Bewustzijn

VIDEO: Psychologen leggen uit waarom mensen de waarheid over 9/11 niet onder ogen willen zien

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom vinden mensen het zo moeilijk om vraagtekens te zetten bij het officiële verhaal van 9/11? En waarom vinden ze het zo moeilijk om te zoeken naar alternatieve informatie over de gebeurtenissen op de dag van de aanslagen?

“Na negen jaar wetenschappelijk onderzoek kunnen we stellen dat we bewijs hebben waaruit blijkt dat de theorie van de overheid over de gebeurtenissen niet klopt. Toch hebben mensen geen idee dat deze informatie bestaat of weigeren ze deze informatie te accepteren. De vraag is waarom. Waarom willen mensen dit niet horen?” aldus Marti Hopper. Zij denkt dat het te maken heeft met de impact die een trauma heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Doos van Pandora

Het grootste gedeelte van de wereld lijdt sinds de aanslagen nog steeds aan massale, collectieve posttraumatische stressstoornis. Hoe vaker we worden blootgesteld aan terrorisme, hoe dieper dit trauma wordt weggestopt.

“De mogelijkheid accepteren dat de overheid erbij betrokken was, is als het openen van de doos van Pandora. Als je het deksel opendoet en naar binnen gluurt, zullen een aantal van je overtuigingen op de proef worden gesteld,” zei klinisch psycholoog Robert Hopper.

Psychologen benadrukken dat de mens geneigd is zichzelf te beschermen tegen ideeën die indruisen tegen hun overtuigingen. Net zoals het lichaam beschikt over een vecht-of-vluchtreactie, heeft de geest ook de nodige gereedschappen om te ontsnappen aan dreigend gevaar.

Ontkenning

“Als we informatie krijgen die in strijd is met ons wereldbeeld noemen psychologen de onzekerheid die daar uit voortkomt ‘cognitieve dissonantie’, “ zei Frances Shure.

“De waarheid over 9/11 staat haaks op de overtuiging dat ons land ons beschermt en ons veilig houdt en dat Amerika tot de ‘good guys’ behoort. Als de overtuigingen op de proef worden gesteld, ontstaat er angst en wordt er een psychologische muur opgeworpen die ons beschermd tegen deze emoties. Het gevolg is ontkenning,” aldus Hopper.

Als je echt onderzoek wilt doen naar 9/11 zul je op zijn minst een aantal van je overtuigingen moeten veranderen of aanpassen. In onderstaande video leggen psychologen uit waarom veel mensen zich afsluiten op het moment dat ze worden geconfronteerd met een alternatieve kijk op 9/11:

[MintPress News via Waking Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

En ja hoor, daar is ie, de cognitieve dissonantie!

Geuz
Geuz
7 jaren geleden

Jaja. Ik heb ook theologie gestudeerd, reeds in het eerste jaar leert men daar de waarheid, of onwaarheid,, over het vak psychologie. Hun titels betekenen meestal niets,al hebben ze er hard voor gewerkt. Aanbidden van de psycholoog deskundige, is niet beter dan aanbidden van de pastoor. Het werken dat die studenten doen, is uit hun hoofd leren wat van allerlei verklaringen, verklaringen die helpen om de hoaxen die veel wetenschappen meestal zijn of bevatten in stand te houden. Onderwijs is propaganda, geloofwaardig gehouden met geselecteerde en becensureerde gemanipuleerde kennis en vaardigheden. Economie is gewoon boekhouden met wat communisme, psychiatrie is harddrugs dealen met een bevoegdheid. 9/11 zijn niet de enige leugens die ons dagelijks verteld worden.

Mensen ontkennen de waarheid over 11 september 2001, omdat het lafaards zijn.
En ze zijn lafaards, omdat ze geld of andere zaken, belangrijker vinden dan eerlijkheid en waarheid.

De waarheid trouw zijn vergt de hoogte moed die men historisch kan waarnemen.
Dat is dan een theologische uitleg, ik geef toe dat theologie op universiteiten evengoed propaganda is, maar mijn uitleg van echt simpele woord lafheid en commerciële collaboratie met illusies komt niet van een universiteit. Als je de waarheid verteld over 9/11 kan je je baan verliezen, riskeer je een moordaanslag, kan je vrienden verliezen, wordt je dagelijks uitgejouwd en voor gek verklaard door de propaganda in de media. Heb je daar een psycholoog voor nodig? Lijkt me onverstandig een psycholoog te raadplegen over het voorstelbaar gedrag door de lafaards. Simpele taal die ook kinderen verstaan, laffe volwassenen, die hun kinderen verkopen voor een inflatie truc, hun reputatie onder hypocrieten.

Prima artikel verder, want het is nuttig om deze zaken eens te overwegen.

BerendW
BerendW
7 jaren geleden

Daar heb je geen professionele psycholoog voor nodig, dat weet je met gezond verstand al.

René van Zalk uut the middle of nowhere.
René van Zalk uut the middle of nowhere.
7 jaren geleden

Alsof alternatieve info altijd klopt.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x