Homepagina » Archeologie » Het mysterie van de Duivelsbijbel: Is dit middeleeuwse manuscript door Lucifer geschreven?
Het mysterie van de Duivelsbijbel: Is dit middeleeuwse manuscript door Lucifer geschreven?

Het mysterie van de Duivelsbijbel: Is dit middeleeuwse manuscript door Lucifer geschreven?

De Codex Gigas of Duivelsbijbel is het grootste middeleeuwse manuscript ter wereld. Het is bijna 22 centimeter dik, 92 centimeter lang en weegt 75 kilogram. Het boek heeft een houten band en de pagina’s zijn verdeeld over perkament van 160 verschillende dieren.

Het mysterieuze manuscript, dat momenteel wordt bewaard in de nationale bibliotheek van Zweden, dankt zijn bijnaam aan de afbeelding van de duivel op pagina 290. Niemand weet precies wie de Duivelsbijbel heeft gemaakt.

Het mysterie van de Duivelsbijbel: Is dit middeleeuwse manuscript door Lucifer geschreven?

Codex Gigas (Wikimedia)

Volgens een legende zou een monnik een verschrikkelijke zonde hebben begaan, waarna hij als straf levend moest worden begraven. Hij smeekte zijn oversten hem een laatste kans te geven. Als hij er in één nacht in slaagde om een boek te schrijven, zou zijn straf vervallen. De monnik begon met schrijven, waarna Lucifer verscheen. Hij bood aan het boek te schrijven, maar in ruil daarvoor zou de ziel van de monnik aan hem toebehoren. De wanhopige monnik sloot daarop het pact.

Uit onderzoek van de Zweedse paleograaf Michael Gullick is gebleken dat het gehele manuscript inderdaad door één iemand is geschreven. Volgens The Line Up zou iemand vijf jaar lang non-stop moeten schrijven om de Duivelsbijbel af te krijgen. “De auteur van dit enorme werk was duidelijk door iets bezeten om zo’n meesterwerk te kunnen maken. Of het de kracht van het licht of het duister was zullen we wellicht nooit weten.”

De Codex Gigas bevat onder meer de complete Bijbel, werken van Isidorus van Sevilla en Flavius Josephus en magische formules. Sommige onderzoekers denken dat het manuscript is geschreven door een monnik die zich afsloot van de buitenwereld en van de Codex Gigas zijn levenswerk maakte.

[MailOnline]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Totale onzin!!!
  Maar kennelijk geldt: hoe onzinniger het verhaal, des te eerder men bereid is om het te geloven.

  9 likes
  • Toevallig westbound is er ook een docu over het boek gemaakt. Het boek brengt ongeluk en worden andere geheimzinnige zaken aan toe bedeeld. Overal waar het boek opdook bracht het veel ellende met zich mee, als men zakenuit het boek gebruikte.

   2 likes
   • @Loki

    Vreemd, want het boek zou juist degene die het leest moeten helpen anderen ellende en ongeluk te brengen en niet de lezer ervan. Feitelijk is het boek onleesbaar? De bijbel, koran en thora schijnen eenzelfde uitwerking te hebben op mensen.

    9 likes
    • @ weg met ons.

     En schijn bedriegt.

     2 likes
    • je zou eens wat meer lovecraft films moeten kijken, dit boek is net een soort necronomicon en met de bezitters daarvan loopt het meestal niet zo goed af. of ze blijven bestaan in een gruwelijke kunstmatige staat van zijn. of “the ninth gate” is in het verhaal van die film ook nog door lucifer himself geschreven en alle iegenaren van dat boek sterven zo’n beetje…..

     0 likes
   • Natuurlijk brengt dit boek ongeluk er staat toch geschreven wee diegenen die mijn woorden verdraaien ,hemel n aarde zullen eerder vergaan dan dat er een aanhaal uit het boek der waarheid zal verwijderdt worden

    2 likes
  • Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand uit bezetenheid een boek is gaan schrijven. Of de auteur een band had met lucifer of aan godsdienstwaanzin leed, ik vermoed het laatste, al zijn er voorbeelden van personen die duistere boeken lazen en bezeten raakte door een of meerdere identiteiten.

   2 likes
 2. Who cares.

  8 likes
 3. Jezus wees naar boven en zei zowel hier als boven dus…. voor mij is Jezus een extraterristiaal niet van onze wereld en dat zegt hij ook zelf ,was een man met speciale gaven ! Moeder Maria was geïnsemineerd met buitenaards zaad ( ze was maagd haha) Dus……. ze is echt geïnsemineerd met zaad van een extraterristiaal vandaar zijn speciale gaven !! Denk echt dat hij heeft bestaan maar niet volgens de Bijbelse spreuken !! kabouters ! Ook die bestaan maar je moet ze kunnen zien ! Vergt een speciaal oog !!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zweedse

Zweedse coronastrateeg: Lockdown is vorm van ‘krankzinnigheid’

De man achter de Zweedse coronastrategie omschrijft ...

professor

Professor: 80 procent is niet eens vatbaar voor corona

Tot wel 80 procent van de bevolking ...