Binnenland

Minister Zijlstra verspreidde jarenlang nepverhaal over Poetin. In dit gesprek geeft hij toe dat hij een leugenaar is

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is ophef ontstaan rond minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Die loog in 2016, toen hij VVD-fractievoorzitter was, over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, terwijl die ontmoeting nooit plaatsvond. Premier Rutte is al enkele weken op de hoogte van het nepverhaal.

De VVD-minister sprak in 2016 op een partijcongres een waarschuwing uit over een oorlog met Rusland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij zei in de speech (zie video) dat hij begin 2006 in het buitenverblijf van Poetin was, en dat die daar werd gevraagd wat hij verstond onder Groot-Rusland.

Iemand anders

“Zijn antwoord was Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En oh ja, Kazachstan was nice to have”, aldus Zijlstra in de toespraak.

Zijlstra heeft het verhaal naar eigen zeggen sinds begin 2014 zowel binnen als buiten de VVD verteld.

Hij zou als Shell-medewerker samen met Shell-topman Jeroen van der Veer en Poetin in de datsja hebben gezeten.

De minister geeft nu toe daar niet bij te zijn geweest, maar dat ‘van iemand anders te hebben gehoord’. De minister heeft naar eigen zeggen het citaat op zichzelf betrokken om ‘de bron te beschermen’.

Geen desinformatie

Zijlstra houdt vol dat de ‘inhoud van de boodschap klopt’ en vindt daarom dat hij ‘geen desinformatie heeft verspreid’, schrijft de Volkskrant, die een gesprek met hem had.

Oppositiepartij PVV wil zo snel mogelijk een debat met de minister. Voor Zijlstra’s eigen partij, de VVD, weegt het zwaarder wat destijds is gezegd dan de wijze waarop het naar buiten is gekomen, zo liet die bij monde van woordvoerder Han ten Broeke weten.

Dinsdag vliegt Zijlstra voor het eerst als minister naar Moskou voor een ontmoeting met de Russische minister Sergej Lavrov.

Jarenlang loog

Het onderwerp MH17 staat hoog op de agenda. Rutte III beschuldigt Rusland openlijk van het verspreiden van desinformatie hierover.

Nu blijkt dat onze eigen minister van Buitenlandse Zaken jarenlang loog over een ontmoeting met Poetin.

Foto: BotMultichillT Wikimedia Commons

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
6 jaren geleden

Maakt voor Rutte van de onderste steen boven helemaal geen moer uit. Zijlstra is best geloofwaardig volgens hem. Het is simpelweg een grote leugenbende de VVD voorop als regerende partij. Je kunt je onderhand afvragen wie van hen nog niet op beschamende wijze in opspraak kwam. Wie kan hier nog vertrouwen in hebben ?

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Halbe Zijlstra liegt hier het publiek voor dat Poetin een grote Rusland wil waar de Oekraïne en de Baltische staten onderdeel van zullen uitmaken. Zoals bekend breidde in deze periode van 2016 de NAVO haar troepenmacht uit in de Baltische staten. Daarnaast stagneerde de Amerikaanse Deep State in het Oosten van de Oekraïne, ook wel ‘Donbass bassin’ genoemd, en waar veel etnische Russen wonen die door toedoen van Amerika en Brussel verzeild waren geraakt in een burgeroorlog met Kiev. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en Victoria Nuland poogde via Kiev er alles aan te doen om de Oost-Oekraïne voor zich te winnen maar faalde.

Note:
Voor de Oekraïne zitten de meest lucratieve grondstoffen in het Donbass bassin. Er zit veel kolen, olie en gas in de grond naast ijzer, staal, aluminium, zirkonium, kwik en uranium. Daarnaast beschikt de Oekraïne over titanium mijnen van de zuiverste soort. De meeste van deze ondernemingen worden gecontroleerd door de oligarch ‘Privat Group’ of ‘PrivatBank Group’. Deze laatste werd door Kiev genationaliseerd. Naast de Oekraïne controleert de ‘Privat Group’ bedrijven in landen binnen de EU, Rusland, Australië, en de Verenigde Staten.

https://en.wikipedia.org/wiki/Privat_Group

Gennadiy Bogolyubov (born 1961/1962) is een Oekraïense miljardair die zich gevestigd heeft in Londen. Hij controleert samen met Ihor Kolomoyskyi, en Oleksiy Martynov, de Privat Group. In November 2017 verklaarde Bogolyubov dat hij een inwoner was van de Oekraïne, Groot Brittannië, Israël en Cyprus. Bogolyubov is woonachtig in Genève Zwitserland.

De andere eigenaar van Privat Group is Ihor Kolomoyskyi. Hij staat volgens Forbes magazine op de 377ste plaats van rijkste mensen ter wereld. In 2010 werd hij president van de European Council of Jewish Communities. Een jaar later richtte hij samen met miljardair, Vadim Rabinovich, het Europese Joodse Parlement op in Brussel. (EJP)

Bsch
Bsch
6 jaren geleden

Echt hè, en niets hierover in de mainstream media

Louise
Louise
6 jaren geleden

Oh lieve help, wat is er toch in dit vriendelijke polder landje gebeurd de afgelopen 30 jaar…..Hoe ver zijn we van de werkelijkheid afgegleden ….. Hoe is het mogelijk dat we zulke onzinnige, infantiele, visie loze onbetrouwbare graaiers hebben toegelaten om ons zogenaamd te vertegenwoordigen, waar schaamte en kritisch zelfvermogen een vreemd woord is…….. Komt dat nu omdat je als kind al alles mag ? Komt dat nu omdat je verwend bent met alle luxe ? Komt dit nu omdat er teveel van alles is ? Word je zo egocentrisch en narcistisch omdat je jezelf zo geweldig vindt? Nou ik vind het om te huilen allemaal ……Liegen en bedriegen als voorbeeld , excuus Truus als het verkeerd dreigt te gaan? Nou ik heb nieuws, tuurlijk kan je van oneigenlijk Geld een land besturen ( belasting paradijs) maar wel tijdelijk, eens stort dat in elkaar allemaal en natuurlijk is de burger dan de dupe……Leer eens kijken ( Zien) zou ik zeggen…….. Voor al die gene die geen realistisch beeld hebben. We komen goede betaalbare huizen tekort, jaaaa echt waar ff rond kijken. We komen techno personeel tekort, vak mensen, maar ook verpleegkundigen en bejaarden verzorgers en nog veel meer, kortom we blijven naar beneden glijden als we onze ogen niet open doen. Voor de goede oorde dit is een Nederlands probleem, wij laten al deze idioterie toe……. Hoe is het mogelijk dat juist mensen zonder visie en een grote bek overal een podium krijgen ? En nee ik ben niet tegen vernieuwing en elke generatie doet het anders . Mag ik alsjeblieft een veilige, sociale en vooruit strevende samenleving met kundige mensen die er op letten dat alles een beetje flexibel verloopt ….. Is dat nou zoveel gevraagd ……

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x