Wetenschap

Multidimensionale zwarte gaten en piëzo-elektriciteit

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door extra dimensies toe te voegen aan een zwart gat wordt het gebied in theorie vast en vloeibaar tegelijk. Door de vaste vorm te buigen kan een elektrisch veld ontstaan.

In een vierdimensionaal universum, drie dimensies in ruimte en één dimensie in tijd, nemen zwarte gaten een enkel punt in de tijdruimte in.

De snaartheorie stelt dat een zwart gat een zwarte snaar wordt zodra je een vijfde dimensie toevoegt. Een zesde dimensie levert een ‘zwart braan’ op. Een braan is binnen de snaartheorie een ruimtelijk uitgestrekt object.

Quark-gluonplasma

Dit multidimensionale universum heeft een grens, die er wiskundig gezien bijna net zo uitziet als de vergelijkingen voor quark-gluonplasma (QGP), een fase van materie die ontstaat bij extreem hoge temperaturen en dichtheid.

Experimenten aan het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) poogden in de jaren tachtig om dit plasma te produceren, maar de eerste experimenten waren slechts gedeeltelijk succesvol.

De effecten bij de grens van het multidimensionale universum worden ook gezien bij de gedragingen van een zwart braan, wat betekent dat branen kunnen worden gebruikt om de eigenschappen van het quark-gluonplasma vast te stellen.

Piëzo-elektrisch materiaal

Om zwarte branen te kunnen omschrijven zijn de Einstein-vergelijkingen nodig. En die zijn complex en ingewikkeld, aldus Joan Camps van de Universiteit van Cambridge.

Natuurkundigen toonden eerder aan dat zwarte branen zich gedragen als een vloeistof, maar nu heeft Jay Armas van de Universiteit van Kopenhagen laten zien dat zwarte branen ook in vaste toestand kunnen bestaan.

Als een zwart braan een elektrische lading heeft wordt de mechanische spanning omgezet in een elektrisch veld zodra het wordt gebogen, waardoor het lijkt op piëzo-elektrisch materiaal. Armas hoopt dat de resultaten meer inzicht geven in het quark-gluonplasma.

Zo kan dit multidimensionale zwarte gat worden beschreven op basis van eenvoudige, alledaagse concepten. Het onderzoek is verschenen in Physical Review Letters.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
9 jaren geleden

De moraal van dit verhaal: Pas op met ascenderen naar hogere dimensies, want voor je het weet verzuip je in een vloeibaar zwart gat.

Marco
Marco
9 jaren geleden

Beste mensen,

Deel 1:
Wat ik zelf jaren geleden al had voorspelt blijkt nu steeds meer vaste voet aan grond te krijgen. We leven in een elektrisch universum. Een universum waar er geen aannames, theorieën en flink veel axiomas bestaan zoals donkere materie en energie, zwarte gaten, neutronensterren en een zon met onverklaarbare zonnevlekken – maar een universum die middels het model van het elektrische universum (nagenoeg) volledig kan worden verklaard. In dit model krijgt ook onze eigen rol een plek en die lijkt verdomd dichtbij het Scheppingsverhaal te komen waarin geen plek meer is voor de oude achterhaalde Oerknal.

Kijk naar onderstaande docu voor een verbluffende uitleg over het elektrische universum (met Ned subs: van Martien Jan):

http://www.youtube.com/watch?v=gih9vdgfkm0

En deze docu over de oerknal (fraude):
http://www.youtube.com/watch?v=1yTfRy0LTD0

Marco
Marco
9 jaren geleden

Deel 2:

Het universum blijkt vol energie te zitten (what’s new) en de verklaring voor de onderlinge verbondenheid is hiermee direct aangetoond (elektriciteit/magnetisme en aantrekkende kracht – zie filamenten en Birkeland stromen – De elektrische bruggen – http://ngwd.nl/nl/Nieuwe_ontwikkelingen/afb_nwe_ontwikkelingen/TheElectricBridgeNL-eindversie%20zonder%20voetnoten.pdf).

Dit was waar oa. Einstein stuk op liep in zijn theorie van alles. Einstein liet elektriciteit weg uit zijn theorieën waardoor hij nooit een bevredigend antwoord kon geven over hoe die theorie van alles er dan uit moest zien. Denk eventjes aan de mooie foto’s van ons universum die veel weg hebben van elektrische geladen plasma’s (de zogeheten Nebula’s). En wat blijkt – in een laboratorium kan dit volledig worden aangetoond met exact dezelfde foto’s – wederom zonder CERN. CERN is in mijn optiek louter bedoeld als het opsporen van deeltjes en geeft absoluut geen verklaring voor een eventuele theorie van alles – bij lange na niet. Zwaartekracht was nu juist het vraagstuk waar Einstein zijn theorie voor alles in probeerde te verwerken, maar dit dus nooit voor elkaar kreeg, met het elektrisch universum kan dit wel. Zwaartekracht bestaat dan ook niet, waarmee we direct de relativiteitstheorie maar eventjes ter discussie stellen, want die blijkt ook debet te zijn voor verkeerde vertrekpunten vanuit onze ‘wetenschap’. De heilige huisjes zullen 1 voor 1 gaan omvallen.

Tesla verwierp bijvoorbeeld begin 20e eeuw al de relativiteitstheorie:

http://www.quotesstar.com/quotes/i/i-hold-that-space-cannot-174286.html

zie bovenste quote.

HG, Marco

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

[quote name=”Bert”]De moraal van dit verhaal: Pas op met ascenderen naar hogere dimensies, want voor je het weet verzuip je in een vloeibaar zwart gat.[/quote]
M.a.w je snapt er niet een klap van, en dan schrijf je dus zoiets.Applaus voor jezelf.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x