Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaatverandering ‘verzonnen’ door NASA en Amerikaanse weerdienst
Klimaatverandering 'verzonnen' door NASA en Amerikaanse weerdienst

Klimaatverandering ‘verzonnen’ door NASA en Amerikaanse weerdienst

Wetenschappers van de NASA en de Amerikaanse weerdienst NOAA zijn betrapt op het manipuleren van temperatuurgegevens om de ‘opwarming van de aarde’ te overdrijven. Blogger Steven Goddard van Real Science doet uit de doeken hoe de gegevens zijn bewerkt.

Als de ruwe data worden gebruikt, is er geen bewijs voor klimaatverandering. Er is dan zelfs sprake van klimaatafkoeling. Als de gegevens vervolgens worden bewerkt door middel van computermodellen, lijkt de ‘opwarming’ van de aarde in de twintigste eeuw ineens een stuk dramatischer.

Vóór het jaar 2000 was de algemene opvatting dat 1930-1939 het warmste decennium was in de Verenigde Staten. Voormalig NASA-wetenschapper James Hansen schreef in 1989 in een rapport: “In de VS is de temperatuur in de afgelopen 50 jaar, toen de concentratie broeikasgassen sterk steeg, weinig veranderd. Er was in grote delen van het land zelfs sprake van een temperatuurdaling.”

Hansen stelde zijn mening bij toen de stem van klimaatalarmisten na 2000 steeds luider begon te klinken. Hoewel de temperaturen in 1934 alle records verbraken, werd 1998 plotseling aangewezen als warmste jaar in de Amerikaanse geschiedenis.

Uit gegevens van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA blijkt echter dat de hittegolf in de jaren dertig een stuk heftiger was dan de hittegolven in de jaren tachtig en negentig. Ook buiten de VS is er geknoeid met temperatuurgegevens, van IJsland tot Australië.

Het feit dat vooraanstaande wetenschappers met gegevens knoeien en daarmee wegkomen is een opvallende tegenstrijdigheid in deze grote klimaatzwendel, aldus scepticus Christopher Booker. Toen hij voor het eerst onderzoek begon te doen naar de klimaatbangmakerij, was hij verbijsterd omdat keer op keer werd aangetoond hoe gerespecteerde wetenschappers de data manipuleerden.

[Breitbart]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
6 jaren geleden

Zelfs Anthony Watts (toch bepaald geen verdediger van AGW) zegt desgevraagd (door Ronald Bailey, op het libertarische blog Reason) dat Steven Goddard (pseudoniem voor Tony Heller) “…made two major errors in his analysis, which produced results showing a large bias due to infilling that doesn’t really exist. ”
zie: http://reason.com/blog/2014/06/23/did-nasanoaa-dramatically-alter-us-tempe om te zien waar de fouten zitten.
“Steven Goddard” wordt door vrijwel niemand serieus genomen, niet door klimaatwetenschappers, maar ook niet door bestrijders van AGW en de serieuze sceptici zoals McIntyre, Michaels, Lindzen.

Henk001
Henk001
6 jaren geleden

Grappig filmpje. Op dezelfde manier kun je 20 Amerikanen op straat vragen wat de hoofdstad van Nederland is. De meerderheid kiest voor Kopenhagen.

Jack
Jack
6 jaren geleden

Weersverandering bestaat zeer zeker. Dat kun je niet ontkennen. Maar het is een natuurlijk proces waar wij mensen geen tot weinig invloed op hebben.

Jack
Jack
Reactie op  Jack
6 jaren geleden

Weersverandering moet natuurlijk klimaatverandering zijn…

Pascal
Pascal
Reactie op  Jack
6 jaren geleden

Wij kunnen daar geheel niets aan doen omdat het geen Global maar een Universal iets is. Wellicht heeft het Universum ook zijn getijden!

