Buitenland

Zorgvuldig verwoorde propaganda ontwikkeld door leugenaars. Wat je moet weten over de gifgasaanval op oud-spion Skripal

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sergei Skripal, een Rus die voor de Britten spioneerde, en zijn dochter Yulia uit Salisbury werden vergiftigd met het zenuwgas novitsjok.

De Britse regering concludeerde al na enkele dagen: dit is een Russisch zenuwgas en dus móeten de Russen het wel gedaan hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de media wordt nergens de vraag gesteld hoe de Britse regering weet dat niemand anders over dit zenuwgas beschikt en of er ook bewijzen zijn dat novitsjok echt bestaat.

MI6

Volgens ‘experts’ is het gifgas nog dodelijker dan VX, waarvan één druppel op de kleding al dodelijk is. Toch overleefden beide slachtoffers de aanval.

Journalist Willy van Damme merkt op dat er voor zover bekend maar twee mensen zijn die hebben beweerd dat novitsjok bestaat. Eén daarvan is Vil Mirzajanov, een oud-militair die overliep naar nota bene de VS.

De ander is Hamish de Bretton-Gordon, een Britse ex-topmilitair die zich bezighield met chemische en biologische oorlogvoering en die hoogstwaarschijnlijk banden heeft met MI6.

Totale onzin

Beweren dat het gifgas, als het al echt bestaat, met zekerheid afkomstig is uit Rusland is totale onzin, aldus Van Damme.

Maar er is op dit moment in het Westen tegen Rusland een oorlogshetze aan de gang en vooral Poetin moet in de propagandaoorlog het kwaad steeds personifiëren, stelt hij.

Mensen die kritische vragen stellen worden gelijk aan de schandpaal genageld. Dat overkwam bijvoorbeeld Labour-leider Jeremy Corbyn, die de beschuldigingen niet geheel wilde overnemen.

Hij werd weggezet als vriend van Moskou en landverrader.

Verre van zeker

De Britse oud-ambassadeur Craig Murray merkte op dat het Britse militaire centrum voor onderzoek naar chemische en biologische wapens Porton Down verre van zeker is dat dit het werk van Rusland is.

Hij spreekt van zorgvuldig verwoorde propaganda van een type ontwikkeld door leugenaars.

“Dat dit verhaal nep is zou zeker niet mogen verbazen,” besluit Van Damme. “We hebben over deze zaak alleen de woorden van de Britse regering. En wie in hemelsnaam neemt dit zomaar aan voor de waarheid? Onze massamedia natuurlijk.”

Foto: Firebrace Wikimedia Commons

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
6 jaren geleden

Een zenuwgas die al bij een druppel dodelijk is… de Skripals leven allebei nog, omstanders hebben er geen last van gehad.. of is het zo sner gevaporiseerd ? En wie heeft de conclusie getrokken om welk zenuwgas het gaat ? De mainstream media neemt ons weer eens volledig in de maling.. Skripal leeft al zeer lang in de UK en opeens moet hij vergiftigd worden ? Elk mens met een beetje verstand doorziet de leugens en propaganda, vraag me af hoe lang het gaat duren voordat de mainstream media volledig genegeerd gaat worden. En geweldig nieuws real.video word gelanceerd als tegenhanger van het corrupte youtube kanaal waar alles gecensureerd word.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Natuurlijk is het een nep verhaal , schijnheilige zooi allemaal, er ligt zoveel chemische troep opgeslagen , ook uranium en andere geweldige uitvindingen van de mens, virussen,bacteriën , kortom de zelf vernietigende mens is tot alles in staat……Zelf denk ik zolang Poetin aan de macht is het wel mee zal vallen, gewoon omdat het een zeer slimme strateeg is, maar je weet nooit of de volgende Russische leider dat ook is………En jaaaa nu heb ik vertrouwen in Poetin, zal wel een Poetin aanhanger zijn of zo…..maar ja ik ben al een racist en een facist, dus ja zo langzamerhand zijn dat toch complimenten………..Voordeel is dat deze benamingen alleen gebruikt worden door visieloze domoren……

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

De westerse politieke marionetten nemen al niet eens meer de moeite om met een geloofwaardig verhaal te komen?

Dit verhaal is totaal geprefabriceerd en van onder naar boven nep, nepper dan de kerstman, en er is niemand in het ziekenhuis opgenomen van de genoemde personen.

Skripal en zijn dochter zijn m.i. reeds dood en afgemaakt en zijn niet gedood door gifgas en ook niet door de Russen, want indien dit goedje is gebruikt zouden er veel meer slachtoffers zijn geweest en de Russen zijn verre van simpel mensen zo af te maken.

En de Russen zijn werkelijk zo simpel het op deze manier te laten gebeuren??…Haha, lol, de zionistische nazi Bilderberg members en hun politieke puppets worden toch met de dag simpeler. Dat krijg je met coke snuivers, morfine spuiters en oud wrak vee, die worden per dag gestoorder en senieler.

Zou het willen omschrijven als een Rita Katz prutsverhaal.

Denker
Denker
6 jaren geleden

Elk wel denkend mens ziet dat dit niet klopt, maar het is niet de media maar de regeringsleiders die deze hetse creëren. Langzaam begin ik het idee te krijgen dat de brexit van Engeland gebaseerd is om oorlog te forceren, als ze los staan van Europa hoeven ze zich niet aan Europa te verantwoorden. Hoelang gaat het nog duren voordat de menigte begint in te zien op welke wijze we gemanipuleerd worden. En onze premier dan, zal ook wel op bepaalde feestjes zijn geweest waardoor hij nu gechanteerd word. Ook onze regering moet toch inzien hoe ze om de tuin geleid worden. Misschien word het tijd dat Putin zijn spierballen laat zien, zodat ze daarna als makke lammetjes kunnen buigen. Misschien word het tijd dat het Amerikaanse wapen arsenaal op ons grondgebied terug gestuurd word naar Amerika, we kunnen die rotzooi toch niet zelf bedienen.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x