Universum

‘Monsterzonnevlek’ spuwt vlammen (video)

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na relatief weinig zonneactiviteit in de maanden maart en april lijkt een nieuwe zonnevlek deze maand voor vuurwerk te gaan zorgen, meldt CNN.

Onderzoekers van het Solar Dynamics Laboratory van NASA noemen de nieuwe regio een ‘monsterzonnevlek’. AR1476 heeft een omvang van bijna 100.000 kilometer.

Zonnevlekken zijn tijdelijke fenomenen op de zon die donkerder lijken dan hun omgeving en worden veroorzaakt door intense magnetische activiteit. De meeste zonnevlammen en coronale massa-ejecties vinden hun oorsprong in zonnevlekken.

Coronale massa-ejecties

Grote zonnevlammen worden gewoonlijk geassocieerd met coronale massa-ejecties, enorme massa’s zonnedeeltjes die met een snelheid van zo’n vijf miljoen kilometer per uur de ruimte in worden geschoten.

Coronale massa-ejecties kunnen geomagnetische stormen veroorzaken die de potentie hebben radiosignalen en satelliettransmissies te verstoren. Ze verlichten tevens het aardmagnetisch veld waardoor heldere aurora’s zichtbaar zijn.

Storingen

Het gebied rond de zonnevlek is zeer actief. De afgelopen dagen werd diverse keren een M-klasse zonnevlam geproduceerd. Omdat de zon in 26 dagen om zijn as draait is de zonnevlek nog tenminste 13 dagen op de aarde gericht.

Ondertussen regent het storingen. Rabobankklanten konden woensdag wegens een storing bijna vijf uur lang niet inloggen op hun internetaccount bij de bank. Op maandag is daarnaast het internetverkeer van UPC van ’s middags 17.00 uur tot 21.00 uur ’s avonds verstoord geweest.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x