Homepagina » Gezondheid » Nieuw: de cannabispil voor dementerenden
Nieuw: cannabispil voor dementerenden

Nieuw: de cannabispil voor dementerenden

Ouderen die lijden aan dementie kunnen waarschijnlijk snel de cannabispil gebruiken, een nieuw medicijn met rustgevende cannabis.

Onderzoek in het UMC St Radboud toont aan dat dementerenden geen last krijgen van negatieve bijwerkingen, zoals duizeligheid of hallucinaties. Dat zijn de voorwaarden om de cannabispil te verstrekken.

Het medicijn is ontwikkeld door het Universitair Medisch Centrum in Nijmegen. Voorheen was al bekend dat jongeren geen bijwerkingen kregen van Namisol, de fabrieksnaam voor de pil. Nu bij ouderen ook geen duizeligheid en hallucinaties zijn waargenomen en ze er ook niet high van worden, is de laatste horde naar algemene verstrekking dichterbij gekomen.

Ei van Columbus

Volgens Radboud-arts Marcel Olde Rikkert kan cannabis het ei van Columbus zijn voor pijnklachten en gedragsproblemen bij dementerenden. Hij hoopt dat de cannabispil tegen 2014 wordt geïntroduceerd.

Zo’n 40 tot 60 procent van de dementerenden heeft pijnklachten. “De pijn blijft rondzingen via het brein. Deze mensen krijgen bewegingsdrang, met onrust voor henzelf en omgeving tot gevolg. We vermoeden dat veel klachten met deze pil verdwijnen,” aldus Olde Rikkert.

THC

Namisol wordt gemaakt door het farmaceutische bedrijf Echo. De werkzame stof van de pil is THC. Enkele jaren geleden werd begonnen met het onderzoek naar mogelijke toepassingen bij de behandeling van ontstekingspijnen en alzheimer. Het onderzoek is voor de helft gefinancierd met Europese subsidies.

Het positieve effect van THC is al langer bekend. “Het voordeel van de tabletten is de lage dosis,” zei Olde Rikkert. “Van de pillen is daarnaast duidelijk hoeveel THC er precies in zit, waardoor we veel gecontroleerder kunnen doseren dan bij het roken van de stof. We streven naar een lichte ontspanning, wat vooral bij alzheimerpatiënten van belang is.”

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Zo, nu eerst een slok cannabisolie. Goed tegen kanker en nu dus ook voor mijn dementie. Ben alleen vergeten waar ik die olie kon kopen.

  o, niet te koop bij de apotheek???

  1 likes
 2. Dit geloof ik best .Als het bij m.s goed werkt dan kan het ook zeker bij dementerende
  Werken .

  0 likes
 3. Is er wat voor te zeggen om de cannabispil in doordrukstrip bij de drogist in het assortiment op te nemen ?

  Of zeg ik nu iets onzinnigs ?

  0 likes
 4. Namisol wordt gemaakt door het farmaceutische bedrijf Echo.

  Dus je hoeft niet te verwachten dat deze pil een onschuldige pil is, want het is een farmaceutisch product!

  Deze pil heeft dan ook niets met de wietplant te maken maar kan je beter synthetische cannabis noemen.

  Dus Niburu, je hoeft er geen reclame voor te gaan maken als je om je medemens geeft.

  0 likes
 5. “De cannabispil voor dementerenden”. Dan moeten ze het niet vergeten in te nemen natuurlijk!

  Sorry, kon het niet laten! 😀

  0 likes
 6. [quote name=”ikzelfzelf”]Namisol wordt gemaakt door het farmaceutische bedrijf Echo.

  Dus je hoeft niet te verwachten dat deze pil een onschuldige pil is, want het is een farmaceutisch product!

  Deze pil heeft dan ook niets met de wietplant te maken maar kan je beter synthetische cannabis noemen.

  Dus Niburu, je hoeft er geen reclame voor te gaan maken als je om je medemens geeft.[/quote]

  het is geweldig dat het oude denkpatroon nu mag gaan veranderen ,er komen discussies los zo ,de mensen die het al gebruiken in de vorm van thee voor (zoals ik) de Ziekte van Bechterew ,maar ook gezonde mensen en kinderen .Het kan nu bespreekbaar worden . Dat is geweldig en voor de farmaceutische wereld is dit een giga groet verandering ,en weet dat alle verandering beweging brengt tot het betere.
  Warme Hart Groet Patricia.

  0 likes
 7. [quote name=”ikzelfzelf”]Namisol wordt gemaakt door het farmaceutische bedrijf Echo.

  Dus je hoeft niet te verwachten dat deze pil een onschuldige pil is, want het is een farmaceutisch product!

  Deze pil heeft dan ook niets met de wietplant te maken maar kan je beter synthetische cannabis noemen.

  Dus Niburu, je hoeft er geen reclame voor te gaan maken als je om je medemens geeft.[/quote]

  Wast had jij dan gedacht, dat ze medicijnen gemaakt door de lokale dealer in een achterkamertje zouden testen en op de markt brengen? Dan zijn de hoeveelheden THC lekker constant idd 😛
  Echo Pharmaceuticals is in 2006 opgericht om cannabis als medicijn op de markt te kunnen brengen.
  http://www.ncsm.nl/english/research-and-development/echo-pharmaceuticals

  0 likes
 8. Enkel en alleen THC tegen dementie in een pilletje zet ik een vraagteken bij.Cannabis heeft wel een positieve werking op de hersenen, maar meer in de vorm van cannabinoidenzuren, die tevens ook als sterke antioxidanten werken.

  http://www.youtube.com/watch?v=c8EdQHWhAT8

  0 likes
 9. Ik rook het liever in een bong, dat kan ook heel gedoseerd.
  En na het inademen blaas ik het uit, hoef ik geen pil voor te slikken.

  0 likes
 10. Dat THC werd bestudeerd tegen sommige verschijnselen van Alzheimer was,is mij bekend en de uitkomst ook.Wat mij alleen dwarszit, is deze zin uit het artikel:Namisol wordt gemaakt door het farmaceutische bedrijf Echo. De werkzame stof van de pil is THC.Moeten we dat opvatten, dat ze kunstmatig THC namaken??Dan zie ik het liever druk worden met dementerende mensen in de coffeeshop,of nog beter dat familie het biologisch voor ze teelt.En heb ik even mazzel,ik rook het al als antistof tegen kanker, komt dementie daar gratis bij!!”Wiet het meest veelzijdige plantje, wat je ziet”.

  0 likes
 11. [quote name=”Hunting Wolf”]Dat THC werd bestudeerd tegen sommige verschijnselen van Alzheimer was,is mij bekend en de uitkomst ook.Wat mij alleen dwarszit, is deze zin uit het artikel:Namisol wordt gemaakt door het farmaceutische bedrijf Echo. De werkzame stof van de pil is THC.Moeten we dat opvatten, dat ze kunstmatig THC namaken??Dan zie ik het liever druk worden met dementerende mensen in de coffeeshop,of nog beter dat familie het biologisch voor ze teelt.En heb ik even mazzel,ik rook het al als antistof tegen kanker, komt dementie daar gratis bij!!”Wiet het meest veelzijdige plantje, wat je ziet”.[/quote]

  Rook jij het dagelijks ? Met tabak in de vorm van een joint of via een bong ?
  En haal jij het bij een coffeeshop ?

  0 likes
 12. [quote name=”RRR”][quote name=”Hunting Wolf”]Dat THC werd bestudeerd tegen sommige verschijnselen van Alzheimer was,is mij bekend en de uitkomst ook.Wat mij alleen dwarszit, is deze zin uit het artikel:Namisol wordt gemaakt door het farmaceutische bedrijf Echo. De werkzame stof van de pil is THC.Moeten we dat opvatten, dat ze kunstmatig THC namaken??Dan zie ik het liever druk worden met dementerende mensen in de coffeeshop,of nog beter dat familie het biologisch voor ze teelt.En heb ik even mazzel,ik rook het al als antistof tegen kanker, komt dementie daar gratis bij!!”Wiet het meest veelzijdige plantje, wat je ziet”.[/quote]

  Rook jij het dagelijks ? Met tabak in de vorm van een joint of via een bong ?
  En haal jij het bij een coffeeshop ?[/quote]
  Ik rook het dagelijks zonder tabak, en verbouw mijn eigen “Wietje”.Omdat de wiet in de coffeeshop met kunstmesten wordt gekweekt.Daarom zeg ik ook dat je het beste in het geval dementie, familie laat kweken.O Ja, voor het slapen gaan, neemt deze jongen nog een waterpijpje met wiet.(Eigen teelt. Guerilla teelt).

  0 likes
 13. RRR: Als je leverkanker hebt en een deel van je lever is al weggenomen,dan willen ze graag dat je voor de zekerheid een chemokuurtje neemt.Ik heb tegen mijn behandeld arts gezegd:Dat los ik op met “Cannabis” maar ik laat me niet afbranden door een farmaceutje!!De arts:Ik kan je niet dwingen maar toch zou u dat wel doen??Ik: Ja.En tot nu toe gaat het perfect bij de nacontrole,s.Soms zie ik de verbazing in de arts zijn ogen!!!!!

  0 likes
 14. RRR: Ik heb een “mediwietpas” en kan het dus legaal verkrijgen.Maar wat je daar kan krijgen, haalt het niet eens bij wat ik zelf verbouw!!

  0 likes
 15. Voor de gene die de moeite niet nemen om zelf een background check te doen over dit artikel, het is gewoon thc uit de plant en geen kunstmatig gemaakt goedje.
  http://www.echo-pharma.com/en/products-and-pipeline/namisol/
  Een goed begin naar een legaal cannabis alternatief zonder chemische rommel, gemaakt van een natuurlijk product.
  Nu maar hopen dat het plantje hierdoor legaal wordt en een iedereen er van kan profiteren, en niet alleen de dealers de kwekers en justitie.

  0 likes
 16. Cannabis is een supplement als 1 ieder ander supplement. Als je het teveel toepast zal je daar niet zozeer van genieten dan als je het balanceert met de rest van je gewoontes. Alles is goed ! Het hangt gewoon van de persoon af wat hij ermee doet …

  You have your life in your own hands 😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronavirus

Coronavirus ontsnapt uit laboratorium waar biowapens worden gemaakt? Deskundige schetst huiveringwekkend beeld

Het dodelijke coronavirus dat zich over de ...

koning

Koning over Holocaust: mag nooit meer gebeuren. Waarom wil hij deze geheime dossiers over oorlogsmisdadigers dan niet vrijgeven?

Koning Willem-Alexander reisde afgelopen week naar Israël ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.