CoronaMens en Dier

Mona Keijzer haalt uit naar RIVM: ‘Ze rekenen dus met oude data? Mijn hemel’

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

De OMT-adviezen waarin geadviseerd wordt over eventuele versoepelingen leunen zwaar op de scenario’s die RIVM-hoofdmodelleur Jacco Wallinga doorrekent. Vorige week bleek tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer opnieuw dat hij nog rekende met aannames over de deltavariant om het verwachte aantal ic-opnames van de omikronvariant in te schatten.

Dat terwijl omikron veel milder is. “We weten nog steeds niet alles over de omikronvariant. Soms hebben we wel een vermoeden dat een eigenschap verschilt van de deltavariant, maar kunnen we daar nog niet mee rekenen,” zei Wallinga. “Bijvoorbeeld bij de kans op een ic-opname rekenen we daarom nog met de kans die geldt bij de deltavariant.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Wordt het niet eens tijd om de modellen openbaar te maken?

RIVM-directeur en OMT-voorzitter Jaap van Dissel erkende tijdens de technische briefing dat de aannames die het RIVM vorige maand gebruikte in de modellen en ervoor zorgden dat het kabinet tot een zware lockdown besloot, te ‘pessimistisch’ waren.

Oud-staatssecretaris Mona Keijzer, die door Rutte werd ontslagen na kritiek op de coronapas, haalt op Twitter uit naar het RIVM. “Ze rekenen dus met oude data die bij de deltavariant horen? Mijn hemel,” schrijft ze.

“Wordt het trouwens niet eens tijd om de modellen en de gebruikte data openbaar te maken zodat andere wetenschappers hun bevindingen tegen het licht kunnen houden?” vraagt Keijzer.

4.9 163 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Deug-Niet
Deug-Niet
2 jaren geleden

Zooitje oplichters en leugenaars , k hou me toch nergens aan ??

Deug-Niet
Deug-Niet
2 jaren geleden

Allemaal toneelspelletjes , doorzie het aub , t gaat om hele andere dingen !

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Het blijft raar dat een organisatie die ten dienste staat van (c.q. betaald wordt door) het volk, geheimzinnig doet over de gevolgde werkmodellen en methoden.
Dat riekt naar academische onkunde en gepruts.
Je mag niet in de keuken kijken. Maar intussen hebben we allemaal wel last van de vuiligheid die daar vermoedelijk ronddwaalt.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
2 jaren geleden

Wanneer gaan ze vertellen dat we te maken hebben met een georganiseerde pandemie die van begin tot einde van fraude aan elkaar hangt. Ik wordt doodziek van steeds weer met logica de veroorzaakte problematiek te benaderen. Het is alsof ze beschuldigd worden van onkunde. Dat is het niet. Het is geen onkunde maar misdaad. Mona Keijzer weet veel meer maar ze speelt het spel tot zekere hoogte mee. Daar schieten we niets mee op.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x