Buitenland

Studie: Het interesseert het Amerikaanse Congres letterlijk geen fluit wat het volk vindt

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een artikel over de schokkende omvang van de corruptie in Amerika maakt nogal wat los op internet. Uit een onderzoek van de politicologen Martin Gilens van de Princeton-universiteit en Benjamin I. Page van de Northwestern University blijkt dat de invloed van de gewone burger in de Verenigde Staten op politieke beslissingen verwaarloosbaar klein is. Wie geld en macht heeft, beslist.

Het tweetal bestudeerde bijna 2000 beleidskwesties uit de periode 1981-2002. Vrijwel alle kwesties werden in het voordeel van rijke Amerikanen en lobbygroepen van het bedrijfsleven beslist. De belangen van 9 op de 10 Amerikanen werden genegeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rijken zijn goed vertegenwoordigd in de politiek en armen niet. De VS is veranderd van een democratie in een oligarchie, concluderen de wetenschappers.

Voor bedrijven is lobbyen erg lucratief. In de afgelopen vijf jaar investeerden de 200 meest politiek actieve bedrijven in de VS 5,8 miljard dollar in het beïnvloeden van de overheid. Diezelfde bedrijven kregen voor maar liefst 4,4 biljoen dollar aan overheidssteun.

In North Carolina zorgde de lobby van American Prosperity, gesteund door de steenrijke familie Koch (foto), ervoor dat de Republikeinen er aan de macht kwamen. Ze stopten met hoge belastingen voor de rijken en de rechten van vakbonden.

In Amerika werkt de politiek als volgt: om campagnedonoren te behouden nemen ‘volksvertegenwoordigers’ wetten aan die goed zijn voor hun megadonoren en slecht zijn voor de rest van het volk.

Amerikaanse ‘volksvertegenwoordigers’ zijn 30 tot 70 procent van hun tijd kwijt aan het inzamelen van geld voor hun volgende verkiezingscampagne. De rest van de tijd moeten ze hun belangrijkste donoren tevreden houden, anders kunnen ze niet meedoen aan de volgende verkiezingen.

[Represent.Us]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wakker
wakker
9 jaren geleden

Hier in Nederland (én Europa) is het ongeveer hetzelfde: De rijkeren betalen minder belasting. Niet procentueel hetzelfde.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuws en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
brainstormforum
brainstormforum
9 jaren geleden

Ach zolang het volk denkt dat ze iets in te brengen hebben blijven ze rustig.

JC
JC
9 jaren geleden

Diegene die dit artikel heeft geplaatst is, of weet niet wat er speelt in Nederland of, woont niet in Nederland. Het zal de Nederlandse politicus toch echt helemaal een biet zijn wat het volk denkt?! Als zijn baantje straks voor 7 ton per jaar maar ingedekt is. En als ie daar meer dan 4 jaar voor moet liegen, acht wat kan het schelen. Niemand, maar dan ook niemand doet er wat aan. Schaamteloos gedrag.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x