Buitenland

Mysterieuze bolvormige objecten vallen uit de lucht in Spanje

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is iets vreemds aan de hand in de lucht boven een Spaanse stad. Tot twee keer toe is er een mysterieus bolvormig object met een gewicht van zo’n 20 kilo uit de lucht gevallen boven Calasparra, een gemeente met 9700 inwoners.

Op 3 november viel een enorme metalen bol op een geitenboerderij. Op 8 november stortte er nog een bol op de aarde, dit keer in het dorpje Villavieja, op een steenworp afstand van Calasparra.

Het gebied waar de objecten zijn neergekomen is afgesloten en wordt bewaakt. Burgemeester van Calasparra José Vélez wil dat de autoriteiten antwoord geven op vragen van bezorgde burgers. “Waar komen deze objecten vandaan?” vroeg hij. “Waarom komen ze precies hier neer? Kunnen we nog meer objecten verwachten? En wat gebeurt er als deze bollen in een dichtbevolkt gebied neerkomen?”

Vélez vindt dat de Spaanse overheid veel te weinig informatie geeft. “Burgers zijn bezorgd over wat er gaande is en hebben recht op een verklaring,” zei hij.

Toen de eerste bol werd ontdekt, maakte een boer melding van zeven of acht vuurbollen, dus het is goed mogelijk dat er nog meer van deze vreemde objecten ontdekt gaan worden. Hulpdiensten hebben bevestigd dat het tweede object erg lijkt op het eerste en een doorsnee heeft van zo’n 80 centimeter.

De bollen zijn vermoedelijk onderdeel geweest van een oude ruimteraket. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA waarschuwde dat rond 14 november ruimtepuin op de aarde zou kunnen vallen. Er zweven naar schatting 16.000 objecten rond in de ruimte die satellieten kunnen beschadigen of vernietigen.

[Mirror, El Pais]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x