CoronaMens en Dier

Wob-onthullingen: coronaminister De Jonge sloeg advies RIVM in de wind, wat bezielde hem?

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!

Twee jaar lang werd de virusangst aangewakkerd met allerlei coronacijfers, zogeheten ‘signaalwaarden’. Uit vrijgekomen Wob-documenten blijkt dat dit vaak politieke keuzes waren zonder enige wetenschappelijke onderbouwing.

Het was handjeklap aan de politieke top, die zich verschuilde achter ‘de wetenschap’, constateert data-analist Daniël van der Tuin.

Eén van die signaalwaarden was het aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners. De signaalwaarden werden gekoppeld aan maatregelen of juist versoepelingen. Er wordt in de stukken opgemerkt dat het aantal positieve testen op zich niets zegt en zeer gevoelig is voor bias.

Onbespreekbaar

Toch werd voorgesteld om te kiezen voor een signaalwaarde van 7 per 100.000 inwoners. “Dat lijkt me wel wat,” aldus iemand van het ministerie van Volksgezondheid.

Het RIVM zei de keuze voor de signaalwaarde niet te steunen ‘en zal hier dus ook geen verantwoordelijkheid voor willen in de toekomst’. Tegen het advies van het RIVM in nam het ministerie van Volksgezondheid de politieke keuze om de signaalwaarde op 7 per 100.000 te zetten.

Het RIVM-voorstel om te werken met het aantal positieve testen als percentage van de afgenomen testen was voor toenmalig zorgminister De Jonge ‘onbespreekbaar’.

De Jonge hield cruciale data geheim

Van der Tuin twittert: “Positieve testen in absolute aantallen uitdrukken, zegt werkelijk niets. Dat werd al sinds het begin van de ‘pandemie’ door critici aangestipt. Nu blijkt dat De Jonge zelf aanstuurde op absolute aantallen en het advies van het RIVM in de wind sloeg. De vraag is wat de minister bezielde.”

“Hieruit blijkt andermaal dat de hoogste baas het voor het zeggen heeft en instituten overrulet. Dezelfde minister De Jonge hield cruciale data geheim omdat we ‘vertrouwen moeten hebben in instituten’,” merkt Van der Tuin op.

Uit de Wob-documenten blijkt dat ook het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, geen wetenschappelijke onderbouwing heeft voor de signaleringswaarde.

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Steve Schaisse
Steve Schaisse
3 maanden geleden

Wat bezielde hem ? Antwoord; Macht en geilheid !
Achter slot en grendel Hugo de Clown.

Locke
Locke
3 maanden geleden

Zit die duivel nog niet levenslang in de cel. Hoe zit dat met die rechtszaak tegen deze snuifdoos. De mensen die hij op zijn geweten heeft zullen hem achtervolgen tot in lengte van dagen.

Cathja
Cathja
3 maanden geleden

Mijn vertrouwen in de overheid was al niet groot, maar is inmiddels tot ver beneden nul gedaald. Liegen en bedriegen, daar zijn ze steengoed in.
En het gaat maar door en door…..

t de vries
t de vries
3 maanden geleden

Lekker twee jaar lang ons leven verziekt ,om dat dezr machtsgeile psychopaat zijn machtspositie uit wilde buiten .Hoe ziek kun je zijn ,te samen met rutte hebben zij ons land zo wel geestelijk als financieel de vernieling in geholpen .zelfds de komende jaren zullen wij de schade hier van ondervinden .En dan is het onbegrijpelijk dat hun partijen er sinds zondag weer zetels bij verkregen .Zijn mensen nu zo dom

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

116
0
We lezen graag je reactie!x