Archeologie

Het mysterie van de Duivelsbijbel: Is dit middeleeuwse manuscript door Lucifer geschreven?

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Codex Gigas of Duivelsbijbel is het grootste middeleeuwse manuscript ter wereld. Het is bijna 22 centimeter dik, 92 centimeter lang en weegt 75 kilogram. Het boek heeft een houten band en de pagina’s zijn verdeeld over perkament van 160 verschillende dieren.

Het mysterieuze manuscript, dat momenteel wordt bewaard in de nationale bibliotheek van Zweden, dankt zijn bijnaam aan de afbeelding van de duivel op pagina 290. Niemand weet precies wie de Duivelsbijbel heeft gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Het mysterie van de Duivelsbijbel: Is dit middeleeuwse manuscript door Lucifer geschreven?
Codex Gigas (Wikimedia)

Volgens een legende zou een monnik een verschrikkelijke zonde hebben begaan, waarna hij als straf levend moest worden begraven. Hij smeekte zijn oversten hem een laatste kans te geven. Als hij er in één nacht in slaagde om een boek te schrijven, zou zijn straf vervallen. De monnik begon met schrijven, waarna Lucifer verscheen. Hij bood aan het boek te schrijven, maar in ruil daarvoor zou de ziel van de monnik aan hem toebehoren. De wanhopige monnik sloot daarop het pact.

Uit onderzoek van de Zweedse paleograaf Michael Gullick is gebleken dat het gehele manuscript inderdaad door één iemand is geschreven. Volgens The Line Up zou iemand vijf jaar lang non-stop moeten schrijven om de Duivelsbijbel af te krijgen. “De auteur van dit enorme werk was duidelijk door iets bezeten om zo’n meesterwerk te kunnen maken. Of het de kracht van het licht of het duister was zullen we wellicht nooit weten.”

De Codex Gigas bevat onder meer de complete Bijbel, werken van Isidorus van Sevilla en Flavius Josephus en magische formules. Sommige onderzoekers denken dat het manuscript is geschreven door een monnik die zich afsloot van de buitenwereld en van de Codex Gigas zijn levenswerk maakte.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Who cares.

Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Totale onzin!!!
Maar kennelijk geldt: hoe onzinniger het verhaal, des te eerder men bereid is om het te geloven.

trackback
BOINNK!!! | EINDTIJDBERICHTEN EN ANDER NIEUWS, VERZAMELD DOOR: ARIE GOEDHART
9 jaren geleden
pietje
pietje
8 jaren geleden

Jezus wees naar boven en zei zowel hier als boven dus…. voor mij is Jezus een extraterristiaal niet van onze wereld en dat zegt hij ook zelf ,was een man met speciale gaven ! Moeder Maria was geïnsemineerd met buitenaards zaad ( ze was maagd haha) Dus……. ze is echt geïnsemineerd met zaad van een extraterristiaal vandaar zijn speciale gaven !! Denk echt dat hij heeft bestaan maar niet volgens de Bijbelse spreuken !! kabouters ! Ook die bestaan maar je moet ze kunnen zien ! Vergt een speciaal oog !!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x