Universum

Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruim een maand nadat ruimtesonde Dawn lichtgevende stippen op dwergplaneet Ceres vastlegde, breken wetenschappers nog steeds hun hoofd over het mysterieuze verschijnsel. Sommige wetenschappers denken dat het mogelijk vulkanische ijsuitbarstingen zijn.

In plaats van magma, komt er dan water, ammonia en methaan uit de krater. Wetenschappers van NASA vermoeden dat er ook oceanen voorkomen op de dwergplaneet. Het hemellichaam ligt in de planetoïdengordel, de regio tussen Mars en Jupiter.

Death Star

Volgens UFO-spotters zijn de lichten gemaakt door aliens. Op veel verschillende internetfora wordt beweerd dat Ceres een reusachtig buitenaards ruimtestation is dat – net als de Death Star in Star Wars – is vermomd als planeet.

“Het licht is wit van kleur, zoals stadsverlichting, niet oranje of rood zoals een vulkaan,” zei één UFO-spotter. “Er zijn twee lichten te zien. De grootste stip is vierkant van vorm, de kleinere driehoekig. Denk je nog steeds dat het een vulkaan is?”

“Ceres is het grootste object in de planetoïdengordel en heeft een doorsnee van slechts 950 kilometer,” klinkt het nog. “Dit zijn enorme deuren waar schepen doorheen gaan. Ik zeg dat Ceres is veranderd in een buitenaards ruimtestation. Het oppervlak is bedekt met een laag stof dat het station beschermt tegen aanvallen, meteorieten en straling. Doet denken aan de Death Star.”

Een andere UFO-spotter: “Deze twee stippen hebben geen natuurlijke oorsprong. Wat is de kans op een dubbele uitbarsting in een gigantisch kraterbekken? Wellicht gaat het om een kleine buitenaardse mijnbouwbasis. We zullen het in december gaan zien, tenzij Dawn voor die tijd wordt neergeschoten door de aliens.”

Nog te vroeg

Anderen zijn voorzichtiger. Eén iemand zei dat het kan gaan om licht dat wordt gereflecteerd door vloeibaar kwik aan het oppervlak. De meest recente foto’s van de lichten op Ceres dateren van 14 en 15 april. Dawn draait sinds maart in een baan om de dwergplaneet.

NASA hoopt de stippen vanaf volgende week vanaf een afstand van 21.600 kilometer te kunnen bekijken. Op 9 mei zal de ruimtesonde nog dichter in de buurt van Ceres komen. Dawn-hoofdonderzoeker Chris Russell zegt dat het nog te vroeg is om een verklaring te kunnen geven voor de lichten.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lucc
Lucc
7 jaren geleden

In het begin zie je ook iets ‘lichtgevend’ , daar wordt niks over gezegd???

Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Doe die koelkast dicht!

alles is voor-r-aad;...
alles is voor-r-aad;...
7 jaren geleden

wanner het deuren of afsluitenergievelden zijn. zijn deze buiten aardse nog slim ook een voor IN en een voor UIT. kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen.

henk001
henk001
7 jaren geleden

Ze geven geen licht, ze reflecteren alleen (zon-)licht.
Ik wordt altijd weer vrolijk van dit soort fantasieën. Of het nu een heldere komeet of een onverwacht object op een planetoïde of een maan van Saturnus of weet ik veel is — altijd zijn er mensen die er gretig op springen en hun wildste fantasieën er op los laten.
Vooral even wachten tot Dawn voldoende is afgezakt om het van dichtbij te bekijken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x