Financieel

1100 euro per maand. En daar hoef je niets voor te doen

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lange tijd werd er lacherig gedaan over het basisinkomen. Het zou een absurde utopie zijn. In België wordt er nu echter serieus over gesproken.

“Het wordt tijd dat ook ons land onderzoekt of het een basisinkomen kan invoeren,” zei het Belgische Kamerlid Nele Lijnen.

Je hoeft er niets voor te doen en alles waarvoor je werkt, komt erbovenop.

Limiet

Volgens de OESO kan België nu al makkelijk 750 euro per maand per individu uitkeren als alle onderdelen van de sociale zekerheid worden geschrapt die niet aan onze gezondheidszorg zijn gerelateerd, aldus Lijnen, die in haar boek Win for life pleit voor invoering van het basisinkomen.

Ze gaat uit van 1100 euro per maand. Dat bedrag ligt boven de armoedegrens en is ook niet dermate hoog dat het onbetaalbaar wordt.

Lijnen wijst erop dat we in onze maatschappij een limiet hebben bereikt. We moeten steeds langer werken om de huidige welvaart te behouden.

Fikse besparing
1100 euro per maand. En daar hoef je niets voor te doen
Nele Lijnen (Facebook)

Daarnaast komen er steeds meer gepensioneerden bij en nemen robots steeds meer werk over waardoor er bij de overheid minder binnenkomt aan inkomstenbelasting.

Het basisinkomen vervangt het systeem van uitkeringen en vergoedingen. Denk aan kinderbijslag, pensioen, werkloosheidsuitkering, enzovoorts.

“Dat betekent een stuk minder bureaucratie en dus een fikse besparing,” zegt Lijnen. “Extreme armoede zal verdwijnen en fraude wordt zinloos.”

Onbetaalbaar

Het basisinkomen is volgens het Kamerlid geen luxe, maar een noodzaak, aangezien ons systeem onbetaalbaar is geworden.

“De wereld verandert steeds sneller en onze overheid is niet meer in staat om zich aan te passen,” zegt ze. “Niets doen is geen optie.”

Tegendeel

Critici zeggen dat mensen niet meer blijven werken als ze een basisinkomen krijgen. Volgens Lijnen bewijzen alle experimenten het tegendeel.

“De meesten willen vooruit in het leven: ze blijven aan de slag,” benadrukt ze.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yesyester
Yesyester
5 jaren geleden

Ik stem voor, 2200€ (Met mijn vrouw erbij)extra dan kan ik 2 dagen minder werken.
Dan blijft er meer tijd over voor de opvoeding en rust in ons leven.
En ga ik 2 x per jaar op vakantie ipv 1x
Win win situatie

droogtrommel
droogtrommel
5 jaren geleden

Ik denk ook dat ze blijven werken als ze een kleine vergoeding krijgen, dan hebben ze namelijk net iets meer dan hun buren.

bert s
bert s
5 jaren geleden

Wat is er nieuw? Een uitkering is toch al een soort basisinkomen. Enkele kennissen van mij leven al jaren op een uitkering/basisinkomen zonder daar überhaupt iets voor te doen.

enkidoe
enkidoe
5 jaren geleden

Ons sociale zekeringsstelsel is gebaseerd op solidariteit. Iedereen draagt een steentje bij door van zijn inkomen een flink stuk als een Chinese vrijwilliger af te staan. Ons huidige stelsel heeft al een flinke aanzuigende werking op Migrantiërs die nooit hebben meegeholpen solidair te zijn en dit over het algemeen ook niet zullen zijn(genoeg onderzoeken tonen dat aan). onder andere hierdoor staat ons stelsel onder druk.

Een basisinkomen zal e.e.a. echt niet verbeteren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

60
0
We lezen graag je reactie!x