UFO

MoD geeft nieuwe files vrij over mysterieuze lichten en vliegende schotels

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdag is een nieuwe serie UFO-files vrijgegeven door de Britse regering. De documenten bevatten tekeningen, brieven en kamervragen over onbekende vliegende objecten.

Er zijn verslagen vrijgegeven van waarnemingen tussen 1985 en 2007, tekeningen van vliegende schotels en analyses van defensie-experts.

In 2004 werden defensie-experts ingeroepen om een foto van een vliegende schotel te onderzoeken die in het Britse graafschap Nottinghamshire was genomen.

Nadat Alex Birch de foto had genomen zocht hij contact met het Britse ministerie van Defensie. Het bleek niet te gaan om een lensflare of een vliegtuig. Het Defence Geographic and Imagery Intelligence Agency (DGIA) concludeerde in juli 2004 dat ‘op basis van het aangeleverde bewijs geen definitieve conclusies konden worden getrokken’.

Suffolk

De UFO-files bevatten daarnaast de getuigenis van de gepensioneerde RAF-luchtverkeersleider Freddie Wimbledon en oud-functionaris van de MoD Ralph Noyes met betrekking tot het UFO-incident bij RAF-basis Lakenheath in Suffolk in 1956.

Wimbledon herinnert zich dat gevechtsvliegtuigen opstegen om een UFO te onderscheppen die op de radar verscheen en door het personeel is gezien. Het onbekende object klampte zich naar verluid vast aan één van de vliegtuigen voordat het met ongelooflijke snelheid wegschoot.

Het aanwezige personeel moest zweren nooit te spreken over het incident. Beelden van het object die aan boord van één van de straaljagers zijn gemaakt werden in 1970 tijdens een geheime bijeenkomst van de MoD getoond aan Noyes.

Wormvormig

In 2003 zagen mensen wormvormige objecten boven East Dulwich in Londen. Een moeder en dochter deden verslag tegenover de politie maar volgens de getuigenis werden de twee dienstdoende agenten later vergezeld door twee mannen in ‘ruimtepakken met zonnebril’.

De vrouw schreef op 21 januari 2003 in een boze brief dat de politieagenten ‘een hoop onzin uitkraamden om de waarneming in diskrediet te brengen en het verhaal ongeloofwaardig te laten overkomen’.

Een ander verslag spreekt van mysterieuze lichten boven het piramide-podium van het Glastonbury Festival op 28 juni 2003. In 2007 zagen de piloot en passagiers van een vliegtuig bij de Kanaaleilanden onbekende vliegende objecten. Tot besluit stegen in 1990 in België F-16’s op om een onbekend vliegend object te onderscheppen.

Bekijk hier een overzicht van de geopenbaarde UFO-documenten van augustus 2011. Op de website van de Nationale Archieven wordt doorverwezen naar de reeds bestaande bestanden. Het is inmiddels de achtste keer dat het Britse ministerie van Defensie UFO-files heeft vrijgegeven. In onderstaande video doet Dr. David Clarke verslag van de nieuwe serie documenten.

Bron: Telegraph.co.uk

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x