Homepagina » Buitenland » Mysterieuze bolvormige objecten vallen uit de lucht in Spanje
Mysterieuze bolvormige objecten vallen uit de lucht in Spanje

Mysterieuze bolvormige objecten vallen uit de lucht in Spanje

Er is iets vreemds aan de hand in de lucht boven een Spaanse stad. Tot twee keer toe is er een mysterieus bolvormig object met een gewicht van zo’n 20 kilo uit de lucht gevallen boven Calasparra, een gemeente met 9700 inwoners.

Op 3 november viel een enorme metalen bol op een geitenboerderij. Op 8 november stortte er nog een bol op de aarde, dit keer in het dorpje Villavieja, op een steenworp afstand van Calasparra.

Het gebied waar de objecten zijn neergekomen is afgesloten en wordt bewaakt. Burgemeester van Calasparra José Vélez wil dat de autoriteiten antwoord geven op vragen van bezorgde burgers. “Waar komen deze objecten vandaan?” vroeg hij. “Waarom komen ze precies hier neer? Kunnen we nog meer objecten verwachten? En wat gebeurt er als deze bollen in een dichtbevolkt gebied neerkomen?”

Vélez vindt dat de Spaanse overheid veel te weinig informatie geeft. “Burgers zijn bezorgd over wat er gaande is en hebben recht op een verklaring,” zei hij.

Toen de eerste bol werd ontdekt, maakte een boer melding van zeven of acht vuurbollen, dus het is goed mogelijk dat er nog meer van deze vreemde objecten ontdekt gaan worden. Hulpdiensten hebben bevestigd dat het tweede object erg lijkt op het eerste en een doorsnee heeft van zo’n 80 centimeter.

De bollen zijn vermoedelijk onderdeel geweest van een oude ruimteraket. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA waarschuwde dat rond 14 november ruimtepuin op de aarde zou kunnen vallen. Er zweven naar schatting 16.000 objecten rond in de ruimte die satellieten kunnen beschadigen of vernietigen.

[Mirror, El Pais]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

spaanse

Ook Spaanse artsen laten van zich horen: ‘Overheid verzwijgt de waarheid’

Zo’n 150 Spaanse artsen kunnen niet langer ...

planeetonderzoeker

Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

Het is algemeen bekend dat de zon ...

>