Homepagina » Gezondheid » Grijpen we te snel naar medicijnen? Deze natuurlijke alternatieven hebben geen vervelende bijwerkingen
Grijpen we te snel naar medicijnen? Deze natuurlijke alternatieven hebben geen vervelende bijwerkingen

Grijpen we te snel naar medicijnen? Deze natuurlijke alternatieven hebben geen vervelende bijwerkingen

Sommige medicijnen hebben vervelende bijwerkingen, terwijl andere niet goed werken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de meeste gevallen natuurlijke alternatieven zijn.

Artsen Bernard Debré en Philippe Even zijn van mening dat de overheid te veel waardeloze en zelfs schadelijke medicijnen goedkeurt, puur om de farmaceutische industrie te beschermen. Ze maakten een lijst van 58 medicijnen die zo gevaarlijk zouden zijn dat ze eigenlijk meteen van de markt gehaald moeten worden.

De twee Franse artsen hebben een boek geschreven over waardeloze en gevaarlijke medicijnen. Aanleiding voor het boek was het schandaal rond het middel Mediator, dat in de jaren zeventig op de markt werd gebracht voor diabetespatiënten. Het werd al snel voorgeschreven aan iedereen die last had van overgewicht. Rond 2000 werd duidelijk dat het medicijn tot ernstige hartproblemen kon leiden. Pas negen jaar later werd het middel in Europa van de markt gehaald.

In de natuur is een hele apotheek aan planten en kruiden te vinden die een positieve werking op onze gezondheid hebben, zonder nare bijwerkingen. Te vaak worden eenvoudige klachten behandeld met veel te zware medicijnen.

Kurkuma

Artrose wordt vooral behandeld met paracetamol, Ibuprofen of Diclofenac. Er zijn veiligere alternatieven, zoals glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat, die geen bijwerkingen hebben. Daarnaast voelen sommige artrosepatiënten verbetering na behandeling met curcumine, het hoofdbestanddeel van kurkuma.

Avocado-olie is een krachtig ontstekingsremmend natuurlijk geneesmiddel. Datzelfde geldt voor de cassis, die ook helpt tegen allergieën. De aanbevolen dosering bedraagt twee tot vier kopjes cassisthee per dag.

Plantaardige aspirine

De bloem van de rozensoort moerasspirea wordt ook wel plantaardige aspirine genoemd. De bloemtoppen bevatten salicylaten, die pijn- en koortswerend zijn. Je kunt er kruidenthee van trekken.

Bij depressie worden vaak antidepressiva voorgeschreven, maar het blijkt dat pillen met saffraan en curcumine ook  goede resultaten geven. Je kunt daarnaast thee van lavendel of passiebloem drinken. De passiebloem blijkt even goed te werken als sommige antidepressiva. Onderzoek heeft aangetoond dat valeriaan een kalmerende werking heeft.

Gember

Uit meer dan 100 studies is gebleken dat gember helpt tegen braken en misselijkheid, zonder bijwerkingen. Je kunt er kruidenthee van trekken. Gember helpt ook tegen misselijkheid als gevolg van wagen- of zeeziekte. Ook citroenmelisse en de schil van de citroen helpen tegen misselijkheid.

Tijm verlicht hoesten als gevolg van bronchitis en ontsteking van de luchtwegen. Het kruid helpt ook bij maag- en darmklachten en verkoudheid. Eucalyptus is hét kruid dat bij verkoudheid helpt tegen een verstopte neus.

Natuurlijke statines

Vaak krijgen mensen met een te hoog cholesterol statines voorgeschreven, maar die kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Er bestaan ook gewoon natuurlijke statines, zoals rood gefermenteerde rijst of rodegist-rijst. De effectiviteit van deze rijst is bewezen. Ook de berberis of zuurbes verlaagt het cholesterolgehalte.

[Knack]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

  1. Honing met kaneel is ook een perfect middel! Belangrijk is wel om echte honing van de imker te gebruiken en de juiste kaneel (ceylon)
    Zelf bestel ik vaak in de webshop http://www.honingonline.nl daar hebben ze de goede mix

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Magnesium werkt net zo goed tegen depressie als medicijnen. Lees de uitkomsten van dit bemoedigende onderzoek

Magnesium werkt net zo goed tegen depressie als medicijnen. Lees de uitkomsten van dit bemoedigende onderzoek

Depressie begint een groot probleem te worden. ...

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Heel veel Nederlanders, zo’n 1,2 miljoen, slikken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.