Homepagina » Universum » Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?
Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?

Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?

Ruim een maand nadat ruimtesonde Dawn lichtgevende stippen op dwergplaneet Ceres vastlegde, breken wetenschappers nog steeds hun hoofd over het mysterieuze verschijnsel. Sommige wetenschappers denken dat het mogelijk vulkanische ijsuitbarstingen zijn.

In plaats van magma, komt er dan water, ammonia en methaan uit de krater. Wetenschappers van NASA vermoeden dat er ook oceanen voorkomen op de dwergplaneet. Het hemellichaam ligt in de planetoïdengordel, de regio tussen Mars en Jupiter.

Death Star

Volgens UFO-spotters zijn de lichten gemaakt door aliens. Op veel verschillende internetfora wordt beweerd dat Ceres een reusachtig buitenaards ruimtestation is dat – net als de Death Star in Star Wars – is vermomd als planeet.

“Het licht is wit van kleur, zoals stadsverlichting, niet oranje of rood zoals een vulkaan,” zei één UFO-spotter. “Er zijn twee lichten te zien. De grootste stip is vierkant van vorm, de kleinere driehoekig. Denk je nog steeds dat het een vulkaan is?”

“Ceres is het grootste object in de planetoïdengordel en heeft een doorsnee van slechts 950 kilometer,” klinkt het nog. “Dit zijn enorme deuren waar schepen doorheen gaan. Ik zeg dat Ceres is veranderd in een buitenaards ruimtestation. Het oppervlak is bedekt met een laag stof dat het station beschermt tegen aanvallen, meteorieten en straling. Doet denken aan de Death Star.”

Een andere UFO-spotter: “Deze twee stippen hebben geen natuurlijke oorsprong. Wat is de kans op een dubbele uitbarsting in een gigantisch kraterbekken? Wellicht gaat het om een kleine buitenaardse mijnbouwbasis. We zullen het in december gaan zien, tenzij Dawn voor die tijd wordt neergeschoten door de aliens.”

Nog te vroeg

Anderen zijn voorzichtiger. Eén iemand zei dat het kan gaan om licht dat wordt gereflecteerd door vloeibaar kwik aan het oppervlak. De meest recente foto’s van de lichten op Ceres dateren van 14 en 15 april. Dawn draait sinds maart in een baan om de dwergplaneet.

NASA hoopt de stippen vanaf volgende week vanaf een afstand van 21.600 kilometer te kunnen bekijken. Op 9 mei zal de ruimtesonde nog dichter in de buurt van Ceres komen. Dawn-hoofdonderzoeker Chris Russell zegt dat het nog te vroeg is om een verklaring te kunnen geven voor de lichten.

[Express]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Gewoon even een telescoop erop richten, de Hubble bv of even aan het vaticaan vragen of ze een kijkje willen nemen .

  Het Vaticaan; centrum van Dajjal.

  We nemen dagelijks zoveel dingen voor waar en logisch aan, dat het nooit in ons opkomt om ze object te maken van een neutrale studie.

  De Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld is niet grondeigenaar van het land waarop het is gevestigd.
  Het continent word geleased aan het Amerikaans volk door het Brits Koningshuis. Belastinggelden worden sinds de Onafhankelijkheidsoorlog (en nog steeds) overgemaakt aan de vroegere Virginia Company, daarna de London Company en nu, het leasebedrijf “the Crown” van het Brits Koningshuis.
  Het Brits Koningshuis op zijn beurt heeft maar 1 huis aan wie het antwoordt en dat is het Vaticaan.

  2. Vreemd genoeg is het Vaticaan bezitter of financier van alle noemenswaardige telescopen en observatoria ter wereld.
  Voordat ook maar 1 beeld van het heelal op onze netvliezen verschijnt, wordt het eerst bekeken door het Vaticaan?

  Waarom gedoogt het Vaticaan telescopen met namen als Lucifer en waarom worden daarmee planeten gevolgd als planeet X.
  Vatican Tied Mount Graham Observatory Launches LUCIFER Telescope (http://canadafreepress.com/index.php/article/22407)

  3. Het Vaticaan bezit de grootste Bibliotheek ter wereld met 1ste drukken van veel boeken o.a. de overleveringen van Discipelen van Eesaa/Jezus alayhissalaam, die niet in de huidige Bijbel terugkomen.

  Toen de Qumran-rollen bijvoorbeeld werden gevonden in het Midden-Oosten, werden deze rollen niet vrijgegeven maar eerst door het Vaticaan bekeken. Eigenlijk zijn ze nog steeds niet vrijgegeven, er wordt gedaan alsof ze vrij zijn om ze te bekijken; ik zou zeggen probeer maar toestemming te krijgen om manuscripten van Vaticaan te mogen bekijken.

  Er zijn tevens bedrijven (zoals het Vaticaan) die inkten bezitten die 1000 tot 2000 jaar oud zijn; ook zijn er bedrijven (zoals het Vaticaan) die papyrusrollen/papieren bezitten die meer dan 1000 tot 2000 jaar oud zijn.
  Met deze inkten en deze papieren zou je documenten kunnen maken die 2000 jaar oud zijn.

  De definitie van Geschiedenis is ; dat wat in Geschiedenisboeken wordt beschreven als de geschiedenis. Er is maar 1 toonaangevende encyclodie en dat is Encyclopedia Brittannica.

  http://www.youtube.com/watch?v=9FY0930P9Qc

  http://www.youtube.com/watch?v=JPyS__WEEd8&feature=related

  0 likes
  • “het Vaticaan bezitter of financier van alle noemenswaardige telescopen en observatoria ter wereld”.
   Daar kun je me vast de bewijzen voor geven? Je mag je tot de belangrijkste beperken: HST; DdlMO (Canarische eil.); Mauna Kea Observatory (Hawai); ESO (Chili); SAO (Rusland).

   1 likes
 2. In het begin zie je ook iets ‘lichtgevend’ , daar wordt niks over gezegd???

  0 likes
 3. Doe die koelkast dicht!

  0 likes
 4. alles is voor-r-aad;...

  wanner het deuren of afsluitenergievelden zijn. zijn deze buiten aardse nog slim ook een voor IN en een voor UIT. kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen.

  0 likes
 5. Ze geven geen licht, ze reflecteren alleen (zon-)licht.
  Ik wordt altijd weer vrolijk van dit soort fantasieën. Of het nu een heldere komeet of een onverwacht object op een planetoïde of een maan van Saturnus of weet ik veel is — altijd zijn er mensen die er gretig op springen en hun wildste fantasieën er op los laten.
  Vooral even wachten tot Dawn voldoende is afgezakt om het van dichtbij te bekijken.

  0 likes
 6. Ik zou het super vinden als dit een planeet was waar beschaving op te vinden zou zijn. Ik geloof ook dat wij op aarde niet de enige wezens zijn in het universum.

  Maar dat op Ceres zou net zo goed een kwikmeer kunnen zijn, of een meer met een ander metaal/element.

  0 likes
  • De gemiddelde temperatuur op Ceres is min 106 gr C dat is 97 graden onder het stolpunt van kwik. Een meer van vloeibaar kwik (of welk ander metaal, met allemaal hogere stolpunten, ook )zal dus niet lukken.

   0 likes
 7. “Het licht is wit van kleur, zoals stadsverlichting, niet oranje of rood zoals een vulkaan,” zei één UFO-spotter.

  zucht. dus als het niet voldoet aan de natuurkundige omstandigheden die we op deze aardbol hebben, is het een alien. hoezo kortzichtig. valt me nog mee dat het geen complot is dat de Amerikanen hebben voorbereid. ieder bericht hier hangt tegenwoordig van “complotten” aan elkaar.

  0 likes
 8. Je bent gekke Henkie toch niet he? doe zelf je huiswerk of heb je andere plannetjes ?

  The Pope’s Top Vatican Astronomer Admits To Operating The Project Lucifer Telescope On Mount Graham
  https://www.youtube.com/watch?v=CvekoiI_HuQ

  0 likes
  • Het Vaticaan heeft als onderdeel van haar wetenschappelijke afdeling zelf een observatorium en een afdeling astronomie. Dat was bekend. Heeft in Mt Graham de VATT ingericht, dat was bekend. Neemt deel aan het LUCIFER project in datzelfde observatorium, een waarneemprogramma op zoek naar exoplaneten (niet planet X in ons eigen zonnestelsel). Allemaal prima. Maar waarom zo’n waas van geheimzinnigheid? Ze zullen niet enthousiast zijn geweest over het acronym dat het Max Planck instituut voor dat project verzonnen heeft (astronomen zijn dol op het verzinnen van acronymen met een bijbetekenis).
   Het kan best zijn dat er nog een aantal projecten zijn waar de astronomische afdeling in participeert, net zoals bijv. de universiteit van Groningen of Leiden in diverse waarneemprojecten en ruimtevaartmissies deelnemen, maar de bewering dat het Vaticaan eigenaar is van of de financier is van alle belangrijke telescopen (met de impliciete suggestie dat ze iets te beslissen hebben over wat er van gepubliceerd wordt) in de wereld is onzin.

   0 likes
 9. De ‘Dzopa’ of ‘Dropa’ van Sirius, een intrigerend verhaal van een crash meer dan 10.000 jaar geleden:

  http://www.philipcoppens.com/baian_kara_ula_upd.html

  0 likes
 10. Mooie plaatjes hoor!
  Dat we dat kunnen op zo’n takke eind weg..

  1-0 voor de grote mensen 😀

  0 likes
 11. Denk toch niet meteen aan aliëns, als er ‘iets onverklaarbaars’ te zien is.
  Overigens is het kinderlijk eenvoudig om met photoshop ‘onverklaarbare effecten’ aan te brengen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Australische broers zijn getuige van luchtgevecht tussen UFO's. Was het iets buitenaards?

Australische broers zijn getuige van luchtgevecht tussen UFO’s. Was het iets buitenaards?

Bijna 40 jaar geleden was Phil Tindale ...

De stad waar ik vandaan kom is Brits 'Area 51'. Beroemde acteur doet boekje open over buitenaardse hotspot

De stad waar ik vandaan kom is Brits ‘Area 51’. Beroemde acteur doet boekje open over buitenaardse hotspot

De Welshe acteur Michael Sheen heeft gezegd ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.