Gezondheid

Grijpen we te snel naar medicijnen? Deze natuurlijke alternatieven hebben geen vervelende bijwerkingen

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige medicijnen hebben vervelende bijwerkingen, terwijl andere niet goed werken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de meeste gevallen natuurlijke alternatieven zijn.

Artsen Bernard Debré en Philippe Even zijn van mening dat de overheid te veel waardeloze en zelfs schadelijke medicijnen goedkeurt, puur om de farmaceutische industrie te beschermen. Ze maakten een lijst van 58 medicijnen die zo gevaarlijk zouden zijn dat ze eigenlijk meteen van de markt gehaald moeten worden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De twee Franse artsen hebben een boek geschreven over waardeloze en gevaarlijke medicijnen. Aanleiding voor het boek was het schandaal rond het middel Mediator, dat in de jaren zeventig op de markt werd gebracht voor diabetespatiënten. Het werd al snel voorgeschreven aan iedereen die last had van overgewicht. Rond 2000 werd duidelijk dat het medicijn tot ernstige hartproblemen kon leiden. Pas negen jaar later werd het middel in Europa van de markt gehaald.

In de natuur is een hele apotheek aan planten en kruiden te vinden die een positieve werking op onze gezondheid hebben, zonder nare bijwerkingen. Te vaak worden eenvoudige klachten behandeld met veel te zware medicijnen.

Kurkuma

Artrose wordt vooral behandeld met paracetamol, Ibuprofen of Diclofenac. Er zijn veiligere alternatieven, zoals glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat, die geen bijwerkingen hebben. Daarnaast voelen sommige artrosepatiënten verbetering na behandeling met curcumine, het hoofdbestanddeel van kurkuma.

Avocado-olie is een krachtig ontstekingsremmend natuurlijk geneesmiddel. Datzelfde geldt voor de cassis, die ook helpt tegen allergieën. De aanbevolen dosering bedraagt twee tot vier kopjes cassisthee per dag.

Plantaardige aspirine

De bloem van de rozensoort moerasspirea wordt ook wel plantaardige aspirine genoemd. De bloemtoppen bevatten salicylaten, die pijn- en koortswerend zijn. Je kunt er kruidenthee van trekken.

Bij depressie worden vaak antidepressiva voorgeschreven, maar het blijkt dat pillen met saffraan en curcumine ook  goede resultaten geven. Je kunt daarnaast thee van lavendel of passiebloem drinken. De passiebloem blijkt even goed te werken als sommige antidepressiva. Onderzoek heeft aangetoond dat valeriaan een kalmerende werking heeft.

Gember

Uit meer dan 100 studies is gebleken dat gember helpt tegen braken en misselijkheid, zonder bijwerkingen. Je kunt er kruidenthee van trekken. Gember helpt ook tegen misselijkheid als gevolg van wagen- of zeeziekte. Ook citroenmelisse en de schil van de citroen helpen tegen misselijkheid.

Tijm verlicht hoesten als gevolg van bronchitis en ontsteking van de luchtwegen. Het kruid helpt ook bij maag- en darmklachten en verkoudheid. Eucalyptus is hét kruid dat bij verkoudheid helpt tegen een verstopte neus.

Natuurlijke statines

Vaak krijgen mensen met een te hoog cholesterol statines voorgeschreven, maar die kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Er bestaan ook gewoon natuurlijke statines, zoals rood gefermenteerde rijst of rodegist-rijst. De effectiviteit van deze rijst is bewezen. Ook de berberis of zuurbes verlaagt het cholesterolgehalte.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerrit Beekhuis
Gerrit Beekhuis
6 jaren geleden

Honing met kaneel is ook een perfect middel! Belangrijk is wel om echte honing van de imker te gebruiken en de juiste kaneel (ceylon)
Zelf bestel ik vaak in de webshop http://www.honingonline.nl daar hebben ze de goede mix

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x