Universum

De vijfde planeet: Maldek

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wet van Titius-Bode geeft de afstand van planeten tot de zon aan op basis van hun rangnummer.

Omdat de wet alleen houdbaar is als voor Jupiter rangnummer 6 wordt gehanteerd, is door sterrenkundigen voorspeld dat zich tussen Mars en Jupiter een nog onontdekte planeet zou bevinden.

Toen Uranus in 1781 en Ceres in 1801 werden ontdekt dacht men dat de wet klopte en betrouwbaar was. Voor de later ontdekte planeet Neptunus en dwergplaneet Pluto week de werkelijke afstand aanmerkelijk af.

Planet V

Hoewel de theorie niet langer wordt toegepast om objecten rond een ster te ontdekken, is het interessant om op te merken dat volgens de wet een vijfde planeet moet hebben bestaan waar vandaag de dag de asteroïdengordel wordt gevonden.

In 2002 maakten NASA-wetenschappers John Chambers en Jack Lissauer tijdens een internationale bijeenkomst bekend dat tussen Mars en de asteroïdengordel een vijfde planeet moet zijn geweest. Zij kwamen op basis van computersimulaties tot deze ontdekking en noemden het hemellichaam Planet V.

Late Heavy Bombardment

Het tweetal postuleerde dat de omloopbaan van de vijfde planeet instabiel was waardoor de planeet uiteindelijk in botsing kwam met de asteroïdengordel. Volgens Chambers en Lissauer veroorzaakte de klap de Late Heavy Bombardment.

Dit was een periode van ongeveer 4 tot 3,8 miljard jaar geleden waarin het binnenste gedeelte van het zonnestelsel (de aarde en de maan en de planeten Venus, Mercurius en Mars) blootstonden aan een veel groter dan gemiddeld aantal inslagen van meteorieten.

Op aarde is geen bewijs voor het Late Heavy Bombardment te vinden, omdat de oudste aardse gesteenten slechts 3,8 miljard jaar oud zijn. Misschien biedt planeet Venus uitkomst.

Maldek

Vanuit het noorden gezien draait Venus in tegenstelling tot alle andere planeten met de klok mee om haar as. Is het bombardement verantwoordelijk geweest voor dit verschijnsel? Er is namelijk een hypothese die stelt dat een grote meteorietinslag voor de retrograde-rotatie heeft gezorgd.

Een schooljongen uit de Russische regio Krasnodar ontkrachtte op negenjarige leeftijd een 150 jaar oude theorie over het ontstaan van de asteroïdengordel. “De wetenschappers hadden twee theorieën,” zei Andrey Khlopin. “Volgens de ene theorie was de asteroïdengordel een planeet en volgens de andere een planeet-in-wording. Maar mijn theorie stelt dat het een planeet was met meerdere manen.”

In bepaalde kringen staat de vijfde planeet bekend onder de naam Phaeton of Maldek. In onderstaande video van RT uit 2007 doet het wonderkind zijn theorie uit de doeken:

Foto: NASA

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arthax
Arthax
9 jaren geleden

Phaeton.. niet Maldek of Phaeton of Maldek, die term wordt alleen in de ufo en channeling hoek gehanteerd.. beetje ongelukkige keuze van de titel.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

[quote name=”Arthax”]Phaeton.. niet Maldek of Phaeton of Maldek, die term wordt alleen in de ufo en channeling hoek gehanteerd.. beetje ongelukkige keuze van de titel.[/quote]
Vraagje In welke hoek zit je nu??En als je dat hebt beantwoord, bleek je schrijven overbodig!!!Want wat en waar staat Niburu voor??JUIST!!

Daan
Daan
9 jaren geleden

Bashar (Bashar.org) heeft al tientallen jaren geleden aangegeven dat Maldek (zoals hij het noemt) de vijfde planeet was en hoe deze heeft bijgedragen aan hoe alles nu is.

Dit filmpje is trouwens ook wel oud

Nique
Nique
9 jaren geleden

Dat afschieten van een raket kan in Nederland niet eens. Want dan staat de ‘veiligheid’ in het gedrag etc. We maken onze kinderen dood door alles te steriliseren en ‘dood’ te maken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x