Gezondheid

Middeleeuws brouwsel van knoflook en wijn doodt agressieve ziekenhuisbacterie MRSA

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een duizend jaar oud Angelsaksisch medicijn tegen oogontsteking bevat mogelijk de sleutel voor de bestrijding van de agressieve ziekenhuisbacterie MRSA. Dat is gebleken uit een onderzoek van de Universiteit van Nottingham.

Het recept komt uit het 10e-eeuwse ‘Bald’s Leechbook’, één van de oudste medische manuscripten ter wereld. Christina Lee, expert in Oud-Engels, vertaalde het recept en maakte het brouwsel samen met het team van microbioloog Freya Harrison om te kijken of het daadwerkelijk een antibacteriële werking heeft.

De zalf bleek niet alleen de zwelling op het ooglid te verminderen, maar pakte ook de dodelijke superbacterie MRSA aan. Dat is erg opvallend, aangezien MRSA tegen bijna elk antibioticum resistent is.

“We waren stomverbaasd over de resultaten van onze experimenten,” zei Lee. “We geloven dat modern onderzoek naar ziekte baat kan hebben bij antwoorden en kennis uit het verleden.”

Het middel – bestaande uit knoflook, wijn en maagzuur – werd in de VS getest op stukken huid van muizen die waren besmet met MRSA. Volgens microbiologe Kendra Rumbaugh van de Texas Tech University werkt het middeleeuwse brouwsel beter dan traditionele antibiotica in de aanpak van de superbacterie.

De ingrediënten hadden los van elkaar geen effect, daarom was het cruciaal om de richtlijnen van het middeleeuwse manuscript nauwgezet te volgen. De wetenschappers zeggen dat 90 procent van de ziekenhuisbacterie door het middel werd gedood. Bij MRSA die in laboratoria werd gekweekt, bleef slechts één op de 1000 bacteriecellen in leven.

Door de opvallende uitkomsten van het onderzoek gaan de onderzoekers nu ook negen andere middeleeuwse recepten testen.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
maarten
maarten
7 jaren geleden

Dit soort berichten lezend bedenk ik mij dat we in eeuwen niet wijzer maar stommer, of achterlijker zo u wilt, zijn geworden.
Maar nog steeds geld voor mij, al heb ik er goed vertrouwen in, : Eerst zien dan geloven.

Het bericht is goed, maar nu ook het recept graag…of is dat geheim gehouden om iets mee te kunnen verdienen…?

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Laat Simon Roozendaal en Ome Ab & Ron het maar niet horen ! Laat staan de uitvinders van AIDS, De Gekke Koeienziekte. Vogelgriep. ADHD. en al die ander criminele wetenschappers die de mens gek maken.

nexus
nexus
7 jaren geleden

er is zo veel in de natuur dat de mens kan genezen
maar ja het geld is belangrijker dus zo lang mogelijk de mens van de ware natuurlijke middelen
af houden met zo lang mogelijk vergif van kunstmatig iets
wand dat brengt geld in het laadje

JevWeazle
JevWeazle
7 jaren geleden

niets kan je sterker maken als met wat er door moeder natuur geschonken wordt

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x