Buitenland

Voormalig FBI-directeur Comey bevestigt dat Trump-dossier fictie is. Dit is misschien wel het meest belastende bewijs tot nu toe

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voormalig FBI-directeur James Comey heeft nogmaals een verklaring afgelegd tegenover een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De verklaring had betrekking op de onderzoeken naar Hillary Clintons gebruik van een privéserver voor haar e-mails.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens de verklaring beweerde Comey honderden keren (245 keer volgens Trump) dat hij zich bepaalde dingen niet meer kon herinneren.

Bevestigt

Wat hij zich nog wel kon herinneren, bevestigt dat de FBI het omstreden dossier van voormalig spion Christopher Steele, dat werd gebruikt om de Trump-campagne te kunnen bespioneren, niet heeft kunnen verifiëren.

Hoewel Comey zei dat het dossier afkomstig was ‘van een betrouwbare bron’, gaf hij tegelijkertijd toe dat de FBI niet heeft kunnen bevestigen wat er in het dossier wordt beweerd.

Steele werd door de FBI ontslagen nadat hij informatie naar de pers had gelekt terwijl het agentschap hem als bron gebruikte.

Meest belastende bewijs

Uit e-mails die onlangs zijn vrijgegeven blijkt daarnaast dat de inlichtingengemeenschap twijfels had over de betrouwbaarheid van het dossier dat is opgesteld door Steele.

De e-mails zijn volgens bronnen misschien wel het meest belastende bewijs tot nu toe voor misbruik van de FISA-wet, bewijs dat meer dan twee jaar is achtergehouden voor de meeste congresleden, schreef John Solomon voor The Hill.

Geen idee

Terwijl er in de mainstream media al maandenlang wordt gesproken over het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar ‘collusie’, zei Comey geen idee te hebben wat dat betekent.

“Ik weet niet wat collusie betekent,” zei hij. “Het is een term die ik gedurende mijn carrière op het ministerie van Justitie nog nooit eerder heb gehoord, dus ik weet het niet.”

Foto: SunOfErat Wikimedia Commons

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x