Homepagina » Buitenland » Zorgvuldig verwoorde propaganda ontwikkeld door leugenaars. Wat je moet weten over de gifgasaanval op oud-spion Skripal
Zorgvuldig verwoorde propaganda ontwikkeld door leugenaars. Wat je moet weten over de gifgasaanval op oud-spion Skripal

Zorgvuldig verwoorde propaganda ontwikkeld door leugenaars. Wat je moet weten over de gifgasaanval op oud-spion Skripal

Sergei Skripal, een Rus die voor de Britten spioneerde, en zijn dochter Yulia uit Salisbury werden vergiftigd met het zenuwgas novitsjok.

De Britse regering concludeerde al na enkele dagen: dit is een Russisch zenuwgas en dus móeten de Russen het wel gedaan hebben.

In de media wordt nergens de vraag gesteld hoe de Britse regering weet dat niemand anders over dit zenuwgas beschikt en of er ook bewijzen zijn dat novitsjok echt bestaat.

MI6

Volgens ‘experts’ is het gifgas nog dodelijker dan VX, waarvan één druppel op de kleding al dodelijk is. Toch overleefden beide slachtoffers de aanval.

Journalist Willy van Damme merkt op dat er voor zover bekend maar twee mensen zijn die hebben beweerd dat novitsjok bestaat. Eén daarvan is Vil Mirzajanov, een oud-militair die overliep naar nota bene de VS.

De ander is Hamish de Bretton-Gordon, een Britse ex-topmilitair die zich bezighield met chemische en biologische oorlogvoering en die hoogstwaarschijnlijk banden heeft met MI6.

Totale onzin

Beweren dat het gifgas, als het al echt bestaat, met zekerheid afkomstig is uit Rusland is totale onzin, aldus Van Damme.

Maar er is op dit moment in het Westen tegen Rusland een oorlogshetze aan de gang en vooral Poetin moet in de propagandaoorlog het kwaad steeds personifiëren, stelt hij.

Mensen die kritische vragen stellen worden gelijk aan de schandpaal genageld. Dat overkwam bijvoorbeeld Labour-leider Jeremy Corbyn, die de beschuldigingen niet geheel wilde overnemen.

Hij werd weggezet als vriend van Moskou en landverrader.

Verre van zeker

De Britse oud-ambassadeur Craig Murray merkte op dat het Britse militaire centrum voor onderzoek naar chemische en biologische wapens Porton Down verre van zeker is dat dit het werk van Rusland is.

Hij spreekt van zorgvuldig verwoorde propaganda van een type ontwikkeld door leugenaars.

“Dat dit verhaal nep is zou zeker niet mogen verbazen,” besluit Van Damme. “We hebben over deze zaak alleen de woorden van de Britse regering. En wie in hemelsnaam neemt dit zomaar aan voor de waarheid? Onze massamedia natuurlijk.”

Foto: Firebrace Wikimedia Commons

[Novini]


Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. De westerse politieke marionetten nemen al niet eens meer de moeite om met een geloofwaardig verhaal te komen?

  Dit verhaal is totaal geprefabriceerd en van onder naar boven nep, nepper dan de kerstman, en er is niemand in het ziekenhuis opgenomen van de genoemde personen.

  Skripal en zijn dochter zijn m.i. reeds dood en afgemaakt en zijn niet gedood door gifgas en ook niet door de Russen, want indien dit goedje is gebruikt zouden er veel meer slachtoffers zijn geweest en de Russen zijn verre van simpel mensen zo af te maken.

  En de Russen zijn werkelijk zo simpel het op deze manier te laten gebeuren??…Haha, lol, de zionistische nazi Bilderberg members en hun politieke puppets worden toch met de dag simpeler. Dat krijg je met coke snuivers, morfine spuiters en oud wrak vee, die worden per dag gestoorder en senieler.

  Zou het willen omschrijven als een Rita Katz prutsverhaal.

  13 likes
  • Dit gifgas verhaal heeft sterke overeenkomsten met de vele gefabriceerde aanslagen in de EU, de liegverhalen over Syrië, de MH-370/MH-17. Het Engelse gifgas fabeltje beschikt over zionistisch dna.

   15 likes
 2. Natuurlijk is het een nep verhaal , schijnheilige zooi allemaal, er ligt zoveel chemische troep opgeslagen , ook uranium en andere geweldige uitvindingen van de mens, virussen,bacteriën , kortom de zelf vernietigende mens is tot alles in staat……Zelf denk ik zolang Poetin aan de macht is het wel mee zal vallen, gewoon omdat het een zeer slimme strateeg is, maar je weet nooit of de volgende Russische leider dat ook is………En jaaaa nu heb ik vertrouwen in Poetin, zal wel een Poetin aanhanger zijn of zo…..maar ja ik ben al een racist en een facist, dus ja zo langzamerhand zijn dat toch complimenten………..Voordeel is dat deze benamingen alleen gebruikt worden door visieloze domoren……

  18 likes
  • Je het al aankomen natuurlijk. NOS Teletekst meldde onlangs;

   De EU geeft Rusland de schuld van de
   aanval met zenuwgas in Salisbury op de
   voormalige dubbelspion Sergej Skripal.
   Volgens de regeringsleiders kan er geen
   andere verklaring zijn.

   De veroordeling van de regeringsleiders
   gaat verder dan de vaststelling van de
   ministers van Buitenlandse Zaken eerder
   deze week. Die zeiden dat ze de Britse
   conclusie, dat Rusland achter de aanval
   zat,”zeer serieus namen”.

   De hardere tekst kwam tot stand na
   overleg tussen May, Merkel en Macron. De
   EU-ambassadeur in Rusland is voor
   overleg teruggeroepen. Moskou krijgt nog
   wel de kans om zich te verdedigen.

