Binnenland

Vanaf morgen kent Nederland medische apartheid, maar voor Kamerleden ‘geldt dit allemaal niet’

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf 25 september mag ik niet meer naar een restaurant want ik ben niet gevaccineerd. De medische apartheid, de uitsluiting van ongevaccineerden, gaat dus gewoon van start, zegt Tweede Kamerlid Wybren van Haga in een filmpje op social media.

“Maar in de Tweede Kamer is dat niet zo, want dit prachtige restaurant, daar mag ik wel in. Voor Tweede Kamerleden geldt dit allemaal niet,” zegt Van Haga. “Quod licet lovi, non licet bovi.” Oftewel: wat een hogergeplaatst persoon mag doen, is niet geoorloofd voor een ondergeschikte.

“Ik zou alle burgemeesters willen oproepen om hier niet aan mee te doen,” aldus Van Haga, die zaterdag naar een ondernemer gaat die er niet aan meewerkt. “Handhaaf niet, en laat het gewoon de keuze van de ondernemer zelf zijn. Het uitsluiten van ongevaccineerden is walgelijk.”


Géén coronapas voor Kamerleden, wél voor dagjesmensen

Vrijdag hebben de Tweede Kamerleden een brief ontvangen waarin staat: “Om gebruik te maken van het Statenlokaal in de Tweede Kamer – een publiek toegankelijke horecaruimte – is het voor dagjesmensen wél nodig een coronatoegangsbewijs te tonen (vanaf 13 jaar), conform de regelgeving van de overheid. Voor mensen die in het Kamergebouw werken, wordt deze ruimte beschouwd als bedrijfsruimte en is een coronatoegangsbewijs niet nodig.”

“Géén coronatoegangsbewijs voor Kamerleden, wél voor dagjesmensen. Het staat er echt!” schrijft Kamerlid Fleur Agema (PVV).


Dit doet denken aan de situatie in de Verenigde Staten, waar de vaccinatieplicht niet geldt voor congresleden en hun medewerkers. Quod licet lovi, non licet bovi.

4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
woppie
woppie
1 jaar geleden

snap het allemaal niet zo goed: in de Grondwet staat duidelijk dat discriminatie ongeoorloofd is, ongeacht wat. Mensen plegen een strafbaar feit als men om een medische verklaring vraagt om binnen te mogen komen en dus moet je aangifte doen van discriminatie. NIETS staat boven deze wet.

Bert
Bert
1 jaar geleden

Waanzinnig, een nachtmerrie.

Gezond Verstand
Gezond Verstand
1 jaar geleden

Walgelijk, met hoofdletter W..

Petrus
Petrus
1 jaar geleden

Wat een walgelijk stelletje zogenaamde regeerders; regering, 1ste en 2de kamerleden, op een uitzondering na.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

125
0
We lezen graag je reactie!x