Buitenland

Selectieve aanval EU op Hongarije maakt één ding pijnlijk duidelijk. Dit is de omgekeerde wereld waarin we nu leven

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het extreme politiegeweld tijdens het referendum over onafhankelijkheid in Catalonië staat ons nog vers op het netvlies. Het bleef muisstil in Europa.

Er waren maar weinig politici die zich uitspraken tegen het harde optreden van de Spaanse politie, dat leidde tot 1066 gewonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Negen politici werden gearresteerd en de toenmalige Catalaanse premier Carles Puigdemont vluchtte naar België.

Schandelijke aanpak

Niemand kwam op het idee om deze schandelijke aanpak als ‘systemische bedreiging voor de Europese waarden’ te kwalificeren, schrijft journalist Sylvain Ephimenco voor Trouw.

Toch is deze formulering wel gebruikt om de interne politiek van Hongarije te omschrijven, terwijl in dat land geen politici zonder vorm van proces worden opgesloten en geen extreem politiegeweld plaatsvindt, aldus Ephimenco.

De Nederlandse Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks) kwam met een rapport waarin ze schreef dat de Hongaarse premier Orban de media en wetenschap inperkt, rechters vervangt en ngo’s dwarsboomt.

Onderzoek à charge

Dit jaar nog werden in Hongarije verkiezingen gehouden, waarbij Orban de absolute meerderheid kreeg. De opkomst was spectaculair hoog.

En toch stelde de EU de zwaarst mogelijke strafmaatregelen in tegen het land: de beruchte artikel 7-procedure.

Het EU-rapport van Sargentini leest als een onderzoek à charge, betoogt Ephimenco.

Ideologische wraakoefening

Orban verzet zich tegen het omstreden migratiebeleid binnen de EU, terwijl Sargentini een groot voorstander is van dit beleid.

“Haar rapport lijkt op een ideologische wraakoefening, die uiteenlopende onderwerpen aan elkaar verbindt: met stukjes koord, draad en snoer maak je een stevig touw om de verdachte mee op te hangen,” schrijft de journalist.

Hij merkt op dat de EU met de selectieve aanval op Hongarije de kloof tussen voor- en tegenstanders van het migratiebeleid alleen maar heeft bevorderd.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
5 jaren geleden

Deze soros gek is al om hulp gaan smeken bij de deepstate, zorgwekkend want in Oekraïne moeide hij zich ook… Al een geluk dat die Visegrad landen bestaan, ze kunnen Hongarije niet via de EU afstraffen want 27 landen moeten unaniem stemmen. Wat een geluk

Maar deze gladde soros gediende is erop uit om Hongarije te kraken, het zou normaal lachwekkend zijn wat je gaat lezen ware het niet dat verhofstadt Oekraïne al op zijn geweten heeft, die ging daar ook “democratie” brengen… Remember: van baalen, timmermans en verhofstadt….

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/verhofstadt-in-opiniestuk-voor-cnn-hongarije-bedreigt-de-internationale-orde-ook-de-vs-moet-nu-in-actie-schieten~a06810b3/#comments

Janos
Janos
5 jaren geleden

Het Calergi-plan in actie….

andy
andy
5 jaren geleden

Tja, Sargentini zal waarschijnlijk van Soros de nodige instructie hebben ontvangen. Die ngo’s die beperkt worden zijn van hem. Daar verzet hij zich nu tegen en middels de EU verklaard hij eigenlijk de oorlog aan Orban. Zegt genoeg over de macht die deze persoon uit kan oefenen. En overigens niet alleeen binnen Europa.

Hij is al jaren geleden tot volksvijand nummer 1 verklaard door Orban. In Rusland is hij al persona non grata en zijn z’n ngo’s verboden. Hetzelfe wacht hem ook in Hongarije waar het juist zijn ngo’s zijn die beperkt worden. De kans dat hij middels de EU succes behaalt is vrij groot aangezien Sargentini’s rapport door een groot aantal parlementsleden wordt geprezen.

Ephimenco heeft goed opgemerkt dat het rapport “lijkt op een ideologische wraakoefening”, want het is Soros die wraak aan het nemen is. Dat rapport is samengesteld middels informatie verkregen van Soros’ ngo’s en dat zegt op zich ook al meer dan genoeg. Soros zou in principe door de hele wereld tot volksvijand nummer 1 moeten worden verklaard, maar ook hij is maar een onderdeel van de deep state die daadwerkelijk aan de touwtjes trekt.

Soros levert middels zijn ngo’s fascilitaire ondersteuning aan de Bilderberggroep en daarom kan hij ook gewoon z’n gang gaan zonder noemenswaardige tegenwerking. Alle Bilderbergers krijgen hun orders van deep state en daarom is Soros echt niet de enige die in principe misdaden tegen de mensheid begaat.

De link naar het rapoport:
http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20180411RES01553/20180411RES01553.pdf

Dirk van Haaren
Dirk van Haaren
5 jaren geleden

Dag Judith Sargentini, verstuurd aan Jesse Klaver, 2e Kamerfractie GL en Dennis de Jong SP-EU

Afgelopen woensdag 12 sept. heeft u voor mij op een schaamteloze, respectloos en gespeend van enig historisch besef een volk weggezet omdat zij niet, op dit gebied, aan de leiband willen lopen van utopisch Brussel. Staat Polen op de rol als het volgende land en wie volgt dan? Moest Hongarije als voorbeeld dienen? Wat is de volgende stap dat burgers worden gedwongen iemand in huis te nemen. Nederland heeft dat in 40-45 ook gekend. Ingekwartierd heette dat toen.

Ik vraag me af wat u weet en de met u meestemmende partijen van de Hongaarse historie en hedendaagse politiek. Het inwinnen van enige informatie bij bijv. de heer Dzsingisz Gabor Hongaar van geboorte, de taal sprekend en oud staatssecretaris had hier toch op z’n minst plaats moeten vinden. Maar nee in uw blinde gedrevenheid en in de onnozelheid van uw medestanders moet het Utopia van Brussel doorgang vinden ten koste van alles van de soevereiniteit van de individuele lidstaten onder druk van respectloze sancties. Sancties die nu door u schaamteloos worden afgedwongen. Kunnen we het hier hebben over de dictatuur van Brussel waar nu ook u deel van uit maakt. Op deze manier gaat de EU ter ziele en kan dan alleen in stand blijven door een totalitair systeem en dat is volgens mij al aardig in wording.

Het gaat niet alleen over vluchtelingen vanuit Syrië maar het gaat ook over de migranten uit Afrika die door incompetentie van het Europees beleid in Brussel een bedreigend klimaat hebben laten ontstaan in de EU. Het vluchtelingen en migranten beleid hebben in een aantal landen geleid tot sociale spanningen en in sommige steden tot no go area’s. Het wordt tijd dat daar paal en perk aan gesteld wordt en de 20.000 grensbewakers van Juncker is een lachertje als er, nog steeds, ongestraft scheepsladingen illegaal aan land worden gezet.

Schaamteloos mw. Judith Sargentini en nu u heeft besloten het EU parlement te verlaten kunt u uw houding nog eens overdenken en ga dan ook even terug naar 1989 waar de Hongaren de gevluchte Oost Duitsers opvingen en ze doorgang verleenden naar Oostenrijk.

Jarenlang ben ik lid geweest van de PPR en later van GroenLinks. Na Jolanda Sap het ik GroenLinks verlaten en tot heden geen moment spijt en had jaren eerder moeten doen.

Altijd tot een gesprek/dialoog bereid wens ik u met een groet een mooie dag.

Dirk van Haaren

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x