Buitenland

Studie laat zien: Lockdowns (in Nederland) werken niet

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voorstanders van lockdowns blijven beweren dat ze levens redden, terwijl onderzoeken keer op keer aantonen dat dat niet het geval is. In landen waar strenge lockdowns van kracht zijn, ligt het aantal coronadoden per miljoen niet beduidend lager. Sterker nog: Italië en Groot-Brittannië, waar herhaaldelijk lockdowns zijn ingesteld, behoren tot de landen waar de sterfte het hoogst is.

Het jongste onderzoek dat de argumenten van de voorstanders onderuit haalt, is eerder deze maand verschenen in het European Journal of Clinical Investigation. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van de coronamaatregelen in 10 verschillende landen, waaronder ook Nederland. Wat blijkt? Qua effect is er nauwelijks verschil tussen lockdowns en vrijwillige maatregelen. En: hoe strenger de lockdown, hoe slechter de uitkomst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het onderzoeksteam, waar ook John Ioannidis deel van uitmaakte, vergeleek de corona-aanpak van Engeland, Frankrijk, Duitsland, Iran, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten – landen die lockdowns instelden en winkels sloten – met die van Zuid-Korea en Zweden, waar geen lockdown van kracht was.

Verwoestende impact

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat strenge maatregelen geen duidelijk positief effect hadden op het aantal nieuwe gevallen. Thuisblijven en winkels gesloten houden bleek geen wezenlijke voordelen op te leveren.

Ook professor Jay Bhattacharya was betrokken bij de studie. Hij spreekt zich al sinds maart vorig jaar uit tegen lockdowns. Toen zei hij dat het sterftecijfer door corona veel lager is dan ons is voorgespiegeld. Bhattacharya schreef ook mee aan de Great Barrington Declaration, die onder meer stelt dat het huidige coronabeleid een verwoestende impact heeft op de volksgezondheid.

Onjuiste aannames, halfbakken wetenschap en de arrogantie van politici

In mei vorig jaar concludeerden onderzoekers in The Lancet dat ‘harde lockdowns de ouderen en zwakkeren niet beschermen’ en dat ze ‘de sterfte als gevolg van Covid-19 niet terugdringen’. In juli ontdekten andere onderzoekers een negatief verband tussen het aantal dagen dat een lockdown duurde en het totale aantal gevallen per miljoen. Inmiddels zijn er nog veel meer van dit soort onderzoeken verschenen.

Met andere woorden: de lockdowns hebben niet het gewenste effect. Mensen die depressief zijn en die niet konden worden behandeld voor kanker of andere levensbedreigende aandoeningen hebben dus onnodig geleden, schrijft Ryan McMaken voor het Mises Institute. Hij voegt toe: dit is gedaan omdat het binnen het politieke narratief moest passen, maar het is gebaseerd op onjuiste aannames, halfbakken wetenschap en de arrogantie van politici.

[Zero Hedge via Mises Institute]

4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
3 jaren geleden

Waarvan akte!!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Er heerst hier maar één ziekte, die in het hoofd van rutte. We kunnen nu al drie nachten zien waar dit toe geleidt heeft.
Ook het rücksichtlos inslaan op vredelievende demonstranten helpt niet echt.
De enige overtreders zitten bij de regering en bij de politie.

Mar
Mar
3 jaren geleden

Al die cijfertjes en statestieken ,snappen nog steeds niet dat niemand daar iets mee gaat doen en dat het allang niet meer over covid gaat….daar hoeft niemand voor gestudeerd te hebben.

Oudje
Oudje
3 jaren geleden

Vooral de laatste zin, top!

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x