Gezondheid

Grijpen we te snel naar medicijnen? Deze natuurlijke alternatieven hebben geen vervelende bijwerkingen

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige medicijnen hebben vervelende bijwerkingen, terwijl andere niet goed werken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de meeste gevallen natuurlijke alternatieven zijn.

Artsen Bernard Debré en Philippe Even zijn van mening dat de overheid te veel waardeloze en zelfs schadelijke medicijnen goedkeurt, puur om de farmaceutische industrie te beschermen. Ze maakten een lijst van 58 medicijnen die zo gevaarlijk zouden zijn dat ze eigenlijk meteen van de markt gehaald moeten worden.

De twee Franse artsen hebben een boek geschreven over waardeloze en gevaarlijke medicijnen. Aanleiding voor het boek was het schandaal rond het middel Mediator, dat in de jaren zeventig op de markt werd gebracht voor diabetespatiënten. Het werd al snel voorgeschreven aan iedereen die last had van overgewicht. Rond 2000 werd duidelijk dat het medicijn tot ernstige hartproblemen kon leiden. Pas negen jaar later werd het middel in Europa van de markt gehaald.

In de natuur is een hele apotheek aan planten en kruiden te vinden die een positieve werking op onze gezondheid hebben, zonder nare bijwerkingen. Te vaak worden eenvoudige klachten behandeld met veel te zware medicijnen.

Kurkuma

Artrose wordt vooral behandeld met paracetamol, Ibuprofen of Diclofenac. Er zijn veiligere alternatieven, zoals glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat, die geen bijwerkingen hebben. Daarnaast voelen sommige artrosepatiënten verbetering na behandeling met curcumine, het hoofdbestanddeel van kurkuma.

Avocado-olie is een krachtig ontstekingsremmend natuurlijk geneesmiddel. Datzelfde geldt voor de cassis, die ook helpt tegen allergieën. De aanbevolen dosering bedraagt twee tot vier kopjes cassisthee per dag.

Plantaardige aspirine

De bloem van de rozensoort moerasspirea wordt ook wel plantaardige aspirine genoemd. De bloemtoppen bevatten salicylaten, die pijn- en koortswerend zijn. Je kunt er kruidenthee van trekken.

Bij depressie worden vaak antidepressiva voorgeschreven, maar het blijkt dat pillen met saffraan en curcumine ook  goede resultaten geven. Je kunt daarnaast thee van lavendel of passiebloem drinken. De passiebloem blijkt even goed te werken als sommige antidepressiva. Onderzoek heeft aangetoond dat valeriaan een kalmerende werking heeft.

Gember

Uit meer dan 100 studies is gebleken dat gember helpt tegen braken en misselijkheid, zonder bijwerkingen. Je kunt er kruidenthee van trekken. Gember helpt ook tegen misselijkheid als gevolg van wagen- of zeeziekte. Ook citroenmelisse en de schil van de citroen helpen tegen misselijkheid.

Tijm verlicht hoesten als gevolg van bronchitis en ontsteking van de luchtwegen. Het kruid helpt ook bij maag- en darmklachten en verkoudheid. Eucalyptus is hét kruid dat bij verkoudheid helpt tegen een verstopte neus.

Natuurlijke statines

Vaak krijgen mensen met een te hoog cholesterol statines voorgeschreven, maar die kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Er bestaan ook gewoon natuurlijke statines, zoals rood gefermenteerde rijst of rodegist-rijst. De effectiviteit van deze rijst is bewezen. Ook de berberis of zuurbes verlaagt het cholesterolgehalte.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerrit Beekhuis
Gerrit Beekhuis
5 jaren geleden

Honing met kaneel is ook een perfect middel! Belangrijk is wel om echte honing van de imker te gebruiken en de juiste kaneel (ceylon)
Zelf bestel ik vaak in de webshop http://www.honingonline.nl daar hebben ze de goede mix

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x