewoon op basis van de huidige wet.”

Er is veel kritiek op de gang van zaken. Voormalig Statenlid Chris van den Bos zegt: “De dictatuur doet zijn intrede in Nederland. De echte oplossing is selectie aan de poort.” Voormalig raadslid Tjerk Langman voegt toe: “De totale gekte is uitgebroken wat de asielopvang betreft.”

En om het dan maar eens weinig diplomatiek maar wel zo eerlijk te zeggen: Nederlanders kunnen in de stront zakken, schrijft journalist Joost Niemoller.

4.8 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
6 maanden geleden

Ach, onderwijzertje toch, schoenmaker, blijf bij je leest!

Danielle
Danielle
6 maanden geleden

Horen ze deze panden niet eerst in te zetten voor mensen die hier wonen, werken en belasting betalen en al jaren op zoek zijn naar een woning!!!!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
6 maanden geleden

De wet staat dit toe….
Uiteraard, als je die zelf maakt.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
6 maanden geleden

Dit KON IEDEREEN zielen aankomen de afgelopen COVID-1984-PSYOP….ik bedoel hoe lang moet je in godesnaam blijven roepen dat die doorgesnoven Psychopatische Landverraders Herr Doktor Hugo Mengele, Führer Rüttler, Lilith Kaag, Soldat Wopke Eckestra, Kaplan Gerhard Johann SSegers Nederland compleet naar de filistijnen hebben geholpen….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

155
0
We lezen graag je reactie!x