Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaatverandering ‘verzonnen’ door NASA en Amerikaanse weerdienst
Klimaatverandering 'verzonnen' door NASA en Amerikaanse weerdienst

Klimaatverandering ‘verzonnen’ door NASA en Amerikaanse weerdienst

Wetenschappers van de NASA en de Amerikaanse weerdienst NOAA zijn betrapt op het manipuleren van temperatuurgegevens om de ‘opwarming van de aarde’ te overdrijven. Blogger Steven Goddard van Real Science doet uit de doeken hoe de gegevens zijn bewerkt.

Als de ruwe data worden gebruikt, is er geen bewijs voor klimaatverandering. Er is dan zelfs sprake van klimaatafkoeling. Als de gegevens vervolgens worden bewerkt door middel van computermodellen, lijkt de ‘opwarming’ van de aarde in de twintigste eeuw ineens een stuk dramatischer.

Vóór het jaar 2000 was de algemene opvatting dat 1930-1939 het warmste decennium was in de Verenigde Staten. Voormalig NASA-wetenschapper James Hansen schreef in 1989 in een rapport: “In de VS is de temperatuur in de afgelopen 50 jaar, toen de concentratie broeikasgassen sterk steeg, weinig veranderd. Er was in grote delen van het land zelfs sprake van een temperatuurdaling.”

Hansen stelde zijn mening bij toen de stem van klimaatalarmisten na 2000 steeds luider begon te klinken. Hoewel de temperaturen in 1934 alle records verbraken, werd 1998 plotseling aangewezen als warmste jaar in de Amerikaanse geschiedenis.

Uit gegevens van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA blijkt echter dat de hittegolf in de jaren dertig een stuk heftiger was dan de hittegolven in de jaren tachtig en negentig. Ook buiten de VS is er geknoeid met temperatuurgegevens, van IJsland tot Australië.

Het feit dat vooraanstaande wetenschappers met gegevens knoeien en daarmee wegkomen is een opvallende tegenstrijdigheid in deze grote klimaatzwendel, aldus scepticus Christopher Booker. Toen hij voor het eerst onderzoek begon te doen naar de klimaatbangmakerij, was hij verbijsterd omdat keer op keer werd aangetoond hoe gerespecteerde wetenschappers de data manipuleerden.

[Breitbart]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
7 jaren geleden

Zelfs Anthony Watts (toch bepaald geen verdediger van AGW) zegt desgevraagd (door Ronald Bailey, op het libertarische blog Reason) dat Steven Goddard (pseudoniem voor Tony Heller) “…made two major errors in his analysis, which produced results showing a large bias due to infilling that doesn’t really exist. ”
zie: http://reason.com/blog/2014/06/23/did-nasanoaa-dramatically-alter-us-tempe om te zien waar de fouten zitten.
“Steven Goddard” wordt door vrijwel niemand serieus genomen, niet door klimaatwetenschappers, maar ook niet door bestrijders van AGW en de serieuze sceptici zoals McIntyre, Michaels, Lindzen.

Henk001
Henk001
7 jaren geleden

Grappig filmpje. Op dezelfde manier kun je 20 Amerikanen op straat vragen wat de hoofdstad van Nederland is. De meerderheid kiest voor Kopenhagen.

Jack
Jack
7 jaren geleden

Weersverandering bestaat zeer zeker. Dat kun je niet ontkennen. Maar het is een natuurlijk proces waar wij mensen geen tot weinig invloed op hebben.

Johan
Johan
7 jaren geleden

Het aantal groeidagen van planten en bomen nemen in Nederland wel toe.
Dit voorjaar was wel wat extreem in deze. Ik heb maar heel zelden zo goedkoop groenten de afgelopen vier maanden gekocht. Klimaatverandering kan plotseling en schokkend gaan.
Klimaatverandering is niet van de NASA of de Amerikaanse weerdienst, klimaatverandering bestaat zolang de aarde heeft bestaan. Het weer is de laatste half jaar extreem wisselvallig, dat kan dus duiden dat het kouder of warmer wordt en of dat in de bovenste luchtlaag is of vlak aan de aardoppervlakte is nog niet duidelijk. Bovendien kan koude en warme lucht met elkaar vermengen met een snelheid en hoeveelheid die ongecontroleerd gebeurd.

x

Check Also

world economic forum

Bizarre nieuwe filmpjes van World Economic Forum doen wenkbrauwen fronsen

Koeien die dankzij pillen geen methaan meer ...

koning

Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’

Er is veel onrust en onzekerheid, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x