Archeologie

Mysterieus iets gevonden op Google Earth. Onderzoekers staan voor een raadsel. Enig idee wat dit is?

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2007 zocht een amateurarcheoloog op satellietbeelden naar vindplaatsen toen zijn aandacht werd getrokken door een vreemde figuur in de woestijn.

De foto’s waren gemaakt boven de steppe van Noord-Kazachstan. De geogliefen die werden ontdekt waren zo opvallend dat ze zelfs de aandacht trokken van NASA-wetenschappers.

Met behulp van satellieten onderzochten ze het woestijnachtige gebied. Ze ontdekten al snel meer vreemde symbolen in het landschap.

Indruk

In Kazachstan zijn honderden vreemde geogliefen ontdekt. Ze bestaan uit kruizen, stippen, ringen of lijnen.

“Ze zijn prachtig, enorm en laten zien dat de mens dingen kan doen die zelfs vanuit de ruimte indruk maken,” zei Amanda Marchetti van DigitalGlobe, die de foto’s analyseerde, in het programma What On Earth?

Onontdekt

Onderzoekers die naar het gebied afreisden kwamen tot de ontdekking dat de patronen bestaan uit heuvels van aarde. Ze lijken bovendien veel ouder te zijn dan gedacht.

Door hun enorme omvang zijn ze duizenden jaren onontdekt gebleven. Ze zijn enkel zichtbaar vanuit de lucht. Door en voor wie zijn ze gemaakt?

[Science Channel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Kazachstan zou een buitenaardse ambassade ķrijgen.

Spirit_himalaya27
Spirit_himalaya27
5 jaren geleden

De piramides van Kazachtstan

J@n
5 jaren geleden

Hoelang loopt de mensheid nu rond op deze aarde? Hoe oud is de aarde? Tja, hoeveel verschillende rassen en bevolking groepen hebben hiervoor geleefd en is daar heel weinig van over. Men heeft alleen aandacht voor de mensheid van enkele duizenden jaren geleden, hoe was het 20 miljoen jaar geleden?

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

iets te ver ingezoomd…. het is de kontkant van een spijkerbroek

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x