   6 likes
 3. Je moet de Russen niet onderschatten. In 1965 hadden ze de Indiase premier in Tasjkent met gif vermoord, omdat hij het door Rusland voorgestelde vredesverdrag tussen India en Pakistan niet wilde tekenen. Want dat zou de USSR gezichtsverlies opleveren.
  De Russen (als erfgenamen van de KGB) hebben een historie in het vergiftigen van mensen. Ze zijn echte gifmengers.

  2 likes
  • @Baap

   …-USSR-,1965? Is dat niet het jaar waarin Putin als kwaai jongen is betrapt op het stelen van een appel bij de boer? Zie je wel, dat is het bewijs, Putin is een grote schurk!!…

   6 likes
   • Hello,
    Putin is geen kleuter meer die appeltjes steelt. Hij is de president van z’n land en moet zulke dingen toestaan, net zoals de Westerse regeringen ook zulke dingen doen.
    Het ging Putin er waarschijnlijk om om aan de Westerse leiders te tonen dat hij iedereen kan pakken, zelfs in het openbaar, wanneer hij dat wil.

    2 likes
    • Baap,

     Waar is het bewijs dat Poetin er achter zat?

     Na de tweede wereldoorlog waren er twee uitmuntende laboratoria in de wereld. De ene zat idd in de USSR die in de jaren tachtig uiteen viel. De ander in Amerika. Fort Detrick om precies te zijn en de enigste die is gespecialiseerd in biologische -en chemische oorlogsvoering. Dat militair laboratorium is in staat om alles na te maken en wie kan mij vertellen dat dat niet al gebeurd is?

     3 likes
     • Dus volgens jou hebbben de Britten deze 2 mensen vergiftigd, Rusland de schuld gegeven om zo hun diplomaten uit Rusland uitgewezen te krijgen en kunnen daarna dat land aanvallen.
      Volgens jouw theorie zou er dan nog zo’n incident moeten plaatsvinden, waarna weer de Russische diplomaten de deur wordt gewezen en vervolgens alle Britten Rusland worden uitgezet en kan de NATO dan naar hartelust de Russen aanvallen. Zoiets denk je toch?

      2 likes
     • Baap, (schreef; Dus volgens jou hebben de Britten deze 2 mensen vergiftigd)

      Nee? Dat heb ik nergens geschreven. Laat staan dat ik daar bewijs voor heb. Ik zou graag het bewijs willen zien en tot dus ver kan volgens mij iedereen het gedaan hebben. Ik ga alleen niet mee met een stroming die verondersteld dat het middel ooit in de USSR gemaakt is, dus zit Poetin erachter.

      0 likes
 4. Een zenuwgas die al bij een druppel dodelijk is… de Skripals leven allebei nog, omstanders hebben er geen last van gehad.. of is het zo sner gevaporiseerd ? En wie heeft de conclusie getrokken om welk zenuwgas het gaat ? De mainstream media neemt ons weer eens volledig in de maling.. Skripal leeft al zeer lang in de UK en opeens moet hij vergiftigd worden ? Elk mens met een beetje verstand doorziet de leugens en propaganda, vraag me af hoe lang het gaat duren voordat de mainstream media volledig genegeerd gaat worden. En geweldig nieuws real.video word gelanceerd als tegenhanger van het corrupte youtube kanaal waar alles gecensureerd word.

  9 likes
 5. Elk wel denkend mens ziet dat dit niet klopt, maar het is niet de media maar de regeringsleiders die deze hetse creëren. Langzaam begin ik het idee te krijgen dat de brexit van Engeland gebaseerd is om oorlog te forceren, als ze los staan van Europa hoeven ze zich niet aan Europa te verantwoorden. Hoelang gaat het nog duren voordat de menigte begint in te zien op welke wijze we gemanipuleerd worden. En onze premier dan, zal ook wel op bepaalde feestjes zijn geweest waardoor hij nu gechanteerd word. Ook onze regering moet toch inzien hoe ze om de tuin geleid worden. Misschien word het tijd dat Putin zijn spierballen laat zien, zodat ze daarna als makke lammetjes kunnen buigen. Misschien word het tijd dat het Amerikaanse wapen arsenaal op ons grondgebied terug gestuurd word naar Amerika, we kunnen die rotzooi toch niet zelf bedienen.

  5 likes
 6. Hello Baap, als Poetin hier achter zat, was het allemaal niet zo amateuristisch gedaan……En over vergif, Azië maakt er ook nog wel eens gebruik van, En in het midden oosten vergiftigen ze ook nog wel eens hele bevolkingsgroepen, …. Het is niet speciaal Rusland ……. En als Poetin zn gezag wil laten gelden, zaten we nu in de kou om maar een voorbeeld te noemen…..

  3 likes
  • Amateuristisch? In London hangen overal camera’s. Toch heeft men de daders niet op beeld.
   Als Putin zo’n leider is, waarom volgt hij dan China?
   Als Putin de gastoevoer zou afsluiten zou Rusland in 3 maanden failliet zijn.

   2 likes
  • ‘als Poetin hier achter zat, was het allemaal niet zo amateuristisch gedaan’

   Had hij het dan met polonium moeten doen zoals in 2006 bij Litvinenko?

   0 likes
 7. – Skripal en zijn dochter
  – Hoe oud zijn zij?
  – 66 en 33
  – Oh, laat dan maar …

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

En zo wordt de democratie gekaapt. Kijk hoe George Soros het rechtssysteem naar zijn hand zet

Is het tijd om miljardair George Soros te verbannen? Dit is wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft

Het begon als een complottheorie, maar is ...

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Het proces over de MH17 wordt een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.