Homepagina » Universum » Mysterieuze Planeet X ‘deed het hele zonnestelsel kantelen’
Mysterieuze Planeet X 'deed het hele zonnestelsel kantelen'

Mysterieuze Planeet X ‘deed het hele zonnestelsel kantelen’

Planeet X deed mogelijk het hele zonnestelsel kantelen, zo zeggen onderzoekers. In januari presenteerden sterrenkundigen bewijs voor het bestaan van een nog onbekende planeet in het zonnestelsel.

Onderzoekers suggereren dat deze wereld 10 keer zo zwaar is als de aarde en op een afstand die 500 keer groter is dan de afstand tussen de aarde en de zon om onze ster draait.

Uit eerder onderzoek bleek dat Planeet X een sterk gekantelde baan heeft. Wetenschappers hebben vervolgens onderzocht of de planeet ook andere gekantelde banen in het zonnestelsel kan verklaren.

Computersimulaties

Volgens hoofdonderzoeker Elizabeth Bailey van het California Institute of Technology in Pasadena kan Planeet X de andere planeten in het verleden hebben gekanteld.

Eerder bleek al dat de zone waarin de acht planeten om de zon draaien, zes graden gekanteld is ten opzichte van de zon.

Bailey en haar collega’s voerden computersimulaties uit waaruit blijkt dat de kanteling van de acht officiële planeten kan worden verklaard door de zwaartekracht van Planeet X.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook andere mogelijkheden. Een alternatieve verklaring is dat elektrisch geladen deeltjes onder invloed van het magnetisch veld van de zon het zonnestelsel hebben gekanteld.

Als Planeet X wordt gevonden, kunnen de onderzoekers kijken of de planeet echt verantwoordelijk is voor de kanteling. Het onderzoek is gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Californië.

Bekijk hieronder een filmpje over het onderzoek:

[Space]


Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Niburi is planeetX ?

  3 likes
  • Natuurlijk. Planet X, Niburu, planet nine = all the same planet.

   0 likes
   • Niburitis
    Het geloof in hemellichamen die niet bestaan…

    7 likes
    • Toch wel raar, dat elk geloof en oude culturen hierover spreken. Farao’s, Maya’s, Dogon, Aboriginals, shiva, Hopi, Noordse mythologie enz. Het christendom spreekt over de verwoester Het zijn steeds andere namen, maar het verhaal is hetzelfde. Alle verhalen slaan op de sterrenhemel/kosmos/natuurfenomenen.
     Het systeem waarin wij leven is gebaseerd op de sterrenhemel/zon. Zelfs het geldsysteem. Om de zeven jaar hebben we crisis. Oude gezegde: 7 goede jaren/zeven slechte jaren.
     Indianen in Noord Amerika constateren een verandering aan de zon. Plaats/manier van opgaande en neergaande zon. Hier op de site een artikel over geweest. Er is dus al iets gaande. Iets verandert de energieën. Alles staat nl. in verbinding met elkaar. En die verandering gaat gevolgen geven. Denk bv. aan voedselgebrek door droogte of teveel regen in 1 keer. De wereld deelt niet, denkt aan alleen aan macht/oorlog, dus chaos/massa emigratie. Terwijl we nu juist aan etherische krachten moeten gaan werken. We moeten terug naar de natuur om te kunnen overleven.
     Nibiru is de energie die erbij komt. Niburu is de gebeurtenis/gevolgen van die energie. Ni betekent: niet en nieuw, buru betekent geboorte. Van oud tijdperk naar nieuw tijdperk.(NWO/agenda20/30). Dat Niet slaat op dat er steeds minder kinderen worden geboren(dat zien we nu toch al door onvruchtbaarheid problemen en systeem?), dieren ziek gaan worden(door doorfokken en allerlei nieuwe ziektes(teken encefalitis/dood binnen enkele uren ook mens), planten niet meer groeien enz. door deze bijkomende energie.
     We zitten nu in het tijdperk Vissen. En in het jaar 2150 gaan we naar Waterman. Tenzij er een shift komt.(dit komt ook terug in de verhalen) Gaan we terug in de tijd. Zon komt dan weer in het oosten op in stier ipv waterman.
     De vraag is dus: ga jij wachten op wetenschap/technologie als oplossing voor veel problemen(loopt feitelijk achter op alle kennis) of ga je jezelf etherisch ontwikkelen(die laatste is al bekend sinds de aarde is ontstaan/of daarvoor eigenlijk al)? Geloof(alle vormen) behoren op de eerste plaats etherisch(natuurlijke wifi) te zijn. Mag dus niet gebruikt of misbruikt worden door anderen/systeem, want dat verstoort de balans van energieën onder mensen enz. Die energie van balans hebben we nu juist nodig.

     2 likes
     • Je hebt het steeds over de negatieve invloed van technologie, maar intussen maak jij er wel steeds gebruik van, en wat die indianen betreft met het op een andere plek opkomen en ondergaan van de zon. Dat waren de Inuit (Eskimo) ouderen die dat opmerkten, en dat komt weer door een veranderend landschap door het smelten van land- en zeeijs. De zon komt echt niet op een andere plek op, of gaat onder omdat heeeeel veel mensen dat zouden opmerken…

      5 likes
     • Lees eens 7 redenen waarom de bijbel een astrologische mythe zou kunnen zijn. Mythe zegt niet dat het niet waar zou kunnen zijn. Het betekent meer dat we het nog niet kunnen uitleggen via de wetenschap. Of dat de/alle kennis nog niet gegeven wordt in algemeen nieuws/voor alle mensen bekend gemaakt wordt.
      http://plazilla.com/page/4295059126/7-redenen-waarom-de-bijbel-een-astrologische-mythe-zou-kunnen-zijn

      0 likes
     • Technologie is het middel om dit tijdperk te beëindigen. Ik zie technologie als onnatuurlijk/gevaarlijk enz. Het gaat ons/alles totaal overnemen. Ik zie het ook als lot. Ik hang de natuurlijke bron aan. Technologie zal zichzelf vernietigen. Het heeft geen ziel. Ik hang dus het geloof aan, na deze vernietiging. Het is dubbel, maar de mens kan alleen leven onder natuurlijke omstandigheden. Ja, ik weet dat ik het zelf gebruik. Ben er ook al verslaafd aan. Zoals velen. Voor mij mag dan ook de stekker eruit. Overal. Geeft chaos, maar we leven dan wel weer echt. Zijn we verlost van het zombietijdperk. Ik beperk wel. Geen mobiel/bepaalde social media. Hier kun je nog uitgebreid iets zeggen/communiceren. Kun je nog iets leren/inzicht verschaffen/geven. Of kennis weer doorgeven in omgeving. Voorbereidingen treffen, want klappen gaat het zeker.

      0 likes
  • Nee, Planeet X is niet Niburu. “Planeet X” is een term die astronomen soms gebruiken voor een mogelijke nog niet gevonden planeer in ons Zonnestelsel. Die planeet zou dan uiterst ver van de Zon zijn, en daardoor enorm koud zijn. Wellicht zo’n -250°C of kouder.

   Niburu is een verzinsel van een hoop alterneuten. Ze hebben geen enkel bewijs dat die zou bestaan. Ze hebben zo’n bewijs natuurlijk niet nodig. Ze fantaseren er gewoon maar op los.

   9 likes
 2. Nibiru of planet X kan ook de naam zijn die ze aan de photonbelt gegeven hebben, ofwel wave X, de steeds hoger wordende eneregieen waar we nu middenin zitten en waar nog veel meer van gaat komen.
  Hoe het ook genoemd wordt, het duister kan er niet in aarden, zoveel is wel duidelijk.
  Ze hebben steeds meer moeite hun leugens in stand te houden.
  Het Aquarius Tijdperk is al langzaam begonnen in 2012.

  2 likes
 3. Als dit binnenkort ook gaat gebeuren, dan halen we het tijdperk waterman niet. Drie kwart draai terug en we komen weer uit in het tijdperk stier waar dan de zon opkomt(oosten). Komt Jesus weer terug. Die is ontstaan in het tijdperk stier.

  1 likes
 4. De kalender van de oude Maya cultuur hield 21-12-2012 op.
  Dat was het einde van het VissenTijdperk.

  1 likes
 5. Misschien is planeet X- niburu wel geen planeet maar een giga moederschip.

  0 likes
 6. Ben zelf een beetje aan het zoeken op internet wat dat iets/planet x/niburu zou kunnen zijn. Het is bekend dat de piramides van gizeh staan in de constellatie van orion/taurus/stier. Dezelfde tijdperk/stand zon(hoeft dus niet in hetzelfde tijdperk te zijn) als die van Jezus. Als Jezus dus terug zou komen, dan behoort dat weer in stier te zijn. Als je de zon standen in de sterrenbeelden aanhoudt. Er moet dus een shift komen.
  De Hopi spreken over een shift/verandering. De komst van die verandering wordt aangekondigd door de blauwe kachina in de lucht/aan de hemel. Ik denk dat die blauwe kachina Rigel is(grootste blauwe ster/reus in orion). Daarna komt de rode kachina, die alles verwoest/zuivert. Dat zou Aldebaran(rode reus/titaan)kunnen zijn, die wordt immers ook wel het rode oog van een woeste stier genoemd. Die laatste sluit dan meer aan op de verhalen. Aldebaran is een dubbelster. Manen van mars in orion/stier. In de griekse mythologie Deimos(paniek) en Phobos(angst) genoemd. Misschien is deze rode ster al tot een supernova in het verleden gekomen en komt het nu pas naar de aarde. Licht doet er langer over om naar aarde te komen, dan de gebeurtenis zelf. Overigens worden de drie sterren Alnitak,Alnilam en Mintaka in de zandloper van Orion ook wel de drie koningen of de Jakobstaf genoemd. Dit verwijst dan weer naar geloof/heilige schriften. De stier(bij de beurzen/EU gebouw in het geldsysteem? De agenda moet worden uitgevoerd op wat komen gaat? 1 wereld om de gevolgen van dit op te vangen. Haast maken met het klimaatverdrag om te kunnen delen.(wel in mijn achterhoofd behouden of het wel ook nut heeft voor de gewone burger) Iemand in huis nemen die geen inkomen heeft gaat bijna niet als je weinig geld hebt/door systeem/belasting enz. Samen delen/helpen moet worden bevorderd, lijkt mij.
  Overigens wordt die energie nu kenbaar gemaakt bij Niburu.co onder het artikel: zes tekenen dat de aarde zware tijden tegemoet gaat. Bekijk vooral filmpje over de energie die naar de aarde komt.
  Ik wens Hopi(betekent goed, vreedzaam en wijsheid) voor iedereen.

  0 likes
 7. Men spreekt in de oude culturen over de zwarte zon. Een energie die men niet ziet. Een uitgedoofde ster door een supernova? De supernova/mega explosie is gezien, maar de energie komt nog naar aarde. Alles draait om + en + = + enz. Natuurwetten. De kleuren blauw en rood. Water en vuur. Man en vrouw enz.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studies

19 studies: zo’n 8000 jaar geleden stond de zeespiegel METERS hoger dan nu. Bekijk hier het overzicht

In het afgelopen jaar zijn er maar ...

aarde

Aarde gaat over 3 dagen ten onder, als we tenminste deze vooraanstaande klimaatdeskundigen mogen geloven

De Duitse website Alles Schall und Rauch ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.