CoronaBuitenland

Mijlpaalvonnis in Frankrijk: ‘Er tekent zich een kentering af in de rechtspraak op wereldwijde schaal’

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Onlangs oordeelde het gerechtshof van Amsterdam dat KLM niet mag vragen naar de vaccinatiestatus van nieuwe piloten. In de uitspraak viel te lezen dat KLM deze praktijken direct moet beëindigen onder straffe van een dwangsom van 100.000 euro per overtreding.

Vorige week heeft de arbeidsrechtbank van Parijs geoordeeld dat de beslissing om een verpleegster die niet ingeënt is te ontslaan, zelfs zonder ontslagvergoeding, onwettig is. De verpleegkundige heeft haar baan terug en daarnaast krijgt ze een schadevergoeding.

Volgens de advocaat van de verpleegster is dit een eerste overwinning voor de Parijse arbeidsrechter en dus een mijlpaalvonnis, schrijft criminoloog Karianne Boer op social media.

Mag niet ontslagen worden omwille van gezondheidsredenen

Eind vorig jaar werden duizenden Franse zorgmedewerkers geschorst die zich niet hadden laten inenten tegen het coronavirus. Zorgpersoneel in Frankrijk had tot 15 september om zich te laten vaccineren. In de coronawet die eind juli werd aangenomen, zijn verschillende sancties opgenomen voor personeel dat geen vaccin wil nemen en één daarvan is schorsing.

De rechtbank verwijst in het vonnis echter naar het recht van een persoon om in zijn onderhoud te voorzien door vrij een job uit te oefenen. In het Franse wetboek van arbeidsrecht staat daarnaast dat een medewerker niet ontslagen mag worden omwille van gezondheidsredenen.

Om twee redenen een overwinning

Dit vonnis is om minstens twee redenen een overwinning, stelt Boer. “Ten eerste heeft de verpleegster haar rechtszaak gewonnen. Ten tweede […] ondersteunt deze zaak mijn these dat er zich traag maar gestaag een kentering aftekent in de rechtspraak op wereldwijde schaal.”

Mensen zijn blij met het vonnis. “Belangrijke overwinning,” reageert Johan. “Dat geeft hoop,” zegt Willem. “Eindelijk goed nieuws,” schrijft Bjorn. Frans stelt: “Zeer bemoedigend nieuws in deze treurige tijden!”

Het vonnis:


4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Zouden de rechters plots weer eerlijk zijn geworden?

Rinus
Rinus
2 maanden geleden

In Frankrijk begint de victorie.!!! Wie weet.?

sommers
sommers
2 maanden geleden

harstikke goed nieuws

Celia
Celia
2 maanden geleden

Eindelijk, het gezonde verstand overwint. Dit is een hele grote stap in de goede richting.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

89
0
We lezen graag je reactie!x