Homepagina » Gezondheid » Groene thee bestrijdt reuma: bestaande medicijnen zijn duur en kunnen immuunsysteem ontregelen
Groene thee bestrijdt reuma: bestaande medicijnen zijn duur en kunnen immuunsysteem ontregelen

Groene thee bestrijdt reuma: bestaande medicijnen zijn duur en kunnen immuunsysteem ontregelen

Wetenschappers hebben ontdekt dat gedroogde groene theebladeren helpen tegen reuma. Dat is goed nieuws, aangezien ons land bijna twee miljoen (!) reumapatiënten telt.

Reuma is een auto-immuunziekte die de gewrichten in handen en voeten aantast. Patiënten hebben last van pijnlijke zwellingen, die kunnen leiden tot beschadiging van het kraakbeen en misvormde gewrichten.

De bestaande medicijnen zijn niet alleen duur, maar kunnen ook het immuunsysteem ontregelen. Om die reden zoeken wetenschappers al geruime tijd naar alternatieven.

EGCG

Onderzoekers van de Washington State University hebben het stofje EGCG (epigallocatechinegallaat) geïsoleerd uit groene thee. Catechinen zijn antioxidanten die in planten voorkomen. Ze zitten onder meer in thee, cacao en wijn. Verse theebladeren bestaan voor ongeveer een kwart uit catechinen.

Het stofje werd toegediend aan ratten met reuma. Na tien dagen bleek de zwelling aanzienlijk te zijn afgenomen. Dat wijst er volgens de wetenschappers op dat groene thee kan helpen de klachten van reumapatiënten te verlichten.

Leveraandoeningen, diabetes en kanker

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat groene thee kan helpen om leveraandoeningen, diabetes en verschillende kankersoorten te bestrijden. De heilzame werking van groene thee is volgens onderzoekers vooral te danken aan de hoge concentratie polyfenolen, chemische verbindingen die als antioxidant in planten zitten. EGCG is de meest actieve en meest voorkomende in thee.

De studie is verschenen in het tijdschrift Arthritis & Rheumatology.

[Metro]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
earthaxis
earthaxis
5 jaren geleden

Leuk artikel. De reguliere geneeskunde redt volgens mij gelukkig nog steeds de meeste mensen van de dood (in vergelijking met de alternatieve geneeskunde). Dit artikel bevestigt dat de reguliere geneeskunde wel degelijk open staat voor alternatieve oplossingen. De groene thee zelf, waarin het heilzame stofje gevonden is, is niet te patenteren, maar voor iedereen vrij beschikbaar (ik snap dat het medicijn dat hieruit voort zal vloeien een hogere dosis zal bevatten).
Kortom ik geloof niet zo in dat zwart-wit denken: reguliere geneeskunde = bad guy en alternatieve geneeskunde = good guy. Dat is veel te naïef, kinderlogica. Het bewijst dat men nog niet genoeg levenservaring heeft, waardoor men op een oordelende en infantiele manier de wereld opdeelt in hokjes. Als men zelf dodelijk ziek zou zijn, denkt men vanzelf anders.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  earthaxis
5 jaren geleden

Prima joh, ga lekker naar het ziekenhuis dan voor je statines en je kanker analyze. Lekker symptoom bestrijden tot de structuren van je lichaam het begeven!
Volgens mij gaan wel degelijk heel veel mensen dood aan reguliere geneeskunde. Het is gewoon weg te makkelijk voor doctors om andere factoren de schuld te geven als het weer eens mis gaat, en niet hun eigen ingrijpen en bemoeienissen.
Je pogingen om de medische industrie te redden door de woorden: Naief, kinderlogica, infantiel, zijn zeer doorschijnend.

Ik weet hoe mijn lichaam werkt, ik ken mijn zwakheden, en ik heb geen ziekenhuis of doctor nodig als ik griep heb, een infectie, depressie of zelfs kanker (die laatste heb ik waarschijnlijk meermaal gehad en zelf genezen). Als ik heel erg ziek ben, is het ziekenhuis de allerlaatste plek waar ik wil zijn!
Het enige waar de reguliere medische wereld nog nuttig is, is als veld hospitaal. Snelle chirurgische ingrepen (denk blinde darm ontsteking) en iemand oplappen na een zware auto ongelukken is en blijft erg fijn. Het probleem is echter dat de medische industrie meer wilt, en graag mensen aan de pharmaceutica wil helpen om winst te vergroten…

earthaxis
earthaxis
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Kun je ons allen vertellen hoe jij die kanker meermalen op eigen kracht hebt genezen?
Ik hoop dat je begrijpt dat ik met name doel op terminale patienten (mensen die zonder hulp aan aandoening doodgaan) en niet zozeer op chronische aandoeningen. Let wel,om een chronische aandoening te kunnen hebben moet men op zijn minst levensvatbaar zijn, een luxe die terminale patienten helaas niet hebben.
En wat betreft de natuur, die is vele malen harder dan de reguliere geneeskunde, in de natuur is het motto: “live and let die” en kent wat de dood betreft geen genade, survival of the fittest. Eigenlijk is de reguliere geneeskunde Het Alternatief. Onze westerse verwende en egocentrische kijk op de wereld is te rooskleurig, waardoor we denken dat de alternatieve geneeskunde Het antwoord biedt. De harde werkelijkheid leert dat er geen antwoord is. Wij moeten Kanker zelf leren genezen, dit zal de reguliere geneeskunde vroeg of laat gaan lukken. Dit heeft niets met geld te maken. Als je dit beweert dan doe je alle hardwerkende artsen met hun missie zwaartekort. Ik kan het weten , ik ben K-patient.

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  earthaxis
5 jaren geleden

@ earthaxis
Kom jij weer aanzetten. Wacht, studeer jij of je vader niet toevallig geneeskunde? De meeste chemische medicijnen zijn troep en vernietigen het lichaam, maar vooral de geest. Word wakker.

Rene
Rene
Reactie op  J. Hofmans
5 jaren geleden

zo dacht sylvia millecam er ook over, we kennen allemaal het resultaat.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Rene
5 jaren geleden

Ow ja, vooral met dat ene voortbeeld blijven komen aanzetten. Dat ene voorbeeld is werkelijk het enige waar heel pharmaceutisch verslaafd Nederland weer naar moet verwijzen. Hoe toch op met die onzin jongens!

Frank
Frank
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Dan googel je toch gewoon op ‘de vrouw van Roel van Duijn’?
Krijg je een soortgelijk verhaal. Er zijn nog veel meer schrijnende verhalen hoor, maar niet zo bekende Nederlanders en je moet er natuurlijk wel een open mind voor hebben.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Tuurlijk zijn er meer voorbeelden. Er zijn echter duizenden velen malen meer voorbeelden van mensen die door regulier medisch ingrijpen dood gaan.

earthaxis
earthaxis
Reactie op  J. Hofmans
5 jaren geleden

Halleluya, ik spreek jullie wel als jullie zelf terminaal zijn en je alternatieve methode eigenlijk helemaal geen alternatief blijkt te zijn… je denkt zeker dat je een tumor weg kunt mediteren… toch iets teveel naar die positiviteitsgurus geluisterd, ach ja die vertelde je precies wat je wilde horen, daar zijn kleine kinderen toevallig ook gevoelig voor. Sprookjes. Allemaal sprookjes. Wakker worden beste prinsjes en prinsesjes.

Remco
Remco
Reactie op  earthaxis
5 jaren geleden

earthaxis,

Blij om te zien dat er ook nog iemand inziet dat de reguliere methode werkt, maar ook inziet dat alternatieve methoden ook hun positieve effecten kunnen bewerkstelligen.

@Arwijn en Hofmans, zodra jullie iets ernstigs mankeren, laten jullie het dan even weten? Ben namelijk enorm benieuwd met welke blaadjes peterselie, weed of met gember jullie bijvoorbeeld een gezwel weten te genezen….

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  Remco
5 jaren geleden

@ Remco
Yes. Veel mensen gesproken die bijv. geen Ritalin (voor de kinderen) of antidepressiva hebben gebruikt maar naar alternatieve methoden hebben gezocht, mét resultaat. Hadden ze wel die medicijnen genomen, dan waren ze langzamerhand uitgeschakeld en anders waren ze wel hun hele leven afhankelijk van (steeds meer) medicijnen. Zo kan ik nog veel meer ziektes en medicijnen noemen. Een goede kennis van mij is arts en komt in veel landen, waar hij veel voorkomende ‘westerse ziektes’ nooit heeft geconstateerd.

Beste Remco, laat jij het weten als jij medicijnen gebruikt en niet meer in orde bent?

earthaxis
earthaxis
Reactie op  J. Hofmans
5 jaren geleden

Westerse ziekten hangen samen met westerse levensstijl, niet met de westerse geneeskunde.
Veel mensen vergeten dat de alternatieve geneeskunde een schemergebied is gevuld met geldbeluste kwakzalvers, jakhalzen en lijkepikkers. Juist door het gebrek aan toezicht. Je kan morgen al beginnen met het verdienen van grof grof geld over de ruggen van deze stervende, naar hoop zoekende verschoppelingen…. mensen zijn nou eenmaal ratten als het op geld neerkomt, helaas.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
Reactie op  earthaxis
5 jaren geleden

Het natuurlijke heeft geen schuld hieraan, die is er en kan door iedereen worden gebruikt.
Vraag maar eens aan de adel wat die wijze geneesheren om hun heen doen.
Een echte medicijnman leert van beide.
Pillen kosten geld, een paar blaadjes en kruiden heb je zo geplukt of zelf gekweekt.

Geen van beide is het ei van Columbus, doch, de reguliere geneeskunde is een business model geworden, houdt zich in stand door winst te maken. Geen handel geen geneesmiddel, de natuur denkt daar toch anders over.

In naam van de economie, de propaganda en de burgerslavernij
AMEN

earthaxis
earthaxis
Reactie op  Pinokkiocratie
5 jaren geleden

Natuurlijk is de reguliere geneeskunde een business model geworden, dat ligt aan de werking van ons huidig wereldsysteem, dat juist gebaseerd is op het recht van de sterkste, een natuurlijk principe. De natuur is helemaal niet vergevingsgezind, evolutie is een van de meest harde en genadeloze processen, bezien vanuit individueel egocentrisch standpunt weliswaar. Wordt wakker, de wereld draait niet om de mens. De mens is ook al lang niet meer een natuurlijk wezen, oftewel een dier. De mens is een huisdier. Wij hebben onszelf gedomesticeerd, waardoor wij afhankelijk zijn geworden van onze eigen conditionering. Zo kunnen wij bijvoorbeeld niet zonder bijvoorbeeld kleding, gereedschappen en vuur. Dit heeft ons kwetsbaar gemaakt, doordat wij ons geisoleerd hebben buiten de natuurlijke selectie. Deze kwetsbaarheid compenseren wij in de moderne maatschappij met onze gezondheidszorg. Dit komt ook uit een sociaal bewustzijn voort. Teruggrijpen op de hulpbronnen van de natuur is natuurlijk goed, mits wij niet vergeten dat wij onszelf duizenden jaren geleden allang uit de natuur hebben weggedomesticeerd en wij nu op eigen benen staan en zelf zorg moeten dragen voor onze overleving.

Bennie
Bennie
Reactie op  earthaxis
4 jaren geleden

Ik ben zelf ‘dodelijk ziek’ geweest en heb mezelf genezen door meditatie, in combinatie met voeding. Ik heb letterlijk 2 dagen plat gelegen. In die 2 dagen ben ik heel bewust met de klachten aan het werk gegaan; geestelijk. Ik heb met m’n gedachten de pijnplekken genezen, al ging het soms moeilijk; het leek el of er een plastic folie over zat en daar moest ik eerst doorheen…. raar verhaal hè?

Na die dagen ben ik uit m’n bed opgestaan en heb een biertje genomen. Ik weet zeker dat ik een verschrikkelijke aandoening heb overwonnen door alleen met m’n gedachten me te concentreren op de pijnlijke plekken.

Nu drink ik groene thee en sinds 2 jaar ben ik gewoon klachtenvrij.

Zou ik weer klachten krijgen, dan ga k weer even op m’n bedje liggen en zeer geconcentreerd de pijnplek bestrijden……

(ik weet niet of dit relevant is bij dit artikel maar ik wilde dit wel even delen met jullie)

helder
helder
5 jaren geleden

het kan ,lijkt mij, beangstigend zijn om je regulieren medicijnen te laten staan als je bv diabetes of een andere aandoening hebt. Je zou dan bv en je medicijnen en groene thee kunnen gaan nemen

Rene
Rene
5 jaren geleden

weet je wat voor het effect het op mij heeft als ik stop met levotheroxine (schildklier medicijn).
daar helpt groene, gember of wat voor thee dan ook echt niet tegen.

ik drink overigens wel groene thee, maar dat is omdat ik het lekker vind.

o en kom niet aan met cannabis whatever voor extract, want als dat echt een wondermiddel zou zijn, hadden we nu nog kunnen genieten van Bob Marley (die zweette zo ongeveer cannabisolie en ging toch dood aan huidkanker.

earthaxis
earthaxis
Reactie op  Rene
5 jaren geleden

helemaal mee eens

x

Check Also

suikerverslaving

44 kilo per jaar krijg je ervan binnen en het sloopt je!

In dit artikel gaan we het hebben ...

Diabetes genezen

Diabetes: Is de aarde plat?

Er zijn nog steeds mensen die denken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x