Gezondheid

Melk is niet goed voor elk (video)

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Melk, de witte motor’ en ‘melk is goed voor elk’ zijn enkele bekende slogans van de zuivelindustrie. Toch is melk evolutionair gezien alleen voor baby’s bedoeld.

Het grootste gedeelte van de volwassenen op aarde kan zelfs buikpijn en diarree krijgen van het drinken van teveel melk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na de zoogperiode ondergaan onze darmen een ware metamorfose. Baby’s krijgen de eerste tijd na de geboorte borstvoeding. Moedermelk bevat heel veel vet en weinig suikers. De aanwezige suiker, lactose, is ook nog eens uniek. Lactose kan niet zomaar door onze darmen worden opgenomen en moet eerst door het enzym lactase worden afgebroken tot galactose en glucose. Dit enzym is bij pasgeboren baby’s volop aanwezig. Na de zoogtijd wordt lactase vrijwel niet meer aangemaakt.

Sinds de opkomst van de welvaart krijgen koeien een behoorlijk aantal groeihormonen en antibiotica. Een glas melk kan een cocktail van wel 20 pijnstillers, antibiotica en groeihormonen bevatten. Studies hebben uitgewezen dat ziektes als diabetes, prostaatkanker en multiple sclerose meer voorkomen in landen waar veel melk wordt gedronken.

Kunstmatige zoetstoffen

In 1934 zaten boeren met een enorm melkoverschot en in dat jaar werd het Crisis Zuivelbureau in het leven geroepen om zuivel te promoten, eerst in Nederland, later ook over de grens. Mensen zijn sindsdien onterecht gaan denken dat melk goed voor ze is.

De Amerikaanse zuivelindustrie heeft de Food and Drugs Administration (FDA) nu zelfs gevraagd om kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam toe te mogen voegen aan melkproducten zonder dat ze de consument daarvan op de hoogte hoeven te brengen.

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
11 jaren geleden

Er is niets wat mijn lichaam en ziel zoveel goeds heeft gedaan als op veganisme overstappen.. Ook op spiritueel niveau is het zeer gunstig, en fysiek is het ook erg merkbaar.. heel erg aan te raden dus!!

Marco
Marco
11 jaren geleden

Ik ben juist afgelopen maand begonnen aan de vette rauwe melk, dat is beter dan de fabrieksmelk die behandeld is.
Ik voel me er veel beter bij.

Max
Max
11 jaren geleden

Geldt dat ook voor rauwe biologische melk.
Ik dink het al een paar maanden rauwe biologische melk en heb er geen last van.

Alaric
Alaric
11 jaren geleden

Hierbij een filmpje van Tros Radar over melk voor degene die wat meer moeite hebben met engels: https://www.youtube.com/watch?v=WTQhoaMcU4w

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x