Binnenland

Vanaf morgen kent Nederland medische apartheid, maar voor Kamerleden ‘geldt dit allemaal niet’

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf 25 september mag ik niet meer naar een restaurant want ik ben niet gevaccineerd. De medische apartheid, de uitsluiting van ongevaccineerden, gaat dus gewoon van start, zegt Tweede Kamerlid Wybren van Haga in een filmpje op social media.

“Maar in de Tweede Kamer is dat niet zo, want dit prachtige restaurant, daar mag ik wel in. Voor Tweede Kamerleden geldt dit allemaal niet,” zegt Van Haga. “Quod licet lovi, non licet bovi.” Oftewel: wat een hogergeplaatst persoon mag doen, is niet geoorloofd voor een ondergeschikte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik zou alle burgemeesters willen oproepen om hier niet aan mee te doen,” aldus Van Haga, die zaterdag naar een ondernemer gaat die er niet aan meewerkt. “Handhaaf niet, en laat het gewoon de keuze van de ondernemer zelf zijn. Het uitsluiten van ongevaccineerden is walgelijk.”


Géén coronapas voor Kamerleden, wél voor dagjesmensen

Vrijdag hebben de Tweede Kamerleden een brief ontvangen waarin staat: “Om gebruik te maken van het Statenlokaal in de Tweede Kamer – een publiek toegankelijke horecaruimte – is het voor dagjesmensen wél nodig een coronatoegangsbewijs te tonen (vanaf 13 jaar), conform de regelgeving van de overheid. Voor mensen die in het Kamergebouw werken, wordt deze ruimte beschouwd als bedrijfsruimte en is een coronatoegangsbewijs niet nodig.”

“Géén coronatoegangsbewijs voor Kamerleden, wél voor dagjesmensen. Het staat er echt!” schrijft Kamerlid Fleur Agema (PVV).


Dit doet denken aan de situatie in de Verenigde Staten, waar de vaccinatieplicht niet geldt voor congresleden en hun medewerkers. Quod licet lovi, non licet bovi.

4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
woppie
woppie
2 jaren geleden

snap het allemaal niet zo goed: in de Grondwet staat duidelijk dat discriminatie ongeoorloofd is, ongeacht wat. Mensen plegen een strafbaar feit als men om een medische verklaring vraagt om binnen te mogen komen en dus moet je aangifte doen van discriminatie. NIETS staat boven deze wet.

Bert
Bert
2 jaren geleden

Waanzinnig, een nachtmerrie.

Gezond Verstand
Gezond Verstand
2 jaren geleden

Walgelijk, met hoofdletter W..

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Wat een walgelijk stelletje zogenaamde regeerders; regering, 1ste en 2de kamerleden, op een uitzondering na.

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x