Buitenland

Moordaanslag op Slowaakse premier: ‘Dit is wat er gebeurt als je afwijkt van het EU-/NAVO-verhaal en je meent het’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

De Slowaakse premier Robert Fico is neergeschoten en raakte daarbij zwaargewond. Hij is in kritieke toestand afgevoerd. Er is een verdachte aangehouden en een traumahelikopter ingezet.

Na een vergadering van de regering in de plaats Handlova werd Fico beschoten. Volgens de vicevoorzitter van het parlement is hij in zijn buik geraakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Brute aanval

Op beelden is te zien hoe Fico, die ogenschijnlijk niet meer op eigen benen kan staan, door zijn beveiligers wordt afgevoerd. Intussen arresteren agenten iemand die op de grond ligt.

De president van Slowakije, Zuzana Caputova, spreekt van een ‘brute aanval’. De Hongaarse premier Viktor Orban zegt diep geschokt te zijn door de gruwelijke aanval op zijn vriend.

Pandemieverdrag

“Dit is wat er met je gebeurt als je afwijkt van het EU-/NAVO-verhaal en je meent het,” merkt politicoloog Kees van der Pijl op.

De NOS noemt de moordaanslag een ‘schietpartij’, alsof premier Fico in een bar ruzie had gekregen.

Vorige week werd bekend dat Slowakije het pandemieverdrag van de WHO niet zal steunen. Eerder staakte het land de wapenhulp aan Oekraïne.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 192 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
30 dagen geleden

Een kogel ging door zijn buik en een door zijn hand, zijn toestand is kritiek, hij is neergeschoten door een 71-jarige man uit Levice… MKA ultra?

Nog niet!
Nog niet!
30 dagen geleden

WEF/WHO/CIA-aanslag.
Wat anders?

Ron
Ron
30 dagen geleden

Het word tijd dat in Brussel de bezem erdoor gaat. En nog beweren leiders dat we in een democratie leven. Wat hun kunnen dat kunnen wij ook.
Het word tijd dat de wereldbevolking in opstand komen en alle landverraders veroordelen tot een levenslange gevangenisstraf. Dat is de enige oplossing.

Paulien
Paulien
30 dagen geleden

Betekent dus dat degene die akkoord gaan met voorstellen, tegen de wil/het advies van de Kamer, zich bedreigd voelen en bang zijn voor hun eigen hachje.. o.a. van Huffelen, Lijkstra, en niets hebben met volksvertegenwoordiging…

Back to top button
132
0
We lezen graag je reactie!x