Buitenland

MH17: “Dat de Nederlandse journalistiek zo diep kon zinken had ik niet verwacht”

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De crash van vlucht MH17 en het conflict in Syrië zijn onderdeel van de manier waarop vanuit Washington provocaties plaatsvinden tegen Rusland. Dat stelt professor Karel van Wolferen in een vraaggesprek met AD-journalist Wierd Duk.

In het Westen heerst de opvatting dat Rusland zich schuldig maakt aan provocaties, maar dat is volgens Van Wolferen onjuist.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In Syrië kan niet worden gesproken van een burgeroorlog, aldus de oud-correspondent van NRC Handelsblad. Daar zijn fanatieke islamitische troepen naartoe gebracht door Washington.

Volslagen onzin

“Islamitische Staat (IS) is een instrument, een creatie van de CIA,” benadrukt hij, toevoegende dat de Verenigde Staten niets te zoeken hebben in Syrië.

We worden al jaren overspoeld door propaganda vanuit Washington en de belangrijkste media en kranten doen eraan mee, klinkt het.

Ook over MH17 wordt veel propaganda verspreid. Het onderzoeksrapport van het JIT over de ramp noemt hij ‘volslagen onzin’.

Schuldbekentenis

Het rapport is gebaseerd op afgetapte telefoongesprekken die de onderzoekers hebben verkregen van de Oekraïense inlichtingendienst, die ‘onbetrouwbaar is en die ook een verdachte is in het geheel’.

De Oekraïense regering heeft bedongen dat het toestemming moest geven voordat het rapport werd gepubliceerd.

“Een medeverdachte die gaat over toestemming van het politierapport,” zegt Van Wolferen. “Dat is eigenlijk al een schuldbekentenis.”

Oplichter en fraudeur

Bellingcat is volgens hem een oplichter en een fraudeur. Der Spiegel bood aan zijn lezers zelfs excuses aan voor het aanhalen van Bellingcat als bron.

“Bellingcat heeft zelf openlijk verklaard dat hij voor de Atlantic Council werkt,” zei hij. “Dat is als het ware het reclamebureau van de NAVO.”

Hij legt uit dat de NAVO er is om enorm grote bestellingen te realiseren voor de Amerikaanse wapenindustrie. “Daar hoort ook een verhaal met een echte vijand bij.”

Afschuwelijk

De professor wijst er verder op dat de BBC kort na de ramp heeft gesproken met vele ooggetuigen die een gevechtsvliegtuig hadden gezien bij MH17.

Maar toen het de BBC te heet onder de voeten werd omdat iedereen al had besloten dat Poetin het had gedaan, werden de interviews van de website gehaald.

“Als Nederlanders zouden we ons moeten schamen dat onze minister van Buitenlandse Zaken en onze minister-president op het wereldtoneel staan en dit de wereld aanbieden als een geloofwaardig rapport,” zegt Van Wolferen. “Dat is afschuwelijk.”

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Ons huidige kabinet plus D66 zijn zo slecht en zo bedorven als de zwarte pest. Ze verloochenen hun eigen volk en voeren een groot theater stuk op om de Amerikaanse overheid te pleasen. Hoe slecht kan een mens zijn en hoeveel leugens kan hij zijn eigen volk vertellen voordat je je schuldig voelt en slecht.

René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
7 jaren geleden

De Russen hebben het onderzoek naar de oorzaak van de ramp met de MH17 tegen gewerkt, wat de indruk wekt dat de schuldigen in Rusland gezocht moeten worden.

bert s
bert s
7 jaren geleden

Journalistiek wat is de definitie & betekenis. Journalistiek is het door de journalist beroepsmatig verzamelen, verzenden, verspreiden en becommentariëren van actuele gegevens van algemeen belang die geschikt worden gemaakt voor publicatie in diverse media zoals kranten, tijdschriften, televisie en radio

Yep, geschikt worden gemaakt, dat maakt dus alles duidelijk.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Ze staan onder invloed van de antichrist.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x