Natuur en Milieu

Oeps! Geen smeltend poolijs door global warming

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forbes Magazine heeft NASA-gegevens gepubliceerd waaruit blijkt dat het poolijs, in tegenstelling tot wat veel alarmisten zeggen, niet smelt. James Taylor onthult dat er in vergelijking met het jaar 1979, toen de metingen begonnen, meer poolijs is.

Taylor merkt op dat de media nagenoeg geen aandacht hebben besteed aan de nieuwste gegevens. De ijskappen zijn niet gekrompen; sinds het eind van 2012 ligt de hoeveelheid poolijs grotendeels boven het gemiddelde na 1979. De gegevens staan haaks op één van de meest gehoorde claims van klimaatalarmisten, namelijk dat global warming ervoor zorgt dat het poolijs smelt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Satellietgegevens van de NASA laten zien dat de poolkappen tot halverwege het vorige decennium net zo groot bleven als rond het jaar 1979. Begin 2005 nam de hoeveelheid ijs enkele jaren af. Tegen 2012 was er in vergelijking met 1979 ongeveer 10 procent minder zeeijs. De totale hoeveelheid poolijs was echter veel minder afgenomen, maar voor alarmisten is de afname van zeeijs hét bewijs voor een op handen zijnde klimaatcrisis.

Een afname van 10 procent is niet vreemd omdat het jaar 1979, toen de metingen begonnen, het einde markeerde van een koelere periode. Toch blijven klimaatalarmisten en de volgzame nieuwsmedia erop hameren dat er een catastrofe dreigt, schrijft Taylor. Al Gore voorspelde zelfs dat de Noordpool in 2014 geheel ijsvrij zou zijn.

De nieuwste gegevens laten zien dat er ongeveer vijf procent meer poolijs is in vergelijking met het gemiddelde van na 1979. Tijdens de lichte afname tussen 2005 en 2012 werden we door de media gebombardeerd met berichten over smeltende ijskappen, aldus Taylor. Hoor je ze nu net zo hard roepen dat het poolijs zich weer herstelt?

[Newsbusters via Forbes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JPvandenBerg
JPvandenBerg
9 jaren geleden

Wat zou de grootste leugen aller tijden zijn?

-Global Warming?
-Religie?
-9/11?
-?

J.Selten
J.Selten
9 jaren geleden

ja ach,

de hype is over. Verder laten ze ons in de kou staan.

Harry
Harry
9 jaren geleden

Antarctica sea-ice extent groeit aan, maar dat komt doordat de ijskap smelt. Dat smeltwater komt in de oceaan en (zoet) smeltwater bevriest sneller dan zout water, maar met het(dramatisch) opwarmen van de aarde is dat maar tijdelijk.

http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/d06febb362b1cfc34b31f647fff65a32/article/zeeijs_noordpool_smelt_bij_zuidpool_groeit_het_juist.html

Maar het noordelijke zeeijs en ook Groenland smelten wel degelijk. Met name na het recordlage minimum van het zeeijs in 2007 is het niet meer op het niveau teruggekomen van voor 2007 en eerder en in 2012 zelfs een nieuw record. Sterker nog: er gaan steeds meer geluiden op dat een ijsvrije noordpool in de nabije toekomst zeer reeel is. en dan praat ik over september 2015/2016 met de bijbehorende gevolgen.

http://www.geoengineeringwatch.org/arctic-death-spiral-and-the-methane-time-bomb/

Als het zeeijs weg is dan gaan er gigantische hoeveelheden methaan de atmosfeer in, een broeikasgas 20 tot 100x krachtiger dan Co2.

Mogelijk is de methaan-burb al begonnen: https://www.google.nl/search?sourceid=navclient&aq=&oq=Methane+holes+siberia&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4ACAW_nlNL324NL324&q=Methane+holes+siberia&gs_l=hp…0.0.0.0.249136………..0.8gChq-q4diY

http://arctic-news.blogspot.nl/2015/05/arctic-sea-ice-at-historic-low.html

http://www.theguardian.com/environment/earth-insight/2013/jul/24/arctic-ice-free-methane-economy-catastrophe

Gebeurt dit dan ziet het er niet goed uit voor ons. De aarde warmt dan zeer snel op meerdere graden in een tijdsbestek van enkele jaren:

http://arctic-news.blogspot.nl/2015/04/the-great-unraveling.html

Dit is de echte toestand van ons klimaat. Gegevens liegen niet!!

Maria
Maria
9 jaren geleden

Foutje, bedankt!

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x