Homepagina » Binnenland » Minister Zijlstra verspreidde jarenlang nepverhaal over Poetin. In dit gesprek geeft hij toe dat hij een leugenaar is
Minister Zijlstra verspreidde jarenlang nepverhaal over Poetin. In dit gesprek geeft hij toe dat hij een leugenaar is

Minister Zijlstra verspreidde jarenlang nepverhaal over Poetin. In dit gesprek geeft hij toe dat hij een leugenaar is

Er is ophef ontstaan rond minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Die loog in 2016, toen hij VVD-fractievoorzitter was, over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, terwijl die ontmoeting nooit plaatsvond. Premier Rutte is al enkele weken op de hoogte van het nepverhaal.

De VVD-minister sprak in 2016 op een partijcongres een waarschuwing uit over een oorlog met Rusland.

Hij zei in de speech (zie video) dat hij begin 2006 in het buitenverblijf van Poetin was, en dat die daar werd gevraagd wat hij verstond onder Groot-Rusland.

Iemand anders

“Zijn antwoord was Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En oh ja, Kazachstan was nice to have”, aldus Zijlstra in de toespraak.

Zijlstra heeft het verhaal naar eigen zeggen sinds begin 2014 zowel binnen als buiten de VVD verteld.

Hij zou als Shell-medewerker samen met Shell-topman Jeroen van der Veer en Poetin in de datsja hebben gezeten.

De minister geeft nu toe daar niet bij te zijn geweest, maar dat ‘van iemand anders te hebben gehoord’. De minister heeft naar eigen zeggen het citaat op zichzelf betrokken om ‘de bron te beschermen’.

Geen desinformatie

Zijlstra houdt vol dat de ‘inhoud van de boodschap klopt’ en vindt daarom dat hij ‘geen desinformatie heeft verspreid’, schrijft de Volkskrant, die een gesprek met hem had.

Oppositiepartij PVV wil zo snel mogelijk een debat met de minister. Voor Zijlstra’s eigen partij, de VVD, weegt het zwaarder wat destijds is gezegd dan de wijze waarop het naar buiten is gekomen, zo liet die bij monde van woordvoerder Han ten Broeke weten.

Dinsdag vliegt Zijlstra voor het eerst als minister naar Moskou voor een ontmoeting met de Russische minister Sergej Lavrov.

Jarenlang loog

Het onderwerp MH17 staat hoog op de agenda. Rutte III beschuldigt Rusland openlijk van het verspreiden van desinformatie hierover.

Nu blijkt dat onze eigen minister van Buitenlandse Zaken jarenlang loog over een ontmoeting met Poetin.

Foto: BotMultichillT Wikimedia Commons

[Belga]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  Maakt voor Rutte van de onderste steen boven helemaal geen moer uit. Zijlstra is best geloofwaardig volgens hem. Het is simpelweg een grote leugenbende de VVD voorop als regerende partij. Je kunt je onderhand afvragen wie van hen nog niet op beschamende wijze in opspraak kwam. Wie kan hier nog vertrouwen in hebben ?

  44 likes
  • René schreef:

   blijkbaar hebben van de stemmende Nederlanders de meesten nog vertrouwen in hem, anders zat ie er niet….. naar he een democratie, ja een dictatuur zoals in Rusland is veel beter, daar stoppen ze iedereen die kritisch is gewoon weg. vraag me af wat ze daar zouden doen met een site als NFN, als het “nieuws” ze niet aan staat.

   5 likes
   • H.J. schreef:

    In de landelijke of regionale dag en weekbladen, is het in Nederland ook bijna niet meer mogelijk, om op dit soort items te reageren.
    Dus de vrijheid van meningsuiting in Nederland, is ook allang niet meer wat het geweest is.

    19 likes
    • Gezinusk schreef:

     @H.J.;

     Dat wilde ik net schrijven maar je was me voor. Voor de rest kan ik alleen maar bedenken dat de Nederlandse regeringspartijen en in Brussel (EU parlement) zo democratisch in elkaar steken dat de Engelse bevolking voor een Brexit gaat. Oostenrijk afstand neemt van wat er in Brussel bekokstoofd wordt en samen willen werken met de Visegrádgroep om samen met Tsjechië, Polen Slowakije en Hongarije meer een vuist te maken tegen het kabaal in Brussel.

     Het was dan ook niet toevallig dat Frans Timmermans enige tijd geleden namens Brussel en Co beterschap beloofde. Hij beloofde meer democratische processen aan de lidstaten voor de komende jaren. Leuk gezegd maar in de praktijk uitvoeren gebeurt niet. Enfin, Timmermans zag de bui natuurlijk al hangen maar het kwaad is al geschied.

