Buitenland

Studie laat zien: Lockdowns (in Nederland) werken niet

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voorstanders van lockdowns blijven beweren dat ze levens redden, terwijl onderzoeken keer op keer aantonen dat dat niet het geval is. In landen waar strenge lockdowns van kracht zijn, ligt het aantal coronadoden per miljoen niet beduidend lager. Sterker nog: Italië en Groot-Brittannië, waar herhaaldelijk lockdowns zijn ingesteld, behoren tot de landen waar de sterfte het hoogst is.

Het jongste onderzoek dat de argumenten van de voorstanders onderuit haalt, is eerder deze maand verschenen in het European Journal of Clinical Investigation. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van de coronamaatregelen in 10 verschillende landen, waaronder ook Nederland. Wat blijkt? Qua effect is er nauwelijks verschil tussen lockdowns en vrijwillige maatregelen. En: hoe strenger de lockdown, hoe slechter de uitkomst.

Het onderzoeksteam, waar ook John Ioannidis deel van uitmaakte, vergeleek de corona-aanpak van Engeland, Frankrijk, Duitsland, Iran, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten – landen die lockdowns instelden en winkels sloten – met die van Zuid-Korea en Zweden, waar geen lockdown van kracht was.

Verwoestende impact

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat strenge maatregelen geen duidelijk positief effect hadden op het aantal nieuwe gevallen. Thuisblijven en winkels gesloten houden bleek geen wezenlijke voordelen op te leveren.

Ook professor Jay Bhattacharya was betrokken bij de studie. Hij spreekt zich al sinds maart vorig jaar uit tegen lockdowns. Toen zei hij dat het sterftecijfer door corona veel lager is dan ons is voorgespiegeld. Bhattacharya schreef ook mee aan de Great Barrington Declaration, die onder meer stelt dat het huidige coronabeleid een verwoestende impact heeft op de volksgezondheid.

Onjuiste aannames, halfbakken wetenschap en de arrogantie van politici

In mei vorig jaar concludeerden onderzoekers in The Lancet dat ‘harde lockdowns de ouderen en zwakkeren niet beschermen’ en dat ze ‘de sterfte als gevolg van Covid-19 niet terugdringen’. In juli ontdekten andere onderzoekers een negatief verband tussen het aantal dagen dat een lockdown duurde en het totale aantal gevallen per miljoen. Inmiddels zijn er nog veel meer van dit soort onderzoeken verschenen.

Met andere woorden: de lockdowns hebben niet het gewenste effect. Mensen die depressief zijn en die niet konden worden behandeld voor kanker of andere levensbedreigende aandoeningen hebben dus onnodig geleden, schrijft Ryan McMaken voor het Mises Institute. Hij voegt toe: dit is gedaan omdat het binnen het politieke narratief moest passen, maar het is gebaseerd op onjuiste aannames, halfbakken wetenschap en de arrogantie van politici.

[Zero Hedge via Mises Institute]

4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
1 jaar geleden

Waarvan akte!!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Er heerst hier maar één ziekte, die in het hoofd van rutte. We kunnen nu al drie nachten zien waar dit toe geleidt heeft.
Ook het rücksichtlos inslaan op vredelievende demonstranten helpt niet echt.
De enige overtreders zitten bij de regering en bij de politie.

Mar
Mar
1 jaar geleden

Al die cijfertjes en statestieken ,snappen nog steeds niet dat niemand daar iets mee gaat doen en dat het allang niet meer over covid gaat….daar hoeft niemand voor gestudeerd te hebben.

Oudje
Oudje
1 jaar geleden

Vooral de laatste zin, top!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

73
0
We lezen graag je reactie!x