Bewustzijn

Als je 10 minuten in iemands ogen staart, kun je een buitenlichamelijke ervaring opwekken. Zo werkt het

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Italiaanse psychologen hebben ontdekt hoe je een veranderde bewustzijnstoestand kunt opwekken. Ze lieten 20 vrijwilligers 10 minuten in elkaars ogen staren.

Ze kregen niet alleen een buitenlichamelijke ervaring, maar zagen ook hallucinaties van monsters, hun familieleden en zichzelf in het gezicht van hun partner.

Giovanni Caputo van de Universiteit van Urbino plaatste 20 jongvolwassenen in een zwak verlichte ruimte.

Nooit eerder

Ze moesten tweetallen vormen, en vervolgens op één meter afstand tegenover elkaar gaan zitten en in elkaars ogen staren.

Twintig andere vrijwilligers vormden een controlegroep en moesten 10 minuten lang naar een witte muur staren.

De deelnemers die in elkaars ogen moesten staren zeiden dat ze ervaringen hadden die ze nog nooit eerder hadden meegemaakt.

Enorm effect

De controlegroep bleek deze ervaringen niet te hebben gehad.

Dat wijst erop dat 10 minuten lang in iemands ogen staren een enorm effect heeft op visuele perceptie en mentale staat.

Kleuren werden minder intens, geluiden klonken harder of minder hard dan verwacht, men raakte van de wereld en de tijd leek haast stil te staan.

Neurale adaptatie

Daarnaast zagen mensen monsters, aspecten van hun eigen gezicht of het gezicht van een familielid in het gezicht van hun partner.

Volgens een theorie zou dit komen door neurale adaptatie, waarbij neuronen minder gevoelig (of ‘moe’) zijn geworden voor stimuli, doordat ze lang aan een bepaalde stimulus zijn blootgesteld. Hierdoor moet het brein meer invullen.

Probeer het ook eens.

[ScienceAlert]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joep
joep
2 jaren geleden

Ik heb het ook geprobeerd met onze hond en inderdaad ! Ik zag de eerste kamer en de tweede kamer en allemaal monsters met een oog twee ogen en drie ogen en die hadden Horenjes en varkens poten en ze gromden .Ik schrok ik hoopte iets moois te zien maar helaas niks .ik riep mijn vrouw maak me wakker dit is een Nachtmerrie !!

Straalmans
Straalmans
2 jaren geleden

De controlegroep klopt misschien niet. Ze hadden de controlegroep voor een spiegel moeten zetten op een afstand van 0,5 m en in hun eigen ogen in de spiegel moeten laten kijken.

Rob
Rob
2 jaren geleden

Psychologen en hun psychologische overtuigingen. En wederom alleen maar over het brein pratend. De mens is meer dan een lichaam. En in de energie van de mens gaat veel meer om dan wat het eigen leven inhoudt. Dat komt door de ziel. Daar zijn alle ervaringen van vele mensenlevens in opgeslagen. En dat er duistere zaken gezien worden is dan niet zo vreemd als de wereld gebaseerd is op macht en controle. Macht IS duisternis. Dat mensen niets zien is omdat ze nergens met de aandacht bij zijn. Of eigenlijk, je moet met de aandacht bij je Zelf zijn om iets te (kunnen) zien. Als je dan met de aandacht erbij bent kan op een gezicht steeds iets veranderen. Dat kun je ook in de spiegel op je eigen geziecht zien.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x