Buitenland

“Witte Huis liegt over dood Osama bin Laden, heldhaftige Navy Seal-operatie is een fabeltje”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bekende Amerikaanse journalist en Pulitzer prijswinnaar Seymour Hersh heeft de Amerikaanse president Obama van leugens beschuldigd over de dood van Osama bin Laden. De inval van Navy Seals in diens schuilplaats in Pakistan is volgens hem een fabeltje.

Vier jaar geleden maakte Obama bekend dat staatsvijand nummer 1 gedood was. Het verhaal over de Amerikaanse operatie in Pakistan is in de afgelopen jaren uitgediept. Topjournalist Hersh schrijft in de London Review of Books dat de officiële versie van de gebeurtenissen niet klopt. Hij baseert zich op uitspraken van een hooggeplaatste medewerker van de Amerikaanse geheime dienst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
"Witte Huis liegt over dood Osama bin Laden, heldhaftige Navy Seal-operatie is een fabeltje"
Seymour Hersh (Getty)

De leider van Al Qaida zou zich schuil hebben gehouden op een zwaarbeveiligd terrein in Abbottabad, maar de bron van Hersh stelt dat Bin Laden al jaren gevangen werd gehouden door de Pakistaande geheime dienst. Het terrein werd naar verluidt gefinancierd door Saoedi-Arabië.

Hersh schrijft verder dat er geen vuurgevecht is geweest toen Amerikaanse soldaten Abbottabad binnenvielen. Wel crashte één van hun helikopters. Volgens de journalist is Bin Laden ook niet begraven op zee. Het verhaal over het zeemansgraf werd achteraf bedacht, bij gebrek aan een ‘toonbaar’ lijk, aldus de hooggeplaatste bron bij de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Washington heeft altijd gezegd Bin Laden buiten medeweten van de Pakistaanse autoriteiten te hebben gedood. Het Witte Huis was niet bereikbaar voor commentaar.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijd-nieuwsberichten en andere feiten, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Maria
Maria
8 jaren geleden

De vraag is of ze überhaupt weleens de waarheid spreken…

Mich
Mich
8 jaren geleden

Leuk dat het nu ook in de Volkskrant staat! En helaas weer niet in een andere krant zoals de Telegraaf bijvoorbeeld.

brainstormforum
brainstormforum
8 jaren geleden

Vond het vanaf dag een al een raar verhaal. Je zou denken dat ongeacht het aantal gaten in het lijk. Je met beter bewijs kan komen dan alleen “Ja we hebben hem maar we hebben hem uit de heili geflikkerd.

Zo kan ik het ook ik heb gisteren een alien gevangen. Alleen begon hij te stinken en heb ik hem onderweg in het kanaal gegooid. Maar dit bewijst wel dat aliens bestaan.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x