Buitenland

Media onthullen EU-plan voor ‘gigantische superstaat’ na Brexit

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Brexit-zorgen zouden ertoe hebben geleid dat de politieke leiders van de Europese Unie een controversieel plan hebben opgesteld voor een Europese ‘superstaat’. Dat meldt de Britse Daily Express.

Volgens de plannen, die gelekt zijn aan de Poolse nieuwszender TVP Info, zouden de 27 overgebleven EU-lidstaten onderdeel gaan vormen van één gigantische superstaat. Als het plan er komt zouden de afzonderlijke lidstaten geen leger, strafwetten, centrale bank en belastingstelsel meer mogen hebben. Die bevoegdheden worden dan overgedragen aan Brussel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Te lezen valt dat de Europese Commissie zelf belasting mag gaan heffen en naar eigen goeddunken mag uitgeven, waarmee in feite de Europese superstaat geboren is.

‘Natuurlijk geen goede oplossing’

De landen zouden ook niet langer mogen bepalen of ze wel of geen vluchtelingen opnemen. “Onze landen hebben een gemeenschappelijke bestemming en gemeenschappelijke waarden die de weg vrijmaken voor een nog nauwere samenwerking tussen onze burgers,” aldus het voorstel. “We streven om die reden naar een politieke unie in Europa en nodigen de nieuwe Europeanen uit om hier deel van uit te maken.”

Het plan, waar de Duitse en Franse minister van Buitenlandse Zaken in het geheim aan hebben gewerkt, heeft in Polen tot de nodige ophef geleid. De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski zei: “Dit is natuurlijk geen goede oplossing omdat er sinds het ontstaan van de EU veel is veranderd. Om die reden wil ik hierover spreken om te kijken of dit het juiste recept is in de context van de Brexit.”

Spook van opdeling van de EU

Het Britse volk koos er afgelopen week voor de Europese Unie te verlaten. De politieke leiders van de EU zijn bezorgd over het toenemende anti-Europese sentiment in andere landen. In Frankrijk en Oost-Europese landen hebben verschillende politieke partijen al opgeroepen soortgelijke referenda te houden.

Enkele weken voor de Brexit zei Europees president Donald Tusk al te merken dat de burgers van Europa weinig trek hebben in een federaal Europa. “Het Europese volk deelt ons euro-enthousiasme niet,” zei hij. “Het spook van een opdeling van de EU waart door Europa en het vooruitzicht op een federaal Europa lijkt me niet het beste antwoord daarop.”

Het controversiële plan kan hier worden gedownload.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Het word tijd dat deze mensen het parlement uit gesleept worden en opgesloten.

frans
frans
7 jaren geleden

Beste Engelse jonger generatie, stop met een evt herkiezingreferendum om terug te keren naar eu.
Luister niet naar de Amerikaanse president. en anderen.
Jullie worden erin geluisd.
Blijf Brexitters, uiteindelijk ben je nu weer souverein die verloren was aan die EU.
Volgende -exitters zitten er heus wel aan te komen. Tenslotte moet elke burger zijn individuele souvereiniteit terug eisen.
Dit is een geweldige stap richting een vrij Europa.
Weg uit de eenvormigheid die men al eeuwen opdringt aan de mens.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De EU, een opstapje naar een wereldregering die wereldvrede impliceert?

Lehcim
Lehcim
7 jaren geleden

De laatste puntjes van het plan worden nu nog besproken. Een twistpunt is nog de voertaal in het Europees Parlement. Omdat Engels nu uberhaupt niet meer kan heeft Duitsland voorgeslagen dat iedereen Duits gaat spreken…

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x