Homepagina » Buitenland » Selectieve aanval EU op Hongarije maakt één ding pijnlijk duidelijk. Dit is de omgekeerde wereld waarin we nu leven
Selectieve aanval EU op Hongarije maakt één ding pijnlijk duidelijk. Dit is de omgekeerde wereld waarin we nu leven

Selectieve aanval EU op Hongarije maakt één ding pijnlijk duidelijk. Dit is de omgekeerde wereld waarin we nu leven

Het extreme politiegeweld tijdens het referendum over onafhankelijkheid in Catalonië staat ons nog vers op het netvlies. Het bleef muisstil in Europa.

Er waren maar weinig politici die zich uitspraken tegen het harde optreden van de Spaanse politie, dat leidde tot 1066 gewonden.

Negen politici werden gearresteerd en de toenmalige Catalaanse premier Carles Puigdemont vluchtte naar België.

Schandelijke aanpak

Niemand kwam op het idee om deze schandelijke aanpak als ‘systemische bedreiging voor de Europese waarden’ te kwalificeren, schrijft journalist Sylvain Ephimenco voor Trouw.

Toch is deze formulering wel gebruikt om de interne politiek van Hongarije te omschrijven, terwijl in dat land geen politici zonder vorm van proces worden opgesloten en geen extreem politiegeweld plaatsvindt, aldus Ephimenco.

De Nederlandse Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks) kwam met een rapport waarin ze schreef dat de Hongaarse premier Orban de media en wetenschap inperkt, rechters vervangt en ngo’s dwarsboomt.

Onderzoek à charge

Dit jaar nog werden in Hongarije verkiezingen gehouden, waarbij Orban de absolute meerderheid kreeg. De opkomst was spectaculair hoog.

En toch stelde de EU de zwaarst mogelijke strafmaatregelen in tegen het land: de beruchte artikel 7-procedure.

Het EU-rapport van Sargentini leest als een onderzoek à charge, betoogt Ephimenco.

Ideologische wraakoefening

Orban verzet zich tegen het omstreden migratiebeleid binnen de EU, terwijl Sargentini een groot voorstander is van dit beleid.

“Haar rapport lijkt op een ideologische wraakoefening, die uiteenlopende onderwerpen aan elkaar verbindt: met stukjes koord, draad en snoer maak je een stevig touw om de verdachte mee op te hangen,” schrijft de journalist.

Hij merkt op dat de EU met de selectieve aanval op Hongarije de kloof tussen voor- en tegenstanders van het migratiebeleid alleen maar heeft bevorderd.

[Trouw]


Vind je deze info interessant? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Dag Judith Sargentini, verstuurd aan Jesse Klaver, 2e Kamerfractie GL en Dennis de Jong SP-EU

  Afgelopen woensdag 12 sept. heeft u voor mij op een schaamteloze, respectloos en gespeend van enig historisch besef een volk weggezet omdat zij niet, op dit gebied, aan de leiband willen lopen van utopisch Brussel. Staat Polen op de rol als het volgende land en wie volgt dan? Moest Hongarije als voorbeeld dienen? Wat is de volgende stap dat burgers worden gedwongen iemand in huis te nemen. Nederland heeft dat in 40-45 ook gekend. Ingekwartierd heette dat toen.

  Ik vraag me af wat u weet en de met u meestemmende partijen van de Hongaarse historie en hedendaagse politiek. Het inwinnen van enige informatie bij bijv. de heer Dzsingisz Gabor Hongaar van geboorte, de taal sprekend en oud staatssecretaris had hier toch op z’n minst plaats moeten vinden. Maar nee in uw blinde gedrevenheid en in de onnozelheid van uw medestanders moet het Utopia van Brussel doorgang vinden ten koste van alles van de soevereiniteit van de individuele lidstaten onder druk van respectloze sancties. Sancties die nu door u schaamteloos worden afgedwongen. Kunnen we het hier hebben over de dictatuur van Brussel waar nu ook u deel van uit maakt. Op deze manier gaat de EU ter ziele en kan dan alleen in stand blijven door een totalitair systeem en dat is volgens mij al aardig in wording.

  Het gaat niet alleen over vluchtelingen vanuit Syrië maar het gaat ook over de migranten uit Afrika die door incompetentie van het Europees beleid in Brussel een bedreigend klimaat hebben laten ontstaan in de EU. Het vluchtelingen en migranten beleid hebben in een aantal landen geleid tot sociale spanningen en in sommige steden tot no go area’s. Het wordt tijd dat daar paal en perk aan gesteld wordt en de 20.000 grensbewakers van Juncker is een lachertje als er, nog steeds, ongestraft scheepsladingen illegaal aan land worden gezet.

  Schaamteloos mw. Judith Sargentini en nu u heeft besloten het EU parlement te verlaten kunt u uw houding nog eens overdenken en ga dan ook even terug naar 1989 waar de Hongaren de gevluchte Oost Duitsers opvingen en ze doorgang verleenden naar Oostenrijk.

  Jarenlang ben ik lid geweest van de PPR en later van GroenLinks. Na Jolanda Sap het ik GroenLinks verlaten en tot heden geen moment spijt en had jaren eerder moeten doen.

  Altijd tot een gesprek/dialoog bereid wens ik u met een groet een mooie dag.

  Dirk van Haaren

  19 likes
 2. @Marduk
  Ik had al in de Vlaamse kranten gelezen dat de EU de club bij elkaar wil houden, ben dus benieuwd hoe dit afloopt…
  De artikelen van Ephimenco zijn meestal goed..
  Ach zo’n mevr wil ook graag wat belangstelling anders zat ze er voor niks, nou ja goed salaris natuurlijk …
  Het is met die EU net als politiek DenHaag , ze moeten zo ongeveer alles tolereren anders valt de boel uit elkaar, dus blijven ze in een spagaat zitten…
  Sargentini betekent shit in het Hongaars, las ik hier in een ander artikel…
  Misschien een optie voor de voormalige Oostblok landen, een stevig onderling samenwerkingsverband , het is wel treurig dat ze van de ene dictator naar de andere zijn overgestapt , wel krijgen ze nu subsidie , maar ja als je daar je ziel en veiligheid moet verkopen…. Het hele begrip democratie heeft de de laatste deccenia’s een heel ander begrip gekregen , t lijkt wel een dreigement …..
  Een ding snap ik niet, bij de laatste verkiezings pol van geen stijl, staan zowel de VVD als Groen links best nog hoog op de lijst, ik vrees dat wij een minderheid zijn met onze zienswijze ……😫

  9 likes
  • ja klopt wat je schrijft die verhofstadt is de poulin van soros, ziet er niet goed uit want als je soros tegen krijgt en zoals andy hier terecht schrijft:

   “Soros levert middels zijn ngo’s fascilitaire ondersteuning aan de Bilderberggroep en daarom kan hij ook gewoon z’n gang gaan zonder noemenswaardige tegenwerking. Alle Bilderbergers krijgen hun orders van deep state en daarom is Soros echt niet de enige die in principe misdaden tegen de mensheid begaat.”

   gans die EU bijna steekt in soros zijn zak:

   “Het werktuig Soros wordt onder andere ingezet om de Europese politiek zodanig te beïnvloeden en te controleren dat uiteindelijk de agenda van de machthebbers wordt uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld de massa-immigratie van vreemde (moslim) culturen, zodat de oorspronkelijke bevolking wordt vermengd en verzwakt zodat ze nooit meer een bedreiging voor de elite zullen vormen.”

   https://jdreport.com/george-soros-heeft-een-derde-van-europees-parlement-handen/

   Hallo NCR wanneer bij jullie een verslag over soros?

   6 likes
 3. Deze soros gek is al om hulp gaan smeken bij de deepstate, zorgwekkend want in Oekraïne moeide hij zich ook… Al een geluk dat die Visegrad landen bestaan, ze kunnen Hongarije niet via de EU afstraffen want 27 landen moeten unaniem stemmen. Wat een geluk

  Maar deze gladde soros gediende is erop uit om Hongarije te kraken, het zou normaal lachwekkend zijn wat je gaat lezen ware het niet dat verhofstadt Oekraïne al op zijn geweten heeft, die ging daar ook “democratie” brengen… Remember: van baalen, timmermans en verhofstadt….

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/verhofstadt-in-opiniestuk-voor-cnn-hongarije-bedreigt-de-internationale-orde-ook-de-vs-moet-nu-in-actie-schieten~a06810b3/#comments

  11 likes
 4. Het Calergi-plan in actie….

  7 likes
 5. Ooit zal er een tribunaal komen wat deze landverraders een gepaste straf zal geven .

  1 likes
  • wishfull thinking, nooit ooit is de elite door het volk afgestraft, alle revoluties zeker de Franse waar louis en marie antoinette afgemaakt werden was georkestreerd door de rothschilds die daarna Napoleon aan de macht brachten…
   We staan niet op, zit niet in de mens in! Die elite roeit ons uit ja al meer dan 2000j en dat op hun dode gemak!

   5 likes
   • @ Marduk’s Revenge

    Klopt; ik geloof er ook niet meer in. Er zijn de afgelopen decennia al genoeg schandalen geweest waaruit bevolkingen (want het speelt natuurlijk niet alleen in Nederland) konden opmaken dat het systeem verrot is. Behalve digitale boosheid, volgde er niks.

    0 likes
 6. De europeese unie is eigenlijk niet meer dan een groot anti-democratisch kankergezwel dat europa en haar cultuur langzaam opeet.

  Landen hebben helemaal geen inbreng in wat de EU beslist , MEP’s weten niet waarvoor ze eigenlijk stemmen. EU controleert de media en maakt van deze (met geld van belastingbetalers) een gigantische propaganda machine.

  Het einde van de EU moet er heel snel aankomen anders krijgen we nog meer van deze sargentini showś. Hongarije heeft europa altijd gesteund , nu wordt dit land als een kwajongen behandeld. Dit is op zijn zachts gezegt respectloos en zet de toon.
  De kwaadaardige elite moet verslagen worden , vernietig zogezegt de toren van babel en haal de kanker die de EU is uit europa voordat er geen europa en europese cultuur meer is.

  4 likes
  • Hongarije heeft Europa helemaal niet altijd gesteund, als die Hongaren en die andere voormalige oost bloklanden het menens is wat betreft de EU: waarom houden ze dan nog steeds maar wat graag hun hand op voor de jaarlijkse miljarden die ze van diezelfde vervloekte EU krijgen. Ook willen die landen niets horen (laat staan er iets tegen doen) van de hordes criminelen bendes uit hun landen die Europa overspoelen sinds ze lid zijn geworden. Hetzelfde geldt voor hun landgenoten die door heel Europa de lonen in verschillende sectoren lekker drukken. Kom aub ook niet aan met het verleden, want zoals zo´n beetje elke Europese monarchie uit het verleden zijn ze vaak genoeg ook (militair) bondgenoten geweest met verschillende islamitische leiders. Waarbij veel van die landen en de daarbij horende adel stromannen waren van de Ottomanen.

   1 likes
   • ach ja , Waar het nu om gaat is dat de EU anti-democratisch is en Hongary een souvereign land is. EU is een smerig zooitje (De instantie dus). Zolang een land een eindeloze stroom aan economische vluchtelingen opneemt is het goed (hetgeen een commodity lijkt met quota’s die gehaalt moeten worden). Als de inwoners van een land tegen zijn dan gaat de EU straffen uitdelen. Het gaat dus niet om het europeese volk. Orban heeft vaak aangegeven dat hij zijn volk vertegenwoordigd. Hetgeen niet veel andere europeese leiders doen. Lijkt mij dus dat hongarije meer een democratie is dan EU.

    0 likes
 7. Tja, Sargentini zal waarschijnlijk van Soros de nodige instructie hebben ontvangen. Die ngo’s die beperkt worden zijn van hem. Daar verzet hij zich nu tegen en middels de EU verklaard hij eigenlijk de oorlog aan Orban. Zegt genoeg over de macht die deze persoon uit kan oefenen. En overigens niet alleeen binnen Europa.

  Hij is al jaren geleden tot volksvijand nummer 1 verklaard door Orban. In Rusland is hij al persona non grata en zijn z’n ngo’s verboden. Hetzelfe wacht hem ook in Hongarije waar het juist zijn ngo’s zijn die beperkt worden. De kans dat hij middels de EU succes behaalt is vrij groot aangezien Sargentini’s rapport door een groot aantal parlementsleden wordt geprezen.

  Ephimenco heeft goed opgemerkt dat het rapport “lijkt op een ideologische wraakoefening”, want het is Soros die wraak aan het nemen is. Dat rapport is samengesteld middels informatie verkregen van Soros’ ngo’s en dat zegt op zich ook al meer dan genoeg. Soros zou in principe door de hele wereld tot volksvijand nummer 1 moeten worden verklaard, maar ook hij is maar een onderdeel van de deep state die daadwerkelijk aan de touwtjes trekt.

  Soros levert middels zijn ngo’s fascilitaire ondersteuning aan de Bilderberggroep en daarom kan hij ook gewoon z’n gang gaan zonder noemenswaardige tegenwerking. Alle Bilderbergers krijgen hun orders van deep state en daarom is Soros echt niet de enige die in principe misdaden tegen de mensheid begaat.

  De link naar het rapoport:
  http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20180411RES01553/20180411RES01553.pdf

  4 likes
 8. Ik hoorde eens iemand uiteen zetten dat het de vrouwen zijn die uiteindelijk de doodsteek toebrengen aan de beschaving. Vandaar het feminisme met het ‘baas-in-eigen-buik’ geschreeuw en ‘het patriarchaat is de grote onderdrukker’.

  De moderne vrouw is ‘bewapend’ door de machtselite om de eigen mannen te beroven van hun natuurlijke rol! Als de westerse man machteloos is gemaakt en niets meer kan betekenen voor diezelfde vrouwen, is het janken geblazen. Want dan zullen die kippetjes inzien dat ze met de duivel hebben samengewerkt en ze slechts tijdelijke macht kregen om nou juist die doodsteek toe te brengen.

  Een van de dingen die we aan het feminisme te danken hebben is dat we niet voldoende kinderen meer maken en de machtselite dus kan zeggen ‘we hebben meer migranten nodig’. Een ander fenomeen is dat we tegenwoordig minstens drie politieagentes nodig hebben om één wetsovertreder in te rekenen. Als die drie meisjes dan allemaal tegen de grond zijn gewerkt is het uiteindelijk één man die de dader onder controle weet te krijgen. Hahaha!! https://www.youtube.com/watch?v=8YV5g23fAm8

  Maar, eerlijk is eerlijk, ook mannen schoten/schieten ernstig tekort. Met name de babyboomers hebben heel veel uit te leggen. Die zijn helemaal gevallen voor de sex-drugs-and rock & roll cultuur en hebben dat weer doorgegeven aan de generaties na hen.

  Kom op mannen, laat zien dat je wel degelijk overlevingsdrang bezit en doe iets zinnigs! Beken je tot een serieuze relatie, vorm gezinnen, maak kinderen. Er zijn heus nog verstandige vrouwen die niet ingepalmd zijn door het feminisme. Ga ervoor!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nederland

Nederland wordt bestuurd door een regentenklasse. Kamerlid legt haarfijn uit hoe de democratie verkwanseld wordt

Professor Hans Daudt verklaarde op 4 mei ...

baudet

Ik ben hier gekomen om jullie te verslaan. Kijken: Baudet zet zich af tegen machtige elites

In Nederland en alle andere ontwikkelde democratieën ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.