Mens en Dier

Rutte verder onder vuur: ‘Wanneer je als Tweede Kamer dit laat gebeuren, bewijs je dat de democratie dood is!’

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

De landsadvocaat weigert om in de Tweede Kamer uitleg te geven over het verwijderen van sms’jes door premier Rutte. Een meerderheid van de Kamer wilde de landsadvocaat horen, maar in samenspraak met de premier is besloten om dat verzoek af te wijzen. Rutte gaat ook niet in op de vraag om een algemene toelichting te geven.

“De Advocatenwet bevat een regeling van de taken en positie van de advocaat en het toezicht op zijn werkzaamheden door de orde van advocaten. De artikelen 10a en 11a van de Advocatenwet bevatten een geheimhoudingsplicht die het de advocaat mogelijk maakt zijn beroep uit te oefenen, ook als vertrouwenspersoon in de verhouding tot zijn cliënt. Zonder deze vertrouwelijkheid komen zowel de rechtshulpverlening als de goede rechtsbedeling in het geding. Hiermee is dit een belangrijke waarborg voor het goede functioneren van gerechtelijke procedures. De landsadvocaat heeft u geïnformeerd dat hij het ingaan op uw verzoek niet verenigbaar acht met zijn rol en positie zoals hiervoor toegelicht. Op grond hiervan is het voor hem niet mogelijk de gestelde vragen te beantwoorden,” schrijft Rutte in een Kamerbrief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Volstrekt onaanvaardbaar

De premier krijgt veel kritiek. “Rutte legt de wens van de meerderheid van de Tweede Kamer naast zich neer. De facto een opgestoken vinger naar de democratie. Volstrekt onaanvaardbaar,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Pek en veren,” reageert energieadviseur Simone Juffermans. “Nooit meer VVD.”

Slechts twee opties

“Jongens, wanneer je als Tweede Kamer dit laat gebeuren, dan bewijs je dat de democratie dood is!” stelt voormalig Kamerlid en senator Gabrielle Popken. “Er zijn slechts twee opties. Eén: de Tweede Kamer stuurt de premier naar huis of twee: alle Kamerleden gaan zelf naar huis. Dit is onacceptabel!”


5 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hamala
Hamala
1 jaar geleden

Rutte nu aan zet om af te treden wat een blamage voor burgers als ook de tweede kamer: afzetten en vervolgen want deze premier is niet boven de wet maar legt de wet naast zich neer dat is het verhaal: weg met de VVD!

Underground
Underground
1 jaar geleden

(“Er zijn slechts twee opties. Eén: de Tweede Kamer stuurt de premier naar huis of twee: alle Kamerleden gaan zelf naar huis. Dit is onacceptabel!”)

Volgens mij is er maar 1 optie. de gehele 2de kamer weg trappen. Ze hebben van het ooit zo mooie Nederland, Lang Lang geleden. 1 Grote zinkhole gemaakt. Waar het volk de dupe van is….. Iedereen heeft recht op mijn mening.

Eugeen
Eugeen
1 jaar geleden

Er is géén enkele democratische lichaamscel aan die Rutte, weg ermee naar de mestvaalt van de geschiedenis. Enkel daar hoort Rutte thuis!!

Ate Hoeksma
Ate Hoeksma
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat de tweede kamer eens goed doorgelicht wordt.

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x