Het Complot

Waarom wordt Egypte bestuurd door voormalig NASA-wetenschapper?

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mohamed Morsi Isa al-Ayyat werd afgelopen zomer verkozen tot de nieuwe president van de Arabische Republiek Egypte. Hij versloeg bij de verkiezingen zijn tegenstander Ahmed Shafik.

Hij werd als onafhankelijk kandidaat gekozen omdat de Moslimbroederschap onder president Hosni Moebarak geen kandidaten mocht stellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na de diskwalificatie van Khairat El-Shater trad Morsi, aanvankelijk slechts een reservekandidaat, naar voren als presidentskandidaat namens de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid. Morsi won eerder de parlementsverkiezingen van 2005, maar die overwinning werd hem ontzegd vanwege verkiezingsfraude.

Decreet

Afgelopen september ontmoette Morsi de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso. Zijn land werd door de EU miljoenen aan financiële steun toegezegd.

In oktober beklaagde het Simon Wiesenthal Centrum zich over het gedrag van Morsi tijdens een islamitische dienst. Op een video is Morsi te zien in een moskee in de stad Marsa Matruh. In één van de gebeden vraagt de voorganger aan God om ‘de Joden en zij die hen steunen te vernietigen, te laten verdwijnen, te verscheuren’. Op de video is te zien hoe Morsi hierop ‘Amen’ zegt.

Afgelopen week kwam Morsi opnieuw onder vuur, nadat hij een decreet had uitgevaardigd dat regelt dat zijn besluiten niet juridisch kunnen worden aangevochten, wat door velen als dictatoriaal wordt gezien. Ook had hij de belangrijkste openbaar aanklager ontslagen, met wie hij een conflict had.

NASA

De Egyptische oud-president Hosni Moebarak kon dankzij miljarden Amerikaanse dollars steun aan de macht blijven. Is er sindsdien iets veranderd? Morsi doceerde aan de University of Southern California (USC) en tussen 1982 en 1985 was hij tevens assistent-professor aan de California State University – Northridge.

Morsi heeft vijf kinderen, waarvan er twee zijn geboren in Californië en Amerikaans staatsburger zijn. Bovendien werkte hij in de jaren tachtig voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA aan hoofdmotoren van spaceshuttles.

Alleen in extreme uitzonderingsgevallen kan iemand uit het buitenland worden ingehuurd door NASA. Tijdens de Egyptische verkiezingscampagne zei zijn tegenstander Shafik dan ook dat er twee mogelijkheden zijn: Morsi is een Amerikaans staatsburger of hij heeft gelogen over zijn functie bij NASA.

Waarom is een alumnus van de University of Southern California die werkzaam was voor NASA en twee Amerikaanse kinderen heeft president van Egypte?

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Killuminati
Killuminati
11 jaren geleden

Nou, misschien wel om de geheimen die egypte bezit geheim te houden? Nasa is nammelijk onderdeel van de echte waarheid. Deze weten alle geheimen die zijn gevonden in “grafkamers” e.d. … Ze zijn niet voor niks op mars… Ons laten denken dat ze daar op zoek zijn naar microben e.d. terwijl ze allang weten dat daar ooit geleefd werd, ze zijn daar om ook daar alles leeg te plunderen in hun voordeel.

Nieuws Gierig
Nieuws Gierig
11 jaren geleden

“terwijl ze allang weten dat daar ooit geleefd werd, ze zijn daar om ook daar alles leeg te plunderen in hun voordeel.”

Waar baseer je dat op?

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

[quote name=”Killuminati”]Nou, misschien wel om de geheimen die egypte bezit geheim te houden? Nasa is nammelijk onderdeel van de echte waarheid. Deze weten alle geheimen die zijn gevonden in “grafkamers” e.d. … Ze zijn niet voor niks op mars… Ons laten denken dat ze daar op zoek zijn naar microben e.d. terwijl ze allang weten dat daar ooit geleefd werd, ze zijn daar om ook daar alles leeg te plunderen in hun voordeel.[/quote]

Misschien om juist spoedig de buitenaardse geschiedenis van Egypte te openbaren. Mogelijk naief gedacht maar het zou zo kunnen wezen.

zan
zan
11 jaren geleden

Morsi is dus n slimme man wat wel okee is als bestuurder van een land lijkt me. Hij is ook niet, zoals z’n voorganger, vriendjes van de zionisten. ook dat snap ik.
hij is al 2 keer democraties gekozen, ook okee.
over amerikaans staatsburgerschap > Obama zou dat ook wel willen.

Wat is precies jullie probleem?
dat ie misschien egyptiese geheimen geheim houdt?
dat gebeurde al onder Moebarak en lijkt me nu niet waarschijnlijk.
Hadden jullie iemand verwacht die nergens iets van wist?

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x