Het Complot

Fox News stuurt aan op chippen van mensen

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse zender Fox News gaat in een veelbesproken artikel in op het chippen van mensen. Je kunt er eentje onder je huid laten implanteren en niemand die het zal merken, schrijft John Brandon. Met RFID-chips kan de beveiliging van bijvoorbeeld een vliegveld of een stadion tijdens een toegangscontrole je identiteit aflezen. Maar je kunt er ook boodschappen mee doen. In het ergste geval kun je ermee worden opgespoord als je in het buitenland bent ontvoerd.

Microchips worden door baasjes van huisdieren al gebruikt om katten en honden in de gaten te houden. In het komende decennium kunnen de chips ook op grote schaal worden geïmplanteerd bij mensen. Experts zijn het echter niet eens over de veiligheid van RFID-chips.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Op de lange termijn kunnen microchips minder intrusief worden dan sommige opkomende ID-systemen, die afhankelijk zijn van biometrische gegevens (zoals je vingerafdruk),” zei Alex Soojung-Kim Pang, auteur van het boek ‘Distraction Addiction’ en verbonden aan de Stanford-universiteit.

“Mensen moeten individueel beslissen, maar het bestrijden van misdaad wordt een stuk gemakkelijker met chips,” voegde schrijver Larry Niven toe. Hij voorspelde RFID-implantaten in de jaren zeventig.

Ramez Naam, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van onder meer Microsoft Internet Explorer en Microsoft Outlook, hoopt dat mensen met Alzheimer kunnen worden gechipt zodat ze nooit vermist kunnen raken. De microchips kunnen ook worden gebruikt om misdadigers te volgen die zijn vrijgekomen uit de gevangenis.

Fox News stuurt aan op chippen van mensenIn de toekomst kunnen geïmplanteerde chips worden gebruikt om de voordeur of auto op slot te doen, toegang te krijgen tot gebouwen of laptops te ontgrendelen. Als kinderen gechipt zijn weet de leraar in een oogwenk welke leerlingen wel of niet aanwezig zijn, aldus Brandon. De politie kan auto’s volgen zonder kentekenplaten te hoeven aflezen. En als je een winkel binnenloopt, weet de eigenaar gelijk wat je voorkeuren zijn.

Normaal gesproken blokkeert de huid het GPS-signaal van de chip, maar de nieuwe chips in moderne smartphones zouden wel kunnen werken.

Hackers kunnen echter toegang krijgen tot de informatie op de chip, die vervolgens in de verkeerde handen zou kunnen vallen. Op deze manier kan gemakkelijk je identiteit worden gestolen. Velen zijn tegen het chippen van mensen. Het injecteren van een microchip in je lichaam is niet natuurlijk. Toch worden pacemakers en aanverwante apparaten al op grote schaal gebruikt. In ieder geval is het beter dan een streepjescode op je voorhoofd, besluit Brandon.

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
9 jaren geleden

Je lichaam is heilig, antichrist.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
9 jaren geleden

Je mag toch hopen dat de menigte hier niet in gaat trappen. Lang leven de soevereine mens beweging.

john
john
9 jaren geleden

Ik en mijn gezin laten ons niet chippen, desnoods gebruik ik geweld om het tegen te gaan.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Nooit maar dan ook nooit zal ik een chip accepteren !

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x