Homepagina » Buitenland » Studie laat zien: Lockdowns (in Nederland) werken niet
lockdowns
Foto: 7C0 CC BY 2.0

Studie laat zien: Lockdowns (in Nederland) werken niet

Voorstanders van lockdowns blijven beweren dat ze levens redden, terwijl onderzoeken keer op keer aantonen dat dat niet het geval is. In landen waar strenge lockdowns van kracht zijn, ligt het aantal coronadoden per miljoen niet beduidend lager. Sterker nog: Italië en Groot-Brittannië, waar herhaaldelijk lockdowns zijn ingesteld, behoren tot de landen waar de sterfte het hoogst is.

Het jongste onderzoek dat de argumenten van de voorstanders onderuit haalt, is eerder deze maand verschenen in het European Journal of Clinical Investigation. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van de coronamaatregelen in 10 verschillende landen, waaronder ook Nederland. Wat blijkt? Qua effect is er nauwelijks verschil tussen lockdowns en vrijwillige maatregelen. En: hoe strenger de lockdown, hoe slechter de uitkomst.

Het onderzoeksteam, waar ook John Ioannidis deel van uitmaakte, vergeleek de corona-aanpak van Engeland, Frankrijk, Duitsland, Iran, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten – landen die lockdowns instelden en winkels sloten – met die van Zuid-Korea en Zweden, waar geen lockdown van kracht was.

Verwoestende impact

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat strenge maatregelen geen duidelijk positief effect hadden op het aantal nieuwe gevallen. Thuisblijven en winkels gesloten houden bleek geen wezenlijke voordelen op te leveren.

Ook professor Jay Bhattacharya was betrokken bij de studie. Hij spreekt zich al sinds maart vorig jaar uit tegen lockdowns. Toen zei hij dat het sterftecijfer door corona veel lager is dan ons is voorgespiegeld. Bhattacharya schreef ook mee aan de Great Barrington Declaration, die onder meer stelt dat het huidige coronabeleid een verwoestende impact heeft op de volksgezondheid.

Onjuiste aannames, halfbakken wetenschap en de arrogantie van politici

In mei vorig jaar concludeerden onderzoekers in The Lancet dat ‘harde lockdowns de ouderen en zwakkeren niet beschermen’ en dat ze ‘de sterfte als gevolg van Covid-19 niet terugdringen’. In juli ontdekten andere onderzoekers een negatief verband tussen het aantal dagen dat een lockdown duurde en het totale aantal gevallen per miljoen. Inmiddels zijn er nog veel meer van dit soort onderzoeken verschenen.

Met andere woorden: de lockdowns hebben niet het gewenste effect. Mensen die depressief zijn en die niet konden worden behandeld voor kanker of andere levensbedreigende aandoeningen hebben dus onnodig geleden, schrijft Ryan McMaken voor het Mises Institute. Hij voegt toe: dit is gedaan omdat het binnen het politieke narratief moest passen, maar het is gebaseerd op onjuiste aannames, halfbakken wetenschap en de arrogantie van politici.

[Zero Hedge via Mises Institute]
4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
1 maand geleden

Waarvan akte!!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Er heerst hier maar één ziekte, die in het hoofd van rutte. We kunnen nu al drie nachten zien waar dit toe geleidt heeft.
Ook het rücksichtlos inslaan op vredelievende demonstranten helpt niet echt.
De enige overtreders zitten bij de regering en bij de politie.

Jacob
Jacob
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

We zitten met een satanisch en door demonen geleide regering. Thierry Baudet heeft het bij het goede eind en die krijgt straks mijn stem.

Mar
Mar
Reactie op  Jacob
1 maand geleden

Allemaal pionen !!

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

juist gesproken Rob……..!

sjaak
sjaak
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

rutte is slechts uitvoerder

Just me
Just me
Reactie op  sjaak
1 maand geleden

Zeiden kampbewaarders/uitvoerders na de tweede Wereldoorlog ook..

Frans
Frans
Reactie op  Just me
1 maand geleden

Zeker!! Ik deed wat mij opgedragen werd.
En om mijn morele besf te sabbotteren kreeg ik soort van pillen die mijn ziel verharde.
Spijt ? Wat is dat?
Ik heb toch mijn ziel verkocht aan Schwab! !! Verdomme!
Schwab waar ben je???!Schwaaaaa.b !!!
Schwab heeft jou ziel opgevreten Rutte!!
Je wildd Hem toch niet meer
Toen je door Wisse Schmid
Doorgelicht bent bij de AIVD!!

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Rutte is enkel de marionette die je ziet. De touwtjes gaan helemaal naar boven toe.

Mar
Mar
1 maand geleden

Al die cijfertjes en statestieken ,snappen nog steeds niet dat niemand daar iets mee gaat doen en dat het allang niet meer over covid gaat….daar hoeft niemand voor gestudeerd te hebben.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Mar
1 maand geleden

> daar hoeft niemand voor gestudeerd te hebben.

Fout en nog eens fout! Je moet daar wel degelijk voor gestudeerd hebben volgens de overheid en omdat de meeste mensen daarvoor niet gestudeerd hebben worden die voor “dom” verkocht. Wij hebben immers de gestudeerde experts die het allemaal zo goed weten…… en weten wat goed voor ons is……

Mar
Mar
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

Hoef je ook niet voor gestudeerd te hebben dat de schande van afgelopen jaar en nog komen gaat..gemanipuleerd word van alle kanten…en dat dierenartsen en schoolmeesters ons de les leren

Naamloos
Naamloos
Reactie op  Mar
1 maand geleden

Kwakzalvers zijn het

maar
maar
Reactie op  Naamloos
1 maand geleden

Inderdaad. De lockdown en alle andere maatregelen zijn hetzelfde als aderlaten. Onder het mom van genezen en beschermen de gezondheid naar de vernieling helpen.

maar
maar
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

Mee eens, daarom laat het kabinet zich leiden door o.a. veeartsen. Want geen enkel andere wetenschap heeft zoveel verstand van ophokken.

Rob
Rob
Reactie op  Mar
1 maand geleden

Precies, soms lees je dingen die kinderen op lagere school nog snappen maar de politici in het Binnenhof niet. Die statistieken en cijfertjes zijn alleen maar vergelijkingen. Wat voor uitkomst je wilt kun je bepalen door een tijdspanne te nemen. En zo kan alles gemanipuleerd worden. Ook met statistieken en cijfertjes.

Oudje
Oudje
1 maand geleden

Vooral de laatste zin, top!

Bjorn
Bjorn
1 maand geleden

Overduidelijk voor degene die zien wat er aan de hand is dat de mensheid willens en wetens voorgelogen wordt en dat er een agenda uitgerold wordt. Overduidelijk ook te zien dat dit de maatregelen niets te maken hebben met een griep waar gezonde mensen geen nadelige gevolgen van hebben.
Kwestie van tijd dat de rest van de bevolking dit ook in gaat zien en dan zijn de rapen echt gaar voor de leiders van het kwaad.

salvar
salvar
Reactie op  Bjorn
1 maand geleden

moet ook.
maar ze mogen straks niet vluchten want daar heeft het tuig een handje van.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

“de arrogantie van politici”
Daar gaat het om en als klap op de vuurpijl worden zij niet teruggefloten door de rechtelijke macht ondanks dat in een rechtelijk proces alleen de feiten worden besproken, zie verder de rechtszaken gevoerd door viruswaarheid, die bewust niet door de reguliere media wordt besproken want anders zou het volk allang wakker geschud zijn.
(jammer genoeg net geen zin van 400 woorden).

-= GensNet =-
-= GensNet =-
1 maand geleden

De sneeuwbal is niet meer te stoppen en wanneer ze dat zouden proberen is het gezichtsverlies en dat moet niet…..

Edward
Edward
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

Precies dat….

-= GensNet =-
-= GensNet =-
1 maand geleden

Het is te laat om deze onzin te stoppen, omdat dan blijkt dat een heleboel maatregelen onzin zijn. Maar dit toegeven ho maar. Dat is gezichtsverlies.

Peter P. van Oosterum
Peter P. van Oosterum
1 maand geleden

Nogmaals waarschijnlijk, ik begin in herhalingen te vervallen. Alle strenge maatregelen hebben niets met corona te maken. Corona is het middel dat gebruikt wordt om op dwingende wijze de bestaande economie om zeep te helpen en de grote economische spelers op de wereld de kans te geven alle kleintjes, voor zover gewenst, over te nemen, zodat alleen afhankelijke consumenten overblijven. Het is allemaal zo ontstellen doorzichtig dat het mij dagelijks verbaast dan nog steeds niet iedereen het door heeft.

Dubito
Dubito
Reactie op  Peter P. van Oosterum
1 maand geleden

Helemaal mee eens. Zolang men in het coronaverhaal blijft hangen en niet het onderliggende plan (h)erkent zijn al dit soort onderzoeken totaal verspilde moeite. De politici en alle krachten daarachter zitten met de vingers in de oren de andere kant uit te kijken en gaan ondertussen gewoon door met het uitrollen van de reset.

salvar
salvar
Reactie op  Peter P. van Oosterum
1 maand geleden

blinddoek?

Simon
Simon
Reactie op  Peter P. van Oosterum
1 maand geleden

Tja en na corona komen de klimaatlockdowns. Dan moeten we thuis blijven omdat er teveel opwarming is van de aarde. (Wat overigens geheel buiten de mens om is ontstaan door de zonne cyclus).

Jacob
Jacob
1 maand geleden

Het bewijs is geleverd. Massaal de straat op.

x

Check Also

van haga

Volkskrant-columnist begint te lachen terwijl Van Haga over zelfmoorden praat

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FVD) zei ...

de jonge

De Jonge: Rutte ‘heeft zeker niet bedoeld te zeggen’ dat testen zonder klachten geen zin heeft

Op vrijdag 5 februari zei demissionair premier ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

73
0
We lezen graag je reactie!x