Het Complot

Iraanse generaal: “Aanslagen 9/11 voorbereid en uitgevoerd door Verenigde Staten”

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De commandant van de Iraanse strijdkrachten heeft vorige week op tv gezegd dat de Verenigde Staten achter de aanslagen van 9/11 zitten. Dat schrijft de krant The Times of Israel.

Brigadier-generaal Ahmad Reza Pourdastan deed de uitspraak tijdens een interview dat werd uitgezonden door de Iraanse staatstelevisie. “De oorlogen en dreigingen in het Midden-Oosten komen voort uit een veelomvattende Amerikaanse strategie,” zei Pourdastan. “Na de val van de Sovjet-Unie meenden de Amerikanen dat er een nieuwe kracht aan het ontstaan was, namelijk het bondgenootschap tussen de soennieten en de sjiieten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Aan de basis van deze kracht lag de Islamitische Revolutie in Iran,” ging hij verder. “Deze kracht is islam of de islamitische wereld. De Amerikanen hebben veel gedaan om te voorkomen dat deze kracht kon materialiseren. Ze planden de aanslagen van 9/11 en voerden ze uit om zo hun aanwezigheid in het westen van Azië te kunnen rechtvaardigen, met als doel er over te heersen.”

Pourdastan sprak ook over mogelijke islamitische terreuraanvallen op Saoedische steden. “Als Saoedische steden het doelwit zouden worden van bomaanslagen en raketten, zouden de autoriteiten daar weinig tegen kunnen doen,” zei hij. “In het verleden heeft Jemen een grote verscheidenheid aan wapens ingekocht, die nu in handen zijn van de moslims. Zij zijn in staat om Saoedi-Arabië een dodelijke klap toe te brengen.”

Hij waarschuwde de Islamitische Staat (IS) tegen een aanval op Iran. “Als IS probeert onze grens tot op 40 kilometer te naderen, zullen we ze confronteren en laten zien waar moslimsoldaten toe in staat zijn,” aldus Pourdastan.

[Times of Israel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Timon
Timon
9 jaren geleden

Als Jemen daar toe in staat was, waar wachten ze dan nog op in plaats van zich van de kaart te laten vegen door de coalitie van SA?
En die 9/11 conspiracy is ook weer een excuus om het gepeupel maar vooral zichzelf een hart onder de riem te steken. En de grote boeman zwart te maken. Morgen ontkent men weer de holocaust.

Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Ik vraag me af hoe lang we nog met dit soort vage “whodunnit” artikelen worden geconfronteerd.
Van zo’n anti- Amerikaans land als Iran is het toch enigszins voorspelbaar dat je te horen krijgt dat Amerika zelf achter 9/11 zat…te triest voor woorden als je dit soort uitspraken serieus neemt

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuwsfeiten en andere nieuwsberichten, verzameld door Arie Goedhart
9 jaren geleden
Broedende Kip
Broedende Kip
9 jaren geleden

Wat hij zegt weet natuurlijk de halve wereld met meer als 1 werkende hersencel al. De redenen waarom zou je over kunnen twisten. 😉

Toch goed dat hij het even benadrukt.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x