CoronaBinnenland

Ministerie van VWS wekt irritatie met tweet over coronavaccinatie: ‘Dit is echt je reinste flauwekul’

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

“Een coronavaccinatie is niet verplicht. Maar hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder het virus zich kan verspreiden,” twittert het ministerie van VWS vrijdag. Vorige week werd bekend dat zorgminister Ernst Kuipers het RIVM en de GGD’en een nieuwe vaccinatiecampagne laat voorbereiden.

Volgens Kuipers is er nu nog geen reden voor een extra vaccinatieronde, maar is die in de loop van het jaar wel ‘waarschijnlijk’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De tweet van zijn ministerie wekt veel irritatie. “De kwaadaardigheid van onze overheid kent geen grenzen meer,” stelt voormalig Kamerlid Gabrielle Popken. “Opzettelijk liegen tegen het volk om ze tot vaccinatie te dwingen. En dit mag? Dit is niet strafbaar? En al die gevaccineerden die ziek worden of doodgaan aan het vaccin? Wie is daar dan medeverantwoordelijk voor?”

Misleidend

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) laat weten dat hij de tweet heeft gerapporteerd. “Dit is een oproep tot zelfverwonding en dus in strijd met de Twitter-regels,” schrijft hij.

Maarten van den Berg roept Twitter op om de tweet te labelen als misleidend. “De huidige coronavaccins bieden zo goed als geen bescherming tegen verspreiding,” benadrukt Van den Berg. Hij verwijst daarbij naar een artikel in het medische vakblad The BMJ.

“Het Rijk: ‘Vaccins verminderen virusverspreiding’. Uit diverse officiële overheidsdocumenten is al anderhalf jaar af te leiden dat dit niet het geval is,” reageert data-analist Daniël van der Tuin.

Vaccinatiebedrog

“Virusverspreiding voorkomen was eerder een belangrijke succesfactor van de marketingcampagne ‘alleen samen’, met de misleidende belofte ‘je doet het voor een ander’,” voegt Van der Tuin toe.

Neuroloog Jan Bonte spreekt van ‘vaccinatiebedrog’. “Valt dit niet onder desinformatie?” vraagt hij aan ministers Kuipers en Dijkgraaf. “Want dit is écht je reinste flauwekul. De bescherming tegen infectie is namelijk nul!”

“Of heeft het Ministerie van Waarheid besloten dat dit zo is? Want dan zal ik er verder niets meer over zeggen,” aldus Bonte.

5 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Wanneer verdwijnt dat oplichters zooitje achter de tralies ????

Joop
Joop
2 jaren geleden

Opsluiten die moordenaars

Bep
Bep
2 jaren geleden

Tranen in mijn ogen als ik dit lees! Hoe moet dit verder met ons?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

COVID-19 vaccin = experimenteel en NIET GEKEURD !! COVID-19 vaccins = gevaartlijk en DODEDIJK !!

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x