Natuur en Milieu

Zeldzame beelden vulkaanuitbarsting Russische Verre Oosten

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lava stroomt langs de hellingen van de Ploski Tolbatsjik, één van de grootste vulkanen in het Russische Verre Oosten.

De 3085 meter hoge vulkaan ontwaakte afgelopen november na meer dan 35 jaar inactief te zijn geweest.

Het dichtstbijzijnde dorp ligt op 60 kilometer afstand en dus vormt de uitbarsting geen gevaar, aldus de geofysische dienst van de Russische Academie van Wetenschappen in Kamtsjatka.

De Ploski Tolbatsjik (platte Tolbatsjik) is onderdeel van een complexe vulkaan op het Russische schiereiland Kamtsjatka. Het complex bestaat uit twee vulkanen: de hogere Ploski Tolbatsjik en de lagere Ostry Tolbatsjik (steile Tolbatsjik).

Ring van Vuur

Er is ook activiteit gemeten rond de Kizimen en de Sjiveloetsj, twee stratovulkanen in de regio Kamtsjatka. De Sjiveloetsj spuwt sinds januari gas, stoom en as. De aswolk bereikte een hoogte van 4900 meter. Er zijn in het gebied ook veel aardschokken geregistreerd.

Het schiereiland in het Russische Verre Oosten is één van de meest actieve vulkanische regio’s ter wereld. Kamtsjatka vormt onderdeel van de Ring van Vuur, een hoefijzervormig gebied rondom de Grote Oceaan dat bekend staat om het veelvuldig optreden van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bliss
bliss
9 jaren geleden

maar wat is me dat de laatste tijd? meteorieten, vulkaanuitbarstingen, sprinkhanenplaag in Israël, hevige sneeuwstormen, aanspoelen van roggen in Gaza. Tiens tiens, oogjes en oortjes open houden en mijn voelsprietjes opzetten. Wat is het volgende?

Aurelia
Aurelia
9 jaren geleden

[quote name=”bliss”]maar wat is me dat de laatste tijd? meteorieten, vulkaanuitbarstingen, sprinkhanenplaag in Israël, hevige sneeuwstormen, aanspoelen van roggen in Gaza. Tiens tiens, oogjes en oortjes open houden en mijn voelsprietjes opzetten. Wat is het volgende?[/quote]

Dat is het gevolg van een steeds kleiner wordende wereld, waarin we bijna realtime te horen krijgen wat er in alle uithoeken van de wereld gebeurt 🙂

Aurelia
Aurelia
9 jaren geleden

Prachtige beelden trouwens! Echt heel mooi filmpje!

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Mooie beelden. Ik dacht dat die vulkaan op Kamjatska altijd al actief was.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x