CoronaMens en Dier

Mona Keijzer haalt uit naar RIVM: ‘Ze rekenen dus met oude data? Mijn hemel’

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!

De OMT-adviezen waarin geadviseerd wordt over eventuele versoepelingen leunen zwaar op de scenario’s die RIVM-hoofdmodelleur Jacco Wallinga doorrekent. Vorige week bleek tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer opnieuw dat hij nog rekende met aannames over de deltavariant om het verwachte aantal ic-opnames van de omikronvariant in te schatten.

Dat terwijl omikron veel milder is. “We weten nog steeds niet alles over de omikronvariant. Soms hebben we wel een vermoeden dat een eigenschap verschilt van de deltavariant, maar kunnen we daar nog niet mee rekenen,” zei Wallinga. “Bijvoorbeeld bij de kans op een ic-opname rekenen we daarom nog met de kans die geldt bij de deltavariant.”

Wordt het niet eens tijd om de modellen openbaar te maken?

RIVM-directeur en OMT-voorzitter Jaap van Dissel erkende tijdens de technische briefing dat de aannames die het RIVM vorige maand gebruikte in de modellen en ervoor zorgden dat het kabinet tot een zware lockdown besloot, te ‘pessimistisch’ waren.

Oud-staatssecretaris Mona Keijzer, die door Rutte werd ontslagen na kritiek op de coronapas, haalt op Twitter uit naar het RIVM. “Ze rekenen dus met oude data die bij de deltavariant horen? Mijn hemel,” schrijft ze.

“Wordt het trouwens niet eens tijd om de modellen en de gebruikte data openbaar te maken zodat andere wetenschappers hun bevindingen tegen het licht kunnen houden?” vraagt Keijzer.

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Deug-Niet
Deug-Niet
10 maanden geleden

Zooitje oplichters en leugenaars , k hou me toch nergens aan ??

Deug-Niet
Deug-Niet
10 maanden geleden

Allemaal toneelspelletjes , doorzie het aub , t gaat om hele andere dingen !

Herman de Graaf
Herman de Graaf
10 maanden geleden

Het blijft raar dat een organisatie die ten dienste staat van (c.q. betaald wordt door) het volk, geheimzinnig doet over de gevolgde werkmodellen en methoden.
Dat riekt naar academische onkunde en gepruts.
Je mag niet in de keuken kijken. Maar intussen hebben we allemaal wel last van de vuiligheid die daar vermoedelijk ronddwaalt.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
10 maanden geleden

Wanneer gaan ze vertellen dat we te maken hebben met een georganiseerde pandemie die van begin tot einde van fraude aan elkaar hangt. Ik wordt doodziek van steeds weer met logica de veroorzaakte problematiek te benaderen. Het is alsof ze beschuldigd worden van onkunde. Dat is het niet. Het is geen onkunde maar misdaad. Mona Keijzer weet veel meer maar ze speelt het spel tot zekere hoogte mee. Daar schieten we niets mee op.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

103
0
We lezen graag je reactie!x