Johan
Johan
6 jaren geleden

Het aantal groeidagen van planten en bomen nemen in Nederland wel toe.
Dit voorjaar was wel wat extreem in deze. Ik heb maar heel zelden zo goedkoop groenten de afgelopen vier maanden gekocht. Klimaatverandering kan plotseling en schokkend gaan.
Klimaatverandering is niet van de NASA of de Amerikaanse weerdienst, klimaatverandering bestaat zolang de aarde heeft bestaan. Het weer is de laatste half jaar extreem wisselvallig, dat kan dus duiden dat het kouder of warmer wordt en of dat in de bovenste luchtlaag is of vlak aan de aardoppervlakte is nog niet duidelijk. Bovendien kan koude en warme lucht met elkaar vermengen met een snelheid en hoeveelheid die ongecontroleerd gebeurd.

Henk001
Henk001
Reactie op  Johan
6 jaren geleden

Aan een jaar kun je niet zien of het klimaat verandert. Dan heb je het over het weer en dat is grillig met uitschieters naar boven en naar beneden. Klimaat is het gemiddelde over minimaal 30 jaar.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Er is geen hard bewijs voor klimaatverandering, berichtgevingen op dit gebied spreken elkaaar tegen.

Dr. Why
Dr. Why
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

bercihtgeving misschien wel, ja.
De wetenschap is duidelijk.
En niet alleen de wetenschap, je kunt het stilletjes aan zelf wel beginnen merken, als je ogen in je kop hebt…

Alleen een paar vetbetaalde achterbakse types ontkennen in alle toonaarden. Net zoals je echte dokters had die ontkenden dat tabak longkanker veroorzaak. Goed gesponserd door de tabaksindustrie.

En net zoals met tabak zijn er genoeg mensen die het pas gaan geloven als ze met één been in het graf staan. Alleen zal ‘t deze keer een massagraf worden…

Ik heb gelukkig geen kinderen.

Henk001
Henk001
6 jaren geleden

Sinds de versterking van het broeikaseffect 120 jaar geleden door Arrhenius werd voorspeld is er veel over gediscussieerd. Als je alleen naar de luchttemperatuur kijkt, was er van 1910 tot 1940 een stijging van ca. 0,5 graad een lichte daling van ca 0,05 graad van 1940 tot 1980 en een stijging sinds 1980 van ca. 0,6 graad. De eerste stijging was toe te schrijven aan een sterkere zon, minder vulkanisme (vergeleken met de decennia daarvóór) en voor een deel aan meer CO2. De stagnering kwam achteraf gezien vooral door de luchtvervuiling die een vergelijkbare werking heeft als vulkanische as en aerosolen (SO2-druppeltjes). Ironisch genoeg mede doordat er tussen 1970 en 1990 veel is gedaan aan schonere lucht is de temperatuur weer gaan stijgen. Alleen kon de zon nu niet als verklaring dienen 1e omdat de zonneactiviteit iets daalde, maar 2e vooral omdat de temperatuur in de hogere lagen van de atmosfeer juist afnam. Dat is een soort “vingerafdruk” van het versterkte broeikaseffect: de extra warmte kwam kennelijk van onderaf en niet van bovenaf, want dan zou bijv de stratosfeer ook iets in temperatuur gestegen moeten zijn.
Om die reden is het vrijwel zeker dat de recente opwarming grotendeels aan de toegenomen CO2 moet worden toegeschreven.

krull
krull
6 jaren geleden

Hoe meer zwavel in lucht, hoe verotter het wordt. Heet enige wat we doen is auwehoeren hier over verder niets.

karel
karel
6 jaren geleden

Klimaat is business en dat hebben overheden goed begrepen, is immers een extra belasting die ze kunnen heffen in functie van opwarming van de aarde. Het klimaat verandert al duizenden jaren de aarde is immers een levend gegeven net zoals het universum. Dat de mens een vernietigend impact heeft op de aarde hoeft geen betoog, maar sowieso blijft klimaat afhankelijk van de positie van de aarde tov van de zon.

x

Check Also

bill gates

Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

De coronapandemie laat ons zien dat het ...

timmermans

Frans Timmermans vraagt offers van iedereen: ‘Hoe eerder, hoe beter’

Frans Timmermans heeft weer van zich laten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x