Paranormaal

Man verandert in genie na medisch mysterie (video)

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jason Padgett (41) bleef bewusteloos liggen nadat hij buiten een karaokebar was overvallen. Nu ziet hij overal waar hij kijkt wiskundige formules die hij op papier omzet in fascinerende diagrammen.

Hij is één van de weinigen op aarde die over dergelijke vermogens beschikt en volgens experts zijn ze veroorzaakt door zijn hoofdletsel.

Padgett werkt in een meubelzaak in Tacoma in de staat Washington. “Ik ben geobsedeerd door getallen, met name geometrie,” vertelde hij aan ABC News. “Ik droom er letterlijk over. Er is geen moment dat ik ze niet zie.”

Medisch mysterie

Padgett heeft geen achtergrond in wiskunde en beschikt niet over diploma’s. Zijn talent kwam voort uit een medisch mysterie dat wetenschappers nog altijd proberen op te lossen.

Tien jaar geleden was Jason alleen geïnteresseerd in werken en feesten. Op een avond werd hij buiten een karaokebar op brute wijze overvallen. “Ik zag een lichtflits en dacht dat ik zou sterven,” zei hij.

Fractals

Voor hij het wist begon hij diagrammen te tekenen zonder dat hij wist wat ze betekenden. “Ik zie overal stukjes van de stelling van Pythagoras,” zei hij. “Elke bocht, elke spiraal, elke boom is onderdeel van die stelling.”

Padgett tekent zogeheten fractals. Hij kan een visuele representatie van de wiskundige constante pi maken; de oneindige reeks die begint met 3,14. “Een fractal is een figuur die zelfgelijkend is, de delen zijn gelijkvormig met de figuur zelf,” legde hij uit. “Als ik 1.000 foto’s van je heb kan ik die foto’s samenvoegen tot één grote afbeelding van jou.”

Savantsyndroom

Neuroloog en hoogleraar filosofie Berit Brogaard van de Universiteit van Missouri-St. Louis nodigde Padgett uit in Finland om een serie tests te doen. Uit een scan bleek dat zijn brein gedwongen werd te overcompenseren in gebieden waar de meeste mensen geen toegang tot hebben.

De algemene term die men tegenwoordig voor het verschijnsel gebruikt is savantsyndroom. Padgett hoopt de meubelzaak te verruilen voor het klaslokaal zodat hij anderen kan leren dat geometrie even mooi is als de natuurlijke wereld om ons heen.

Bekijk hier de werken van Jason Padgett.

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x