UFO

Veel piloten zien UFO’s in de lucht. Een van hen doet nu voor het eerst zijn verhaal

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Piloot Andrew Danziger krijgt vaak de vraag of hij ooit een UFO heeft gezien. Hij heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Op 10 april 1989 vloog hij van Kansas City International Airport richting Waterloo in Iowa. Het was acht uur ’s avonds, de lucht was helder en het was volle maan.

Danziger, die toen nog copiloot was, wees piloot Bruce op een schijfvormig object in de lucht. Bruce zei dat hij het al een tijdje in de gaten hield. Het tweetal staarde ongeveer een half uur naar het object, dat door de wolken maar net zichtbaar was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Honderden knipperende lichten

De twee mannen concentreerden zich weer op hun werkzaamheden, toen op de plek waar de witte schijf zich bevond opeens een reusachtige rode bal te zien was. “Holy s–t,” riep Andrew tegen Bruce. Ze waren met stomheid geslagen.

Het object leek dezelfde koers aan te houden als het vliegtuig. Langzamerhand verdween het achter de wolken. Op het moment dat het volledig verdween, waren vanuit de wolken honderden knipperende lichten te zien.

Bruce en Andrew keken elkaar aan. “Oh my God, what the f–k was that,” was alles wat Andrew kon uitbrengen. Zijn collega staarde naar buiten. Na enkele minuten vroeg Andrew de vluchtleiding of er iets bijzonders op de radar was verschenen. Tussen Kansas City en Waterloo werd alleen zijn vliegtuig opgepikt door de radar.

Bruce en Andrew keken elkaar weer aan. Een minuut later meldde de vluchtleiding zich weer. “Air Midwest, wilt u melding maken van een UFO?” klonk het. “Ja, dat willen wij,” antwoordde Andrew uiteindelijk. “OK, schrijf dit nummer op en neem contact op zodra u bent geland.”

“U bent helemaal niet gek. Piloten melden dit zo vaak.”

Andrew belde het nummer. “National UFO Reporting Center,” klonk het aan de andere kant van de lijn. Bruce en Andrew werden afzonderlijk van elkaar geïnterviewd. Toen het interview voorbij was zei de man aan de telefoon dat ze nooit meer iets van hem zouden horen en dat ze verder geen informatie zouden krijgen.

“Ik heb nog één vraag,” zei Andrew. “Denkt u dat we gek zijn, hebben anderen zoiets weleens gemeld?” De man antwoordde: “U bent helemaal niet gek. Piloten melden dit zo vaak.”

Andrew Danziger zit al 28 jaar in de lucht. De afgelopen 14 jaar was hij piloot van Boeings van het type 757/767. Hij was daarnaast één van de piloten van Barack Obama tijdens diens presidentscampagne van 2008.

[New York Daily News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x