Mens en Dier

Rutte verder onder vuur: ‘Wanneer je als Tweede Kamer dit laat gebeuren, bewijs je dat de democratie dood is!’

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!

De landsadvocaat weigert om in de Tweede Kamer uitleg te geven over het verwijderen van sms’jes door premier Rutte. Een meerderheid van de Kamer wilde de landsadvocaat horen, maar in samenspraak met de premier is besloten om dat verzoek af te wijzen. Rutte gaat ook niet in op de vraag om een algemene toelichting te geven.

“De Advocatenwet bevat een regeling van de taken en positie van de advocaat en het toezicht op zijn werkzaamheden door de orde van advocaten. De artikelen 10a en 11a van de Advocatenwet bevatten een geheimhoudingsplicht die het de advocaat mogelijk maakt zijn beroep uit te oefenen, ook als vertrouwenspersoon in de verhouding tot zijn cliënt. Zonder deze vertrouwelijkheid komen zowel de rechtshulpverlening als de goede rechtsbedeling in het geding. Hiermee is dit een belangrijke waarborg voor het goede functioneren van gerechtelijke procedures. De landsadvocaat heeft u geïnformeerd dat hij het ingaan op uw verzoek niet verenigbaar acht met zijn rol en positie zoals hiervoor toegelicht. Op grond hiervan is het voor hem niet mogelijk de gestelde vragen te beantwoorden,” schrijft Rutte in een Kamerbrief.

Volstrekt onaanvaardbaar

De premier krijgt veel kritiek. “Rutte legt de wens van de meerderheid van de Tweede Kamer naast zich neer. De facto een opgestoken vinger naar de democratie. Volstrekt onaanvaardbaar,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Pek en veren,” reageert energieadviseur Simone Juffermans. “Nooit meer VVD.”

Slechts twee opties

“Jongens, wanneer je als Tweede Kamer dit laat gebeuren, dan bewijs je dat de democratie dood is!” stelt voormalig Kamerlid en senator Gabrielle Popken. “Er zijn slechts twee opties. Eén: de Tweede Kamer stuurt de premier naar huis of twee: alle Kamerleden gaan zelf naar huis. Dit is onacceptabel!”


5 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hamala
Hamala
7 maanden geleden

Rutte nu aan zet om af te treden wat een blamage voor burgers als ook de tweede kamer: afzetten en vervolgen want deze premier is niet boven de wet maar legt de wet naast zich neer dat is het verhaal: weg met de VVD!

Underground
Underground
7 maanden geleden

(“Er zijn slechts twee opties. Eén: de Tweede Kamer stuurt de premier naar huis of twee: alle Kamerleden gaan zelf naar huis. Dit is onacceptabel!”)

Volgens mij is er maar 1 optie. de gehele 2de kamer weg trappen. Ze hebben van het ooit zo mooie Nederland, Lang Lang geleden. 1 Grote zinkhole gemaakt. Waar het volk de dupe van is….. Iedereen heeft recht op mijn mening.

Eugeen
Eugeen
7 maanden geleden

Er is géén enkele democratische lichaamscel aan die Rutte, weg ermee naar de mestvaalt van de geschiedenis. Enkel daar hoort Rutte thuis!!

Ate Hoeksma
Ate Hoeksma
7 maanden geleden

Het wordt tijd dat de tweede kamer eens goed doorgelicht wordt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

143
0
We lezen graag je reactie!x