CoronaMens en Dier

Wob-onthullingen: coronaminister De Jonge sloeg advies RIVM in de wind, wat bezielde hem?

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Twee jaar lang werd de virusangst aangewakkerd met allerlei coronacijfers, zogeheten ‘signaalwaarden’. Uit vrijgekomen Wob-documenten blijkt dat dit vaak politieke keuzes waren zonder enige wetenschappelijke onderbouwing.

Het was handjeklap aan de politieke top, die zich verschuilde achter ‘de wetenschap’, constateert data-analist Daniël van der Tuin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eén van die signaalwaarden was het aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners. De signaalwaarden werden gekoppeld aan maatregelen of juist versoepelingen. Er wordt in de stukken opgemerkt dat het aantal positieve testen op zich niets zegt en zeer gevoelig is voor bias.

Onbespreekbaar

Toch werd voorgesteld om te kiezen voor een signaalwaarde van 7 per 100.000 inwoners. “Dat lijkt me wel wat,” aldus iemand van het ministerie van Volksgezondheid.

Het RIVM zei de keuze voor de signaalwaarde niet te steunen ‘en zal hier dus ook geen verantwoordelijkheid voor willen in de toekomst’. Tegen het advies van het RIVM in nam het ministerie van Volksgezondheid de politieke keuze om de signaalwaarde op 7 per 100.000 te zetten.

Het RIVM-voorstel om te werken met het aantal positieve testen als percentage van de afgenomen testen was voor toenmalig zorgminister De Jonge ‘onbespreekbaar’.

De Jonge hield cruciale data geheim

Van der Tuin twittert: “Positieve testen in absolute aantallen uitdrukken, zegt werkelijk niets. Dat werd al sinds het begin van de ‘pandemie’ door critici aangestipt. Nu blijkt dat De Jonge zelf aanstuurde op absolute aantallen en het advies van het RIVM in de wind sloeg. De vraag is wat de minister bezielde.”

“Hieruit blijkt andermaal dat de hoogste baas het voor het zeggen heeft en instituten overrulet. Dezelfde minister De Jonge hield cruciale data geheim omdat we ‘vertrouwen moeten hebben in instituten’,” merkt Van der Tuin op.

Uit de Wob-documenten blijkt dat ook het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, geen wetenschappelijke onderbouwing heeft voor de signaleringswaarde.

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Steve Schaisse
Steve Schaisse
2 jaren geleden

Wat bezielde hem ? Antwoord; Macht en geilheid !
Achter slot en grendel Hugo de Clown.

Locke
Locke
2 jaren geleden

Zit die duivel nog niet levenslang in de cel. Hoe zit dat met die rechtszaak tegen deze snuifdoos. De mensen die hij op zijn geweten heeft zullen hem achtervolgen tot in lengte van dagen.

Cathja
Cathja
2 jaren geleden

Mijn vertrouwen in de overheid was al niet groot, maar is inmiddels tot ver beneden nul gedaald. Liegen en bedriegen, daar zijn ze steengoed in.
En het gaat maar door en door…..

t de vries
t de vries
2 jaren geleden

Lekker twee jaar lang ons leven verziekt ,om dat dezr machtsgeile psychopaat zijn machtspositie uit wilde buiten .Hoe ziek kun je zijn ,te samen met rutte hebben zij ons land zo wel geestelijk als financieel de vernieling in geholpen .zelfds de komende jaren zullen wij de schade hier van ondervinden .En dan is het onbegrijpelijk dat hun partijen er sinds zondag weer zetels bij verkregen .Zijn mensen nu zo dom

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x