Gezondheid

Moeder (38) riskeert celstraf omdat ze haar zoontje met cannabisolie behandelde

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een wanhopige moeder uit de Amerikaanse staat Minnesota riskeert twee jaar gevangenisstraf en een boete van 6000 dollar omdat ze haar 15-jarige zoontje heeft behandeld met medicinale cannabisolie. De jongen, Trey Brown, werd in april 2011 in het hoofd geraakt door een honkbal.

Trey had zoveel pijn dat hij niet meer wilde leven, aldus moeder Angela Brown (38). Haar zoon heeft traumatisch hersenletsel opgelopen en heeft constant last van hoofdpijn en spiertrekkingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

In de afgelopen drie jaar is Trey onderzocht door tientallen artsen en heeft hij een cocktail van medicijnen voorgeschreven gekregen. “Op een bepaald moment leek mijn medicijnkastje wel een apotheek,” zei Angela.

Conventionele behandelingen werkten niet en deden niets tegen de pijn, aldus Brown. “Hij huilde zichzelf in slaap,” zei ze. “Niets werkte. Ik smeekte artsen om hulp. Eén van de artsen stelde voor dat we hem medicinale cannabis gaven. We gingen op onderzoek uit en besloten medicinale cannabisolie te proberen.”

Nadat haar zoon de eerste dosis had gekregen, werd de druk op zijn hersenen weggenomen. “Je kon letterlijk zien dat de spiertrekkingen stopten. Hij voelde zich fantastisch.”

Alles ging goed totdat iemand de politie belde. “Ik heb het aan de verkeerde mensen verteld en werd aangehouden,” zei Angela. “Ik had mijn mond moeten houden.” Medicinale cannabis wordt pas in juli 2015 gelegaliseerd in Minnesota. De cannabisolie werd in beslag genomen en ook werd contact opgenomen met de Kinderbescherming.

De Kinderbescherming vroeg Trey hoeveel hij moest blowen en hoe high hij daarvan werd. Trey antwoordde dat hij cannabisolie kreeg en daar niet high van werd. Ze vroegen hem vervolgens waarom hij dat deed. Hij zei dat hij de olie nam omdat hij geen pijn meer wilde voelen. De Kinderbescherming liet de zaak uiteindelijk vallen.

Trey krijgt inmiddels geen cannabisolie meer en de pijn is terug. Hij kan volgens de moeder niet normaal functioneren. Het gezin is van plan naar Colorado te verhuizen, waar zoon Trey wel gewoon met medicinale cannabisolie kan worden behandeld.

Angela is een crowdfundingcampagne gestart om de gerechtelijke procedure te kunnen bekostigen. Haar advocaat vroeg de rechter deze week om de aanklacht tegen zijn cliënt te laten vallen.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anna
Anna
9 jaren geleden

Als deze jongeman zoveel pijn heeft EN de moeder overduidelijk alles al geprobeerd heeft voor haar zoon…
Verder ook geen echte wietolie geeft waar je hy van word, maar inderdaad de medi-wiet-olie…dan zou de kinderbescherming er toch eens anders naar moeten kijken.

Als je dan maar moet verhuizen zodat je zoon pijnvrij kan leven….dan ben je een super-ouder dat je dat voor hem over hebt.

Constante hoofdpijn met zoveel pijn is inderdaad geen pretje.
Geen wonder dat die niet meer wilt leven…laat die jonge dan gewoon zijn portie mediwietolie dagelijks innemen.

Pieter
Pieter
9 jaren geleden

Een top moeder, Respect.

gratis sessie
gratis sessie
9 jaren geleden

Off-topic, maar de vocal fry die epidemische vormen aanneemt in de VS is verschrikkelijk irritant en te vreselijk om aan te horen.

Enkidoe
Enkidoe
9 jaren geleden

Vraag me af of canabisolie/hennepolie echt zo’n wondermiddel is. Iemand die een eigen ervaring heeft? De betrouwbaarheid van internet in namelijk erg klein.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x