Gezondheid

Groene thee bestrijdt reuma: bestaande medicijnen zijn duur en kunnen immuunsysteem ontregelen

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben ontdekt dat gedroogde groene theebladeren helpen tegen reuma. Dat is goed nieuws, aangezien ons land bijna twee miljoen (!) reumapatiënten telt.

Reuma is een auto-immuunziekte die de gewrichten in handen en voeten aantast. Patiënten hebben last van pijnlijke zwellingen, die kunnen leiden tot beschadiging van het kraakbeen en misvormde gewrichten.

De bestaande medicijnen zijn niet alleen duur, maar kunnen ook het immuunsysteem ontregelen. Om die reden zoeken wetenschappers al geruime tijd naar alternatieven.

EGCG

Onderzoekers van de Washington State University hebben het stofje EGCG (epigallocatechinegallaat) geïsoleerd uit groene thee. Catechinen zijn antioxidanten die in planten voorkomen. Ze zitten onder meer in thee, cacao en wijn. Verse theebladeren bestaan voor ongeveer een kwart uit catechinen.

Het stofje werd toegediend aan ratten met reuma. Na tien dagen bleek de zwelling aanzienlijk te zijn afgenomen. Dat wijst er volgens de wetenschappers op dat groene thee kan helpen de klachten van reumapatiënten te verlichten.

Leveraandoeningen, diabetes en kanker

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat groene thee kan helpen om leveraandoeningen, diabetes en verschillende kankersoorten te bestrijden. De heilzame werking van groene thee is volgens onderzoekers vooral te danken aan de hoge concentratie polyfenolen, chemische verbindingen die als antioxidant in planten zitten. EGCG is de meest actieve en meest voorkomende in thee.

De studie is verschenen in het tijdschrift Arthritis & Rheumatology.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
earthaxis
earthaxis
7 jaren geleden

Leuk artikel. De reguliere geneeskunde redt volgens mij gelukkig nog steeds de meeste mensen van de dood (in vergelijking met de alternatieve geneeskunde). Dit artikel bevestigt dat de reguliere geneeskunde wel degelijk open staat voor alternatieve oplossingen. De groene thee zelf, waarin het heilzame stofje gevonden is, is niet te patenteren, maar voor iedereen vrij beschikbaar (ik snap dat het medicijn dat hieruit voort zal vloeien een hogere dosis zal bevatten).
Kortom ik geloof niet zo in dat zwart-wit denken: reguliere geneeskunde = bad guy en alternatieve geneeskunde = good guy. Dat is veel te naïef, kinderlogica. Het bewijst dat men nog niet genoeg levenservaring heeft, waardoor men op een oordelende en infantiele manier de wereld opdeelt in hokjes. Als men zelf dodelijk ziek zou zijn, denkt men vanzelf anders.

helder
helder
7 jaren geleden

het kan ,lijkt mij, beangstigend zijn om je regulieren medicijnen te laten staan als je bv diabetes of een andere aandoening hebt. Je zou dan bv en je medicijnen en groene thee kunnen gaan nemen

Rene
Rene
7 jaren geleden

weet je wat voor het effect het op mij heeft als ik stop met levotheroxine (schildklier medicijn).
daar helpt groene, gember of wat voor thee dan ook echt niet tegen.

ik drink overigens wel groene thee, maar dat is omdat ik het lekker vind.

o en kom niet aan met cannabis whatever voor extract, want als dat echt een wondermiddel zou zijn, hadden we nu nog kunnen genieten van Bob Marley (die zweette zo ongeveer cannabisolie en ging toch dood aan huidkanker.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x