BinnenlandCorona

Burgemeester Urk gaat niet handhaven op coronapas: ‘Dit is nieuw leiderschap’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De burgemeester van Urk gaat niet actief controleren op het naleven van de coronaregels in de horeca, zo heeft hij laten weten in een interview met de Stentor. Slechts 20 tot 30 procent van Urk is gevaccineerd, waardoor er ook amper mensen zijn met een QR-code.

Burgemeester Cees van den Bos wil ook geen druk zetten op burgers om meer te gaan vaccineren. “Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze van mensen en daar treden we niet in. Dat is de vrijheid van lichamelijke integriteit,” zei hij.

Een nuchtere en verantwoorde kijk

Van den Bos krijgt veel steun. “De burgemeester van Urk handhaaft niet op QR-codes in de horeca. Dit is wat mij betreft ‘nieuw leiderschap’: luisteren en kijken naar je burgers en daar maatregelen op nemen. In plaats van slaaf zijn van de beeldvorming,” schrijft psychiater en opiniemaker Esther van Fenema in een reactie.

Hendrik Wakker, de fractievoorzitter van PVV Urk, voegt toe: “Topper. Een nuchtere en verantwoorde kijk op de handhaving.”

Den Haag

Urk blijft ‘experts’ verbazen: het vissersdorp heeft de laagste vaccinatiegraad van het land en er zijn amper positieve coronatesten. De GGD heeft zich teruggetrokken. Onlangs werd ook de vaccinatielocatie in alle stilte gesloten.

Deze week werd in Den Haag een motie aangenomen die de gemeenteraad oproept om niet actief te handhaven op de controle van de coronapas. Fractievoorzitter van Hart voor Den Haag Richard de Mos twittert:

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
178 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S7even
S7even
7 maanden geleden

Daar zal het leger dan wel als eerste binnenrollen.

Arnold
Arnold
7 maanden geleden

Urk, ijzersterk en een voorbeeld voor het hele land!!

Angie
Angie
7 maanden geleden

Long live Urk!

Jean Marie
Jean Marie
7 maanden geleden

Wordt dit op 1 april verloor Alva zijn bril?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

178
0
We lezen graag je reactie!x