Mens en Dier

Minister Dijkstra krijgt spiekbriefje na lastige vragen Van Meijeren: ‘Ik ben even afgeleid’

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!

Er wordt door de WHO niet alleen gesleuteld aan een pandemieverdrag, maar ook aan amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling. Deze regeling, waarin staat hoe een eventuele gezondheidscrisis moet worden bestreden, kan dwingende aanbevelingen met zich meebrengen, zei Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren woensdag tijdens het debat.

Hij vroeg minister voor Medische Zorg Pia Dijkstra of zij dat met hem eens is. De minister las vervolgens een door haar ambtenaren voorbereid verhaaltje voor dat geen enkel antwoord gaf op de vraag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze zei onder meer dat de Internationale Gezondheidsregeling al geruime tijd bestaat. Van Meijeren wees erop dat dit ook niet wordt betwist en dat er een belangrijke wijziging is voorgesteld. “In de voorgestelde wijzigingen wordt de zinsnede ‘niet bindend’ geschrapt en wordt er een bepaling toegevoegd waarin staat dat de landen die partij zijn de WHO erkennen als leidinggever en coördinator ten aanzien van internationale gezondheidscrisissen en zich verbinden tot het uitvoeren van die aanbevelingen,” benadrukte het Kamerlid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Vrijblijvendheid wordt weggenomen

Die vrijblijvendheid die tot nu toe uit de tekst bleek, wordt weggenomen.

“Als de minister wil dat die adviezen niet bindend blijven, als ze wil dat het aan onszelf is of we te zijner tijd die aanbevelingen wel of niet op willen volgen, dan moet zij toch ook tegen deze concrete wijzigingsvoorstellen zijn?” vroeg Van Meijeren.

Eerder gaf de regering aan geen voorstander te zijn van de wijzigingsvoorstellen waarin de zinsnede ‘niet bindend’ werd weggehaald. Minister Dijkstra gaf aan daar wel een voorstander van te zijn. Als je een verdrag ondertekent, dan moet je je daar ook aan houden en dan moet je die aanbevelingen ook opvolgen, zei ze.

Volgens de minister bepalen wij zelf hoe we een gezondheidscrisis aanpakken, maar dat is nu juist precies waar de WHO die aanbevelingen over doet, die niet langer vrijblijvend zouden zijn.

Spiekbriefje

Als het kabinet zich er op voorhand toe verbindt om die aanbevelingen op te volgen, dan is daarmee onze nationale soevereiniteit totaal te grabbel gegooid, merkte Van Meijeren op. En bij die aanbevelingen moet je denken aan isolatie, vaccinatiebewijzen, bron- en contactonderzoek, enzovoorts.

Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks: minister Dijkstra kreeg een spiekbriefje toegeschoven. “Wat wou ik zeggen, ik ben even afgeleid,” stamelde ze. “Ik ga even mijn antwoorden ordenen.”

Dit zijn hele concrete aanbevelingen die de WHO straks zou kunnen gaan doen. Als de minister dit überhaupt niet scherp voor ogen heeft, dan raad ik haar aan om hier nog eens heel goed naar te kijken, maar het heeft er alle schijn van dat ze de Kamer aan het verwarren is en zand in onze ogen aan het strooien is en dat is heel erg kwalijk, zei Van Meijeren nog.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Un Derdog
Un Derdog
1 maand geleden

De fabeltjeskrant lezeres mist haar voorlees schriftje.

salvar
salvar
1 maand geleden

wij zijn er zelf bij.
pikken we het of pikken we het niet?

ik pik het in ieder geval niet , ze kunnen van mij naar de sodemieter lopen.

4 jaar horen we dit geëtter al en 4 jaar doe ik nergens aan mee en dat blijft zo zolang als ik leef.

Priepje
Priepje
1 maand geleden

Om ggggggillend GEK van te worden..

André
André
1 maand geleden

Mensen geloven graag in een soort “god” die het beste me je voor heeft….als ex JG weet ik inmiddels beter. Het is dus niet slecht bedoeld maar pure misleiding. De beste types zijn dan ook die er echt in geloven ! Geen slecht woord over deze mensen in het systeem ( van nu )

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x