Gezondheid

Onderzoek: Patiënten sterven aan chemotherapie, niet aan kanker

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Patiënten moeten worden gewaarschuwd over de gevaren van chemotherapie, zo schrijft de Britse Daily Telegraph. Nieuw onderzoek laat zien dat kankermedicijnen in sommige ziekenhuizen tot wel 50 procent van de patiënten doden.

Britse onderzoekers hebben voor het eerst gekeken naar het aantal kankerpatiënten dat binnen 30 dagen na chemotherapie overleed, wat een aanwijzing is dat de medicijnen de doodsoorzaak zijn in plaats van de ziekte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit de studie van Public Health England en Cancer Research UK blijkt dat 8,4 procent van de patiënten met longkanker en 2,4 procent van de borstkankerpatiënten binnen een maand kwam te overlijden.

Veel hoger

In sommige ziekenhuizen lag het percentage veel hoger. In Milton Keynes stierf 50,9 procent van de patiënten die werden behandeld voor longkanker. In Lancashire Teaching Hospitals was 28 procent van de longkankerpatiënten binnen 30 dagen na behandeling overleden. Ook in veel andere plaatsen lag het percentage vele malen hoger dan gemiddeld.

Eén op de vijf patiënten die zich in Cambridge University Hospitals liet behandelen voor borstkanker, stierf uiteindelijk aan de behandeling. Public Health England heeft ziekenhuizen gevraagd om hun behandelingen eens goed onder de loep te nemen.

Giftig

Chemotherapie is giftig voor mensen omdat de medicijnen geen onderscheid maken tussen gezonde cellen en kankercellen. “Het is belangrijk om patiënten te informeren dat chemotherapie levensbedreigend kan zijn,” zei professor David Dodwell. Hij vindt ook dat niet iedereen zomaar chemotherapie zou mogen krijgen.

De ziekenhuizen hebben de gevallen bekeken en vinden dat het voorschrijven van chemotherapie veilig is. Het onderzoek is gepubliceerd in The Lancet Oncology.

[Telegraph]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
7 jaren geleden

En dan te bedenken, dat hier in de VS de kankerspecialisten VERPLICHT zijn deze “standard of care” (= operation, chemo and radiation) voor te schrijven OF ze verliezen hun bevoegdheid!
En kijk naar de vele moorden op de beoefenaars van suskesvolle alternatieve methodes.

jos
jos
7 jaren geleden

Toen ik jong was en op school zat en dat is echt jaaaaren geleden, leerde ik dat 50 procent van de kankerpatienten kwamen te over lijden. Nu mijn vraag, hoeveel procent nu? Ook stierven er veel door de bestralingen die toen veel toegepast werd zelf en dat heb ik van heel dichtbij meegemaakt.

Met chemotherapie word het imuumsysteem ook aangetast en dus dan is het ook moeilijker om te genezen.
Ook dat hoort tegen de patient gezegt te worden en dan de keus laten aan de mens zelf of hij deze stap wil maken.
Ik heb ooit eens gelezen dat 75% van de artsen zelf er niet aan zou gaan beginnen maar dat niet mogen zeggen.
Er zijn vele alternative een paar zijn je eetgewoonten aanpassen om te beginnen eet bio met veel vit c erin en eet veel koolsoorten en kurkuma en dan de kokosolie die ook gezond is en dan een filter op je kraan zodat je echt zuiver water hebt. Wat vele niet weten is dat jeneverbessen ook heel gezond is en evt door je soepen en sausen kunt doen.

Dan hebben we zilverwater evt met de combi goudwater.

En dan niet te vergeten de wietolie

exegese
exegese
7 jaren geleden

Maar goed dat ze niet toevallig horen bij het alternatieve circuit, zoals onlangs dat geval in Duitsland, dan hadden ze nu voor de rechter gestaan. Maar gek genoeg zijn een paar doden meer of minder geen enkel probleem in de reguliere sector. Ook niet als het er heeel veel zijn.

Denk.na
Denk.na
7 jaren geleden

Als je klikt op “The Lancet Oncology” in het artikel en je leest dan het wetenschappelijk artikel (en je begrijpt wat daar staat!), dan zou je vaststellen dat die onderzoekers helemaal niet beweren dat “patiënten sterven aan chemotherapie”. Die bewering is gewoon een verdraaiing, blijkbaar door een journalist van de Telegraph . Er zijn veel mensen die graag willen geloven dat dit zo is, en dat al die dure en zware behandelingen eigenlijk louter verzonnen zijn uit winstbejag van “Big Pharma” en dat domme dokters die dan aan hun patiënten geven, maar de werkelijkheid is anders: dankzij chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie, is de kans op genezing bij kanker veel hoger dan 20 jaar geleden..

Als je de studie zelf zou lezen, dan zou je vaststellen dat bij meer dan de helft van die patiënten de chemo voor palliatieve doeleinden werden gegeven: ze waren dus al terminaal, maar de chemo werd gegeven om de levenskwaliteit te verbeteren en de symptomen te verminderen. Dus dan moet je niet verbaasd zijn dat die terminale patiënten overlijden. Ze zijn immers terminaal. Beweer dus niet dat het omwille van de chemo is. Meer nog: de onderzoekers stellen zelf dat ze niet hebben nagegaan of de patiënten stierven aan de kanker, de chemo, een infectie, of een andere oorzaak.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x