Homepagina » Bewustzijn » Als je 10 minuten in iemands ogen staart, kun je een buitenlichamelijke ervaring opwekken. Zo werkt het
Als je 10 minuten in iemands ogen staart, kun je een buitenlichamelijke ervaring opwekken. Zo werkt het

Als je 10 minuten in iemands ogen staart, kun je een buitenlichamelijke ervaring opwekken. Zo werkt het

Italiaanse psychologen hebben ontdekt hoe je een veranderde bewustzijnstoestand kunt opwekken. Ze lieten 20 vrijwilligers 10 minuten in elkaars ogen staren.

Ze kregen niet alleen een buitenlichamelijke ervaring, maar zagen ook hallucinaties van monsters, hun familieleden en zichzelf in het gezicht van hun partner.

Giovanni Caputo van de Universiteit van Urbino plaatste 20 jongvolwassenen in een zwak verlichte ruimte.

Nooit eerder

Ze moesten tweetallen vormen, en vervolgens op één meter afstand tegenover elkaar gaan zitten en in elkaars ogen staren.

Twintig andere vrijwilligers vormden een controlegroep en moesten 10 minuten lang naar een witte muur staren.

De deelnemers die in elkaars ogen moesten staren zeiden dat ze ervaringen hadden die ze nog nooit eerder hadden meegemaakt.

Enorm effect

De controlegroep bleek deze ervaringen niet te hebben gehad.

Dat wijst erop dat 10 minuten lang in iemands ogen staren een enorm effect heeft op visuele perceptie en mentale staat.

Kleuren werden minder intens, geluiden klonken harder of minder hard dan verwacht, men raakte van de wereld en de tijd leek haast stil te staan.

Neurale adaptatie

Daarnaast zagen mensen monsters, aspecten van hun eigen gezicht of het gezicht van een familielid in het gezicht van hun partner.

Volgens een theorie zou dit komen door neurale adaptatie, waarbij neuronen minder gevoelig (of ‘moe’) zijn geworden voor stimuli, doordat ze lang aan een bepaalde stimulus zijn blootgesteld. Hierdoor moet het brein meer invullen.

Probeer het ook eens.

[ScienceAlert]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joep
joep
1 jaar geleden

Ik heb het ook geprobeerd met onze hond en inderdaad ! Ik zag de eerste kamer en de tweede kamer en allemaal monsters met een oog twee ogen en drie ogen en die hadden Horenjes en varkens poten en ze gromden .Ik schrok ik hoopte iets moois te zien maar helaas niks .ik riep mijn vrouw maak me wakker dit is een Nachtmerrie !!

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

De controlegroep klopt misschien niet. Ze hadden de controlegroep voor een spiegel moeten zetten op een afstand van 0,5 m en in hun eigen ogen in de spiegel moeten laten kijken.

Audrey
Audrey
Reactie op  Straalmans
1 jaar geleden

Dat mag je nooit doen hoor, voor een spiegel gaan zitten en staren in je ogen. Dan kom je in een andere duistere dementie terecht……. MAAR…… Als je me niet gelooft dan probeer je het een keer.

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Audrey
1 jaar geleden

Ik denk dat je dimensie bedoelt of bedoel je duistere geheugenverlies?

Ank
Ank
Reactie op  Kees Chinees
11 maanden geleden

Ik heb dat vaak gedaan, vond het een hele belevenis, want kwam steeds dichter bij mijn “oertijd” uit en zag dus een apengezicht, steeds weer, ben dus tig levens doorgegleden via mijn ogen….al je levens liggen daarin opgeslagen en er kan je niets gebeuren hoor

blissellen
blissellen
Reactie op  Audrey
1 jaar geleden

nop, been there done that! Je ziet jezelf vervagen en vervormen maar echt dement ben ik er niet van geworden of bedoel je dimensie?

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Straalmans
1 jaar geleden

Controlegroep klopt wel, dat het misschien ook door middel van een spiegel is te bewerkstelligen is een ander verhaal.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Psychologen en hun psychologische overtuigingen. En wederom alleen maar over het brein pratend. De mens is meer dan een lichaam. En in de energie van de mens gaat veel meer om dan wat het eigen leven inhoudt. Dat komt door de ziel. Daar zijn alle ervaringen van vele mensenlevens in opgeslagen. En dat er duistere zaken gezien worden is dan niet zo vreemd als de wereld gebaseerd is op macht en controle. Macht IS duisternis. Dat mensen niets zien is omdat ze nergens met de aandacht bij zijn. Of eigenlijk, je moet met de aandacht bij je Zelf zijn om iets te (kunnen) zien. Als je dan met de aandacht erbij bent kan op een gezicht steeds iets veranderen. Dat kun je ook in de spiegel op je eigen geziecht zien.

x

Check Also

Italiaanse

Kijk: Italiaanse politieagenten zetten helm af ‘uit solidariteit met betogers’

In vier Italiaanse regio’s zijn sinds vrijdag ...

italianen

Italianen vechten terug tegen totalitaire lockdowns: ‘Genoeg!’

Protesten tegen de avondklok in de Italiaanse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x