Homepagina » Buitenaards » Estlanders geloven in buitenaards bezoek en meditatie
Estlanders geloven in buitenaards bezoek en meditatie

Estlanders geloven in buitenaards bezoek en meditatie

Bijna de helft van de inwoners van Estland gelooft dat onze planeet wordt bezocht door buitenaardse wezens en een vijfde van de Estlanders doet aan meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen. Dat blijkt uit een studie die is uitgevoerd door de Universiteit van Tartu in Estland.

Veel Esten houden zich bezig met het new age-denken. Bijna 70 procent van de 1100 ondervraagden gelooft in spirituele zelfontwikkeling door middel van mentale oefeningen zoals meditatie.

43 procent van de respondenten gelooft in het bestaan van buitenaardse beschavingen, waarvan afgezanten geregeld onze planeet bezoeken. 22 procent gelooft dat de oorsprong van de menselijke beschaving op andere planeten ligt en 16 procent is ervan overtuigd dat overheden van grote landen samenwerken met buitenaardse wezens, maar dat niet openlijk toegeven.

61 procent van de Esten meent dat ‘natuurlijke religie de ware religie van het Estse volk is’, maar slechts 4 procent van de ondervraagden zei in natuurlijke religie te geloven. 58 procent van de respondenten zei een ‘eigen religie te hebben, die losstaat van de verschillende kerken en religies’ en 49 procent ‘ziet zichzelf niet als religieus, maar heeft wel interesse in verschillende religies en leringen’.

23 procent van de ondervraagden was het eens met de stelling dat ‘religie een obstakel is voor de mentale ontwikkeling van een persoon’ en 35 procent vindt dat ‘de kerk is bedoeld om de massa te manipuleren en mensen onder controle te houden’. Uit eerdere peilingen is gebleken dat Estland één van de minst religieuze landen ter wereld is.

[The Baltic Course]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Roel schreef:

  Ben benieuwd wat ze daar op school leren

  0 likes
 • simpel schreef:

  Wij zijn niet alleen in het Universum en wij hebben geen tussenpersoon of wie dan ook ervoor nodig om ons rechtstreeks tot God te kunnen richten.

  PROJECT CAMELOT: MARSHALL VIAN SUMMERS – INTERVIEW http://www.youtube.com/watch?v=U2ww35AIYyE
  http://alliesofhumanity.org/nl en http://www.newmessage.org/nl

  0 likes
  • simpel schreef:

   God is niet de God van een persoon, van een ras of van een wereld. Dat lijkt op een God van een stam. En dit moet een heel klein God zijn.
   God is niet alleen van onze wereld en onze tijd, maar het is ÉÉN GOD van alle werelden en van alle tijden.

   Wij zijn spirituele wezens, leven in een fysiek universum waar het leven maar tijdelijk is. Op het spirituele niveau zijn we met zijn allen ÉÉN.

   We are all ONE http://vimeo.com/14612297

   2 likes
  • Kalki schreef:

   ‘God’?, bedoel je ‘een God’?

   1 likes
 • Kalki schreef:

  Estlanders zouden moeten geloven in een ‘Rampenbestrijdingscentrum en Buitenaardse Ambassade’ en ook volgens Michio Kaku in een type-3_beschaving.

  1 likes
 • Kalki schreef:

  ‘ Estland één van de minst religieuze landen ter wereld is.’; maar wel 1 van de weinigen waar veel van de mensen aan religiositeit doen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

  Afrikanen kiezen op grote schaal voor alternatieve geneeswijzen. Dit is waarom

  Er is voor het eerst onderzoek gedaan ...

  Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

  Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

  De politie in Thailand heeft tot twee ...

  >