Wetenschap

Wetenschappers gaan onder het absolute nulpunt

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leerlingen krijgen op school vaak te horen dat het absolute nulpunt – nul kelvin of minus 273 graden Celsius – de laagst mogelijke temperatuur is.

Wetenschappers hebben nu een temperatuur bereikt die onder het absolute nulpunt ligt. Dat meldt Nature.

Het nieuwe onderzoek impliceert dat motoren theoretisch gezien een efficiëntie van meer dan 100 procent kunnen behalen.

Donkere energie

De studie biedt daarnaast potentiële verklaringen voor ‘donkere energie’, de materie die verantwoordelijk wordt geacht voor de versnelling van de uitdijing van het heelal.

De onderzoekers manipuleerden een gas dusdanig dat de deeltjes een hoog-energetische toestand bereikten. Zowel de druk als de viscositeit van het gas werden negatief. Materie boven het vriespunt bevat voornamelijk laag-energetische deeltjes.

Het verkregen gas bleek niet kouder te zijn dan het absolute nulpunt. “Het gas is niet kouder dan nul kelvin, maar warmer,” zei natuurkundige Ulrich Schneider van de Universiteit van München. “Het [gas] is zelfs warmer dan iedere denkbare temperatuur boven het vriespunt. De temperatuurschaal eindigt namelijk niet bij oneindig, maar verspringt in plaats daarvan naar negatieve waarden.”

Entropie

Objecten met een negatieve temperatuur – onder nul kelvin – zijn altijd warmer dan objecten met een positieve temperatuur.

Een object met een negatieve temperatuur kan entropie, een maat voor de wanorde of waarschijnlijkheid in een systeem, absorberen als het energie uitzendt. Een object met een positieve temperatuur doet de entropie juist toenemen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caty
Caty
9 jaren geleden

Alleen als er bokma is .

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Brrrrrrrrrrrrrr koud hoor.

Jos Kox
Jos Kox
9 jaren geleden

Het zal me benieuwen of nu alle contacten nu goed vast zitten. Anders zullen we dit later in een rectificatie weer lezen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Dus kunnen we nu niet meer spreken van het ABSOLUTE nulpunt, maar het Altijd gedachte nulpunt, wat een ernstig misverstand bleek te zijn.Je blijft lachen he??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x