     Tot zover waarbij in hoofdzaak het onderwerp ging over desinformatie ‘oorlogsdreiging’ van Nederlandse politici gericht aan het volk, maar geld ook voor Brussel. De gecontroleerde mainstream media deed de rest om de EU burger op propagandistische wijze te informeren dat andere landen gevaarlijk zijn, en dat wij aangevallen kunnen worden. Wij mij betreft mogen dit soort enge patiënten doorverwezen naar de rechter al is het maar om herhalingen voor de toekomst te voorkomen.

     17 likes
     • H.J. schreef:

      Inderdaad en vele kiezers die op Rutte hebben gestemd, zijn door hem in het ootje genomen, door de minioorlog die hij en Erdogan in scene hebben gezet in Rotterdam, die hem (Rutte) en Erdogan goed van pas kwam.

      15 likes
  • faya schreef:

   Wie zegt dat Zeilstra dit niet gedwongen aan de buitenwereld mede moest delen?
   Het zijn wel de tactieken die gebruikt worden door die niets ontziende aasgieren, follow the money, die gebaat zijn als een geloofwaardig iemand met een dergelijk verhaal op de proppen komt.
   Als mensen als Jeroen -de broekriem kan hem niet strak genoeg aangetrokken worden- van der Veer het zegt ontgaat het iedereen.
   Kan ook nog dat het Gor was die tegen hem zei ”Luister bro, je gaat Jeroens en mijn ervaringen met Putin, {die uiteraard nooit plaatsgevonden hebben} als zijnde de jouwe de wereld in brengen.”
   Ik zie ze overal voor aan.

   7 likes
 • Louise schreef:

  Oh lieve help, wat is er toch in dit vriendelijke polder landje gebeurd de afgelopen 30 jaar…..Hoe ver zijn we van de werkelijkheid afgegleden ….. Hoe is het mogelijk dat we zulke onzinnige, infantiele, visie loze onbetrouwbare graaiers hebben toegelaten om ons zogenaamd te vertegenwoordigen, waar schaamte en kritisch zelfvermogen een vreemd woord is…….. Komt dat nu omdat je als kind al alles mag ? Komt dat nu omdat je verwend bent met alle luxe ? Komt dit nu omdat er teveel van alles is ? Word je zo egocentrisch en narcistisch omdat je jezelf zo geweldig vindt? Nou ik vind het om te huilen allemaal ……Liegen en bedriegen als voorbeeld , excuus Truus als het verkeerd dreigt te gaan? Nou ik heb nieuws, tuurlijk kan je van oneigenlijk Geld een land besturen ( belasting paradijs) maar wel tijdelijk, eens stort dat in elkaar allemaal en natuurlijk is de burger dan de dupe……Leer eens kijken ( Zien) zou ik zeggen…….. Voor al die gene die geen realistisch beeld hebben. We komen goede betaalbare huizen tekort, jaaaa echt waar ff rond kijken. We komen techno personeel tekort, vak mensen, maar ook verpleegkundigen en bejaarden verzorgers en nog veel meer, kortom we blijven naar beneden glijden als we onze ogen niet open doen. Voor de goede oorde dit is een Nederlands probleem, wij laten al deze idioterie toe……. Hoe is het mogelijk dat juist mensen zonder visie en een grote bek overal een podium krijgen ? En nee ik ben niet tegen vernieuwing en elke generatie doet het anders . Mag ik alsjeblieft een veilige, sociale en vooruit strevende samenleving met kundige mensen die er op letten dat alles een beetje flexibel verloopt ….. Is dat nou zoveel gevraagd ……

  19 likes
  • faya schreef:

   De pro Hillary kliek die ons werkelijk regeert, laat juist bewust overal mensen ontslaan om bewust een puinhoop en ellende te krijgen.
   Bewust gestuurd door NWO fanaten die daar vet betaald en met satanisch genoegen aan meewerken.
   Mensen met een uitkering moeten dan 20 uur per week dat werk verrichten of mogen de gediplomeerden dit werk maar nu met een uitkering doen.
   Armoe scheppen, de mensen kort, klein, arm en minderwaardig laten voelen, dat is het doel, zo staan ze namelijk makkelijker boven ons.
   En wat bedoel je met wij laten al deze idioterie toe? Maar je hebt met gevaarlijke gekken te maken die overal toe in staat zijn.
   Vandaar dat we zo blij met Putin en Trump zijn.

   Als dat gladde achterbakse addergebroed opgepakt is komt die veilige, sociale en vooruitstrevende samenleving met kundige mensen die er op letten dat alles flexibel verloopt er vanzelf.
   Ik denk dat de tijdgeest er nu wel rijp voor is.

   2 likes
 • Gezinusk schreef:

  Halbe Zijlstra liegt hier het publiek voor dat Poetin een grote Rusland wil waar de Oekraïne en de Baltische staten onderdeel van zullen uitmaken. Zoals bekend breidde in deze periode van 2016 de NAVO haar troepenmacht uit in de Baltische staten. Daarnaast stagneerde de Amerikaanse Deep State in het Oosten van de Oekraïne, ook wel ‘Donbass bassin’ genoemd, en waar veel etnische Russen wonen die door toedoen van Amerika en Brussel verzeild waren geraakt in een burgeroorlog met Kiev. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en Victoria Nuland poogde via Kiev er alles aan te doen om de Oost-Oekraïne voor zich te winnen maar faalde.

  Note:
  Voor de Oekraïne zitten de meest lucratieve grondstoffen in het Donbass bassin. Er zit veel kolen, olie en gas in de grond naast ijzer, staal, aluminium, zirkonium, kwik en uranium. Daarnaast beschikt de Oekraïne over titanium mijnen van de zuiverste soort. De meeste van deze ondernemingen worden gecontroleerd door de oligarch ‘Privat Group’ of ‘PrivatBank Group’. Deze laatste werd door Kiev genationaliseerd. Naast de Oekraïne controleert de ‘Privat Group’ bedrijven in landen binnen de EU, Rusland, Australië, en de Verenigde Staten.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Privat_Group

  Gennadiy Bogolyubov (born 1961/1962) is een Oekraïense miljardair die zich gevestigd heeft in Londen. Hij controleert samen met Ihor Kolomoyskyi, en Oleksiy Martynov, de Privat Group. In November 2017 verklaarde Bogolyubov dat hij een inwoner was van de Oekraïne, Groot Brittannië, Israël en Cyprus. Bogolyubov is woonachtig in Genève Zwitserland.

  De andere eigenaar van Privat Group is Ihor Kolomoyskyi. Hij staat volgens Forbes magazine op de 377ste plaats van rijkste mensen ter wereld. In 2010 werd hij president van de European Council of Jewish Communities. Een jaar later richtte hij samen met miljardair, Vadim Rabinovich, het Europese Joodse Parlement op in Brussel. (EJP)

  16 likes
 • h.vd sommen schreef:

  Je zou bijna denken dat Zijlstra van VVD is die hebben ALTIJD van die smerige streken, O JEE HIJ IS VAN DE VVD….en als jullie willen weten wat Nepnieuws is : dit is dus NEPNIEUWS. meneer Zijlstra van de VVD, en waarom stap jij niet op bij die partij die alleen voor eigen belang staat.

  10 likes
  • Gezinusk schreef:

   @h.vd sommen,

   Vergis je daarnaast niet in de PvdA en de zogenaamde Democraten van D66! Waar Dhr. Pechtold al volop bezig is om de boel af te poeieren en partijgenoot minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, voor de camera vertelde dat de kwestie een oude zaak is, maar het is nog geen 2 jaar geleden! Bovendien heeft Zijlstra zijn excuus aangeboden dus volgens haar is er niks aan de hand. Minister Ollongren heeft de portefeuille NEPNIEUWS onder haar hoede maar geld kennelijk alleen zoals het de regering uitkomt.

   Zo kennen we ze weer. Rutte I, II of III. Het maakt geen verschil. Volgens Mark Rutte was er niet zoveel mis met de inhoudt van het verhaal van Zijlstra. ”Hij had het verhaal via een bron gehoord maar het was niet slim om net te doen alsof hij er zelf bij aanwezig was.”, aldus Rutte. Echter zegt het niks over de wijze waarop Zijlstra op een bijeenkomst in Friesland opereerde. Die is schandalig. Ik zie maar één gepaste oplossing en dat is dat Halbe Zijlstra voor de rest van zijn carrière nooit meer op het politieke toneel mag verschijnen.

   6 likes
 • deze schreef:

  dit keer zal de vvd het weten ! zijlstra wordt straks grandioos afgeserveerd in moskou
  ze zijn het echt al heel lang zat daar wat nederland allemaal uitkraamt
  dit keer gaat de fik er in.. vanavond weer mooie praatjes bij de ” IMC ” ( Intelligente Media Club ) op tv
  wat een giller is ons land geworden zeg …

  13 likes
 • Elles schreef:

  Ik kan er alleen nog aan toevoegen, heeft het volk deze regering gekozen? Hoe eerlijk waren de verkiezingeb. In Gelderland kon men in diverse plaatsen niet stemmen omdat er niet genoeg stembiljetten waren. In Boxmeer zijn alleen de grote partijen meegenomen.

  7 likes
  • weg met ons schreef:

   @Elles

   Er is overduidelijk fraude gepleegd en zij fir beweren gekozen volksvertegenwoordigers te zijn zouden feitelijk voor fraude opgesloten moeten worden. Het is de Bilderberg die dit alles heeft gearrangeerd en ook ook met hun macht zorgt dat alleen onschuldigen in NL worden aangepakt. De politieke lieghonden worden beschermd en moetenhet land slopen en plunderen. Mij benieuwd wat prinses Beatrix, hoofd Bilderberg, met een falliet land nog wil aanvangen en gaat vertellen wat ze is of beter gezegd wat ze ooit was.

   6 likes
 • Bsch schreef:

  Echt hè, en niets hierover in de mainstream media

  9 likes
 • Mammon schreef:

  Als deze leugen door -het volk- geslikt wordt dan hebben we de daadwerkelijke bevestiging van de domheid der massa!

  Wat zal de uitkomst worden 😉

  10 likes
 • peter schreef:

  deze man verspreidt nepnieuws op een zeer gevaarlijke manier.
  graaien en liegen is het logo van zijn partij, de vvd.
  naast dit fake nieuws over zijn onderhoud met Poetin,zou het mij niets verbazen,dat er m.b.t. het mh 17 drama eveneens nepnieuws is verspreid.
  enfin, als zijlstra mocht verdwijnen neemt dan de rest van dit smerige partijkartel mee, te weten rutte,ollongre en de penthousegraaier pechthold.

  9 likes
 • Silbereye schreef:

  Halbe had op de lagere school in Oosterwolde al narcistische fantasieën, de VVD is het Walhalla
  voor criminele narcisten.

  7 likes
 • Dries schreef:

  Het is niet de domheid van de massa maar het eigen liegen wat bijna iedereen wel eens doet, wat deze beroeps leugenaars in het zadel houdt.Ik verklaar mij nader. Toen ik stopte met liegen tegen mezelf,dat mijn drankgebruik geen probleem was, bemerkte ik, hoe verder ik kwam van die dag ,dat ik ook geen leugens om bestwil meer kon vertellen. Na een paar jaar kwam ik er achter dat zelfs het inhouden om te zeggen ,wat ik eigenlijk wilde zeggen er toe leidde dat ik lichamelijk zo beroerd werd,waarna ze bij dat uitzendbureau stopten met zeuren. Dus het ging hier niet om een leugentje om bestwil,maar om het zeuren om mijn van gedachten te veranderen, inzake mijn weigering om na een niet nagekomen afspraak van de werkgever nog die zelfde dag, alsnog aan de wens van die werkgever te voldoen. Morgen is hij de eerste ,was mijn antwoord. Het inhouden was om niet gelijk al m’n glazen in te gooien aangezien het het enige uitzendbureau was dat mij in die periode vaak van werk voorzag. Nu denk ik dat maar weinig mensen dit geloven.Iedereen liegt weleens. Het is niet omdat ik zo’n rechtschapen persoon ben,ik kan het niet meer.Nu wordt het liegen om bestwil overal ter wereld gebezigd en is eigenlijk algemeen geaccepteerd om dat het aansluit bij de eigen mening dat het te tolereren is. En ik sla mezelf ook helemaal niet op de borst want deze karaktertrek heeft alleen maar nadelen,zowel economisch als wat mijn sociale leven betreft,maar het is wel een goede eigenschap voor mijn geestelijk welzijn. Goed dan gaan we nu naar Zijlstra.Ik zal beginnen met de reactie van mannetje Pechthold. Maar hij is wel kerel omdat hij het zelf toegeeft. Ja mijnheer P. hij moet volgende week naar Poetin toe,en dat is toch een andere man dan bijv. Rutte. Rutte is een trekpop maar Poetin een wereldleider die orders geeft en niet opvolgt. Die opmerking van Pechthold dient twee doelen. In de eerste plaats de leugen relativeren en het terug te brengen naar een leugentje voor bestwil moet kunnen ,waar 90% van de bevolking genoegen mee neemt,en weer terug in slaap valt. Want die aardige ook altijd lachende Halve Zoolstra (Gejat van Stand.nl),kan nooit een verdorven persoon zijn ,anders was hij geen minister geworden. Het tweede doel is zelfbescherming omdat het zijn eigen leugentje over het appartementje verder naar de achtergrond drijft.Van de media en TK hoeven we niets te verwachten,dat zijn beroeps leugenaars. En waar een werkelijke oppositie altijd op de persoon gespeeld wordt gebruikt men nu plotseling de inhoud.Poetin’s expansiedrang. Ik wil afsluiten voor die mensen die een leugentje om bestwil een goede sociale eigenschap vinden. Daar is iets voor te zeggen omdat het vaak gebruikt wordt met de beste bedoelingen en vaak geen gevolgen heeft. Echter deze leugen van Zoolstra was niet met de beste bedoelingen maar om zijn steentje bij te dragen aan de Rusland demonisering.

  Dries

  7 likes
 • Silbereye schreef:

  Halbe behoort bij een vanouds narcistische club deze dekt de lading altijd, net als Timmermans toentertijd predikt hij creatief als parliamentarian onbestraft de oorlog.
  En de gewone Nederlander gelooft alles, dat heeft Rutte gebracht waar hij nu is.

  5 likes
 • Richard schreef:

  Foei!
  En nu weer verder…

  2 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Kijk, Zijlstra laat zien hoe je ongestraft je CV kunt oppoetsen om voor een bepaalde functie in aanmerking te komen.

  5 likes
 • Sentinel schreef:

  Telkens waanneer de verkiezing nadert, lijkt het alsof in de kraanwater door geheel Nederland een dosis geheugenverliespoeder wordt gestopt waardoor mensen alles vergeten en weer op de boze wolven stemmen.

  4 likes
 • Shadow1100 schreef:

  Een dikke Duitser, een zwarte Ghanees en een liegende VVD’er, dat zijn toch pleonasmen?
  Onze Mark-Pineukio-Rutte doet niet anders dan liegen. Maar onze (r)overheid en natuurlijk ook de NPO, Nederlandse Propaganda Omroep, moet negatief nepnieuws over het zogenaamde gevaarlijke Rusland verspreiden. Dit moet van de Democratische Obama-/Clintonkliek. Net zoals het zo veel mogelijk bashen van President Trump en de heren Wilders en Baudet.

  3 likes
 • Gezinusk schreef:

  @Herman de Graaf,

  Dat lijkt mij in zijn geval overduidelijk. Je kunt van Halbe Zijlstra dan ook niet zeggen dat hij in zijn periode als VVD fractievoorzitter (Rutte II) er niks aan gedaan heeft om voor partijgenoten op te komen die zaten opgezadeld met een integriteitsschandaal. Een groot aantal passeerde de revue en Zijlstra verdedigde ze allemaal tot het bittere eind.

  Sommigen kozen op het allerlaatste moment eieren voor hun geld waaronder Opstelten en Teeven met de bonnetjes affaire. Na veel druk uit de Kamer en met de opgelopen spanningen. En een motie van wantrouwen in het vooruit schiet was het Rutte die aankwam zetten met een verhaal dat het bonnetje uiteindelijk toch was teruggevonden. De info bleek te zitten op een computer die ooit was weggestopt in een kast. Ja verzin het maar.

  Alhoewel Mark Rutte met het verhaal kwam aanzetten zou deze voor het zelfde geld door Zijlstra verteld kunnen worden, of door hem verzonnen zijn. Het is niet de eerste keer dat de man zich uit onmogelijke posities wist te wringen. Met de bonnetjes affaire wist hij laat op de avond de Kamer te overtuigen dat het beter was om met de VVD naar oplossingen te zoeken alvorens er een motie van wantrouwen door de Kamer word georganiseerd. Het kon anders nog wel eens heel laat worden tot vroeg in de ochtend. En iedereen wil toch naar huis, opperde Zijlstra richting de Kamer. Dus jullie moeten wel een beetje meewerken stelde Zijlstra een aantal maal voor.

  Met al zijn fratsen heeft Zijlstra het uiteindelijk gebracht tot minister van Buitenlandse Zaken. Op zich een eervolle baan maar in dit licht niet iets om trots op te zijn.

  3 likes
 • Silbereye schreef:

  Zou het errug grappig vinden als Halbe vandaag in Moskou groots als VIP verwelkomt word en uiteindelijk uitgekleed wordt en met pek en veren word ingesmeerd en dan ongeschonden weer terug op het vliegtuig word gezet.
  Uiteindelijk heeft hij er om gevraagd.

  2 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  >