Buitenland

Mexico schort kindervaccinaties op nadat twee baby’s sterven en tientallen ziek worden

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee baby’s zijn in het zuiden van Mexico na een inenting overleden. De gezondheidszorg deelde mee dat in de plaats La Primienta in de deelstaat Chiapas in totaal 52 kinderen werden gevaccineerd tegen tuberculose, het rotavirus en hepatitis B. Dat meldt persbureau AP.

Kort daarna traden bij 31 baby’s bijwerkingen op die volgens het Mexicaanse instituut voor sociale zekerheid vermoedelijk door de prik werden veroorzaakt. Zes kindjes zijn er slecht aan toe. Volgens de autoriteiten hebben de baby’s waarschijnlijk een allergische reactie gekregen op het vaccin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er is een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van de kinderen. Totdat die is opgehelderd, wordt het vaccinatieprogramma in het land opgeschort. “Momenteel bevinden zich nog 29 kinderen in het ziekenhuis, twee kindjes zijn spijtig genoeg overleden,” aldus de overheid.

De autoriteiten beloofden in een verklaring dat de baby’s de beste medische zorg zullen krijgen. Ouders krijgen antwoord op al hun vragen, klonk het nog.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
9 jaren geleden

Dat is nog eens een beschaafde reactie van de Mexicaanse Overheid. Kunnen ze hier nog wat van leren met al die draaikonterij.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuws en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
exegese
exegese
9 jaren geleden

Ach zou het geen toeval kunnen zijn ? Vaccinaties worden toch uitvoerig onderzocht en getest voor ze in gebruik genomen worden. De risico’s zijn verwaarloosbaar en vaccins zijn volstrekt veilig is het mantra toch van ome Ab en ome Roel

Elles
Elles
9 jaren geleden

In September 2014 zijn tientallen Syrische kinderen overleden na een mazzelen vaccin van de VN, het was hier nauwelijks nieuws